Ingezonden persbericht


Jonge Democraten: "Snel nieuwe verkiezingen moet rust terugbrengen"

De Jonge Democraten, de politieke jongerenorganisatie verbonden met D66, zijn van mening dat de LPF het vertrouwen niet langer verdient om deel uit te mogen maken van het landsbestuur. Het CDA en de VVD zouden de LPF de rug toe moeten keren. "De constante ruzies binnen de fractie en tussen bewindslieden onderling maken het niet meer dan normaal dat de LPF uit de regeringscoalitie gedonderd wordt. Dan kunnen nieuwe verkiezingen eindelijk de rust laten wederkeren." Aldus Jasper Hörmann, landelijk voorzitter van de Jonge Democraten.

De Jonge Democraten zijn van mening dat het kabinet door de LPF vanaf het begin een instabiele indruk maakt. De crisissfeer die na 11 september is ontstaan en versterkt werd door de val van het kabinet-Kok en de moord op Fortuyn, moet tot een einde komen. "Snel nieuwe verkiezingen moet de rust terugbrengen na een jaar lang politieke onrust. De verkiezingsuitslag moet de basis vormen voor een kabinet dat in dit economisch en politiek instabiele klimaat haar werk wel kan doen." Aldus Jasper Hörmann.

De Jonge Democraten hopen dat het CDA en de VVD geen meerderheid krijgen bij deze nieuwe verkiezingen. "Dan ben je misschien wel van het geruzie en geblunder af, maar nog niet van het conservatief rechts kabinetsbeleid, waarbij je als burger naar echte invloed kan fluiten, Europa geen cent mag kosten en het kwartje van Kok belangrijker is dan tekorten in zorg en onderwijs," aldus Jasper Hörmann

kijk voor een uitgebreide uiteenzetting over de struisvogelpolitiek van het kabinet balkenende 1 op www.kopinhetzand.nl