Bureau Drechtsteden


Persbericht

Begroting 2003 vastgesteld
Drechtstedenbestuur toont waardering voor begroting nieuwe stijl

Vanochtend heeft het Drechtstedenbestuur de begroting 2003 van de Drechtsteden vastgesteld. Het bestuur uitte haar waardering voor de nieuwe opzet en indeling van de begroting. De Drechtsteden hebben in 2003 een budget van ruim vijf miljoen euro voor de regionale samenwerking.

In de begroting 2003 blijft de inwonerbijdrage hetzelfde als vorig jaar, gemiddeld ¤ 5,77 per inwoner. Naast de inwonerbijdrage zorgen ook bijdragen van het Rijk en de Provincie Zuid-Holland voor een sluitende begroting.

Voor het eerst is de begroting Drechtsteden als separate begroting gepresenteerd. Dit vanwege de wens van het bestuur om groter inzicht, overzicht en uitzicht te hebben in het totaal van projecten en activiteiten en op de voortgang van de verschillende onderdelen. Voorheen was de begroting Drechtsteden geïntegreerd in de begroting van Regio Zuid-Holland Zuid.
De begroting nieuwe stijl is zodanig opgezet dat voor elk beleidsterrein exact duidelijk is welke kosten ermee gemoeid zijn. Dit houdt in dat de kosten van directie, bureau en communicatie toegerekend zijn aan de verschillende beleidsterreinen.

Aan de totstandkoming van de begroting is een ingrijpend proces van sanering, herordening en opnieuw inrichten van het financieel administratieve traject en de projectadministratie van de Drechtsteden voorafgegaan. De bedrijfsvoering van Bureau Drechtsteden wordt op dit moment ingrijpend geprofessionaliseerd, vanuit de behoefte aan inzicht, overzicht en uitzicht. De begroting nieuwe stijl is hiervan het eerste resultaat.

Het Drechtstedenbestuur legt de begroting Drechtsteden 2003 ter kennisname voor aan de raden en colleges van B&W van de Drechtstedengemeenten.
Dordrecht, 18 oktober 2002