Hollandsche Beton Groep

Persberichten
18 oktober 2002
Start bouw kantoor VGZ in Stationszone Tilburg

Tilburg - Drs. P.L.B.A. van Geel, demissionair staatssecretaris van VROM, en J.B.M. Pierik, voorzitter van de Raad van Commissarissen van zorgverzekeraar VGZ hebben op 18 oktober de eerste paal geslagen van het nieuwe kantoor voor VGZ. Het gebouw wordt gerealiseerd in opdracht van VGZ op het voormalige Knegtel-terrein in de Stationszone Tilburg door aannemer HBG Utiliteitsbouw bv te Eindhoven. Volgens planning levert HBG het gebouw medio 2004 op.

Het kantoor, met een totaal vloeroppervlak van 16.000 m2 is een onderdeel van het door EGM-architecten ontworpen plan Haestrechtkwartier. Op deze locatie ontwikkelt HBG Vastgoed bv in samenwerking met Gemeente Tilburg circa 28.000 m2 kantoorruimte, een woontoren van 80 meter hoog met 65 koopappartementen en een parkeergarage met ruim 600 plaatsen.

De eerste fase, drie kantoorgebouwen van circa 9.000 m2 en de parkeergarage, wordt momenteel in opdracht van HBG Vastgoed gerealiseerd en is medio 2003 gereed. Eén van de gebouwen is inmiddels verkocht aan Dienst Gebouwen Werken & Terreinen van het ministerie van Defensie. De parkeergarage, waarvan ruim 300 plaatsen beschikbaar zijn voor VGZ, dient tevens als geluidsbuffer tussen de bebouwing en het spoor.
De tweede fase betreft het kantoor van VGZ. De bouw van de laatste fase, de woontoren met kantoorruimten op de onderste zes bouwlagen, start naar verwachting medio 2004.

De herontwikkeling van dit gebied past in een reeks van vernieuwingen van stationsgebieden die sinds enige jaren in diverse Nederlandse steden plaatsvindt. Zo is HBG Vastgoed onder meer ook betrokken bij de herontwikkeling van het stationsgebied in Leiden, Eindhoven, Apeldoorn en Middelburg.
HBG Vastgoed is een onderdeel van HBG, Hollandsche Beton Groep nv, te Rijswijk.

Nadere informatie: Brigit Stokman , telefoon 070 3722483
of bstokman@hbg-bvg.nl.