Gemeente Heerenveen

Persberichten

Rijvaardigheidsdag Heerenveense 50-plussers.
6-8-2002
50-plussers uit de gemeente Heerenveen kunnen woensdag 16 oktober 2002 weer in hun eigen plaats testen hoe het staat met hun rijvaardigheid in de auto en hun kennis van de verkeersregels. Dit wordt de vijfde keer dat zo'n rijvaardigheidstest wordt georganiseerd.

Op de rijvaardigheidsdag kunnen 50-plussers, tijdens een drie uur durend programma, door middel van een autorit met een gediplomeerd rij-instructeur, theorie en workshops inzicht verwerven in hun eigen rijvaardigheid. Als dat nodig is krijgen zij vrijblijvend advies, zodat het rijgedrag verbeterd kan worden of kennis opgevijzeld. De rit wordt in de eigen auto gereden en het meedoen aan de rijvaardigheidsdag heeft geen enkel gevolg voor het rijbewijs.

Tijdens het theorieonderdeel worden de verkeersregels weer eens onder de loep genomen. De theorie wordt gegeven door een rij-instructeur, aan de hand van dia's. In de workshops wordt een reactie - en ogentest afgenomen en er is een stand van de ANWB aanwezig met tips over kleine reparaties aan de auto.

AANMELDEN:
De rijvaardigheidsdag 50- plussers is bestemd voor mensen uit de gemeente Heerenveen van 50 jaar en ouder en wordt gehouden in het kerkgebouw van de Hervormde gemeente aan de Europalaan 2 in Heerenveen op 16 oktober 2002 (hier is gratis parkeergelegenheid). De kosten van deelname bedragen 12,00 per persoon. De deelname wordt bepaald aan de hand van de volgorde van binnenkomst. Er kunnen maximaal 60 personen aan de dag deelnemen.

Belangstellenden kunnen een aanmeldingsformulier aanvragen of invullen bij het centraal loket 't Stip voor in de hal van het gemeentehuis. 't Stip is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag 9.00 tot 15.00 uur. Indien u niet in de gelegenheid bent om bij 't Stip langs te gaan dan kunt u bellen om een aanmeldingsformulier aan te vragen, telefoonnummer 0513-617669.
De aanvraagformulieren dienen voor maandag 30 september 2002 bij 't Stip binnen te zijn.