Ahc kolping genekt door echtpaar

PANNINGEN - Donderdagavond heeft de nieuwkomer in de eredivisie handbal heren AHC Kolping minimaal recht gehad op een gelijkspel uit in Panningen tegen BEVO. Het verloor echter, na een gelijke theestand 12-12, met 30-26 van BEVO. Trainer/coach Alex Vaassen van de AHC Kolping en keeperstrainer Ben Fahdel van Kolping lagen de schuld van het niet verdiende verlies bij het arbitrale duo, het echtpaar Gielgens. Vooral in de tweede helft floten zij dramatisch en in het nadeel van de Alkmaarse ploeg. Dweilen werd ook op verzoek van de BEVO-spelers vaak niet toegestaan en de klok werd veel te weinig stil gezet als het spel dood lag. En juist in een van de cruciale fases in de tweede helft, nadat de AHC Kolping een minimale voorsprong bij 17-18 had weggegeven en BEVO vat kreeg op de wedstrijd en AHC na een 27-22 terugkwam in no-time tot 28-25 en de 28-26 op het scorebord was gekomen werd een volgende een aanval met scoringskansen van de Alkmaarders afgefloten voor een dweilpauze.

Ook een 2 minutenstraf in diezelfde slotfase voor een van de beste AHC Kolpingaanvallers, Jitse Blommenstein wegens shirtjetrekken viel verkeerd bij de technische staf van de Alkmaarders. Juist dezelfde Blommenstein was herhaaldelijk unfair gestopt als goaltjesdief en dat werd steeds slechts bestraft met een vrije bal zonder tijdstraffen.

Toch was de AHC Kolping tevreden, ondanks het verlies. Juist in deze wedstrijd had de AHC zijn beste uitwedstrijd neergezet. Alle opdrachten van Vaassen, na het bestuderen van diverse videobanden van de tegenstander, waren door de spelers goed uitgevoerd.

In de eerste helft was het vooral en wederom Martijn Cappel die magnifiek keeperswerk liet zien en daardoor voor de AHC Kolping de meeste tijd in die helft een voorsprong, al was die minimaal (2 punten), op het scorebord liet zien.

Ook in de tweede helft leek dat weer te lukken nadat de Panningers eerst via 13-12, 13-13, 14-13, 14-14, 15-14 nog op voorsprong kwamen. Daarna pakte de AHC Kolping, na de gelijkmaker (15-15) weer de voorsprong. Na de 15-16, werd het 16-16, 16-17, 16-18 en 17-18. Maar na de 18-18 (38e minuut) ging het mis, zoals al eerder omschreven. Wel moet ook gezegd worden dat de AHC Kolpingspelers in die fase ook te weinig echte kansen verzilverden.

Topscoorders werden aan AHC Kolpingkant werden Jitse Blommenstein, Martin van Hal en John Ranzijn met ieder 5 goals in veel speelminuten. Juist daarom was het zeer knap van Arne Boersma die eigenlijk pas in de tweede helft veel speel minuten kreeg ook 5 goals liet aantekenen.

NIEUWS OVER DE STAGELOPER ANDERS BERGMAN KROGH (Denemarken):

De 26-jarige Deen vertrekt vandaag, vrijdag 18 oktober weer naar Denemarken. De technische staf en het bestuur van de Stichting Tophandbal AHC Kolping hebben echter een goed gevoel aan de stage overgehouden. Ook de Deen wil graag terugkomen naar Alkmaar.

Er is een afspraak gemaakt met Anders dat de AHC Kolping nu een sponsor, woonruimte en werk gaat zoeken voor hem voor het seizoen 2003/2004. Als dat gelukt is komt de Deen terug naar Alkmaar en gaat dan als assistent trainer van Alex Vaassen en tevens als speler voor de AHC Kolping uitkomen.

NIEUWS OVER DE THUISWEDSTRIJD TEGEN BFC IN DE OOSTWAL IN SINT PANCRAS ZATERDAG 19 OKTOBER:

Zaterdagavond, aanvang 19.45 uur, speelt de herenselectie van Alex Vaassen een thuiswedstrijd tegen BFC uit Beek in de Pancrasser Sporthal De Oostwal. Omdat deze gezellige hal, waar vorig seizoen de AHC Kolping de promotie naar de eredivisie afdwong mede door de eigen fanatieke aanhang, eigenlijk te klein is en te weinig plaats biedt aan het publiek zal vandaag, vrijdag, worden bekeken of er een groot videoscherm in het Sportcafe van de Oostwal geplaatst kan worden waar de wedstrijd ook rechtstreeks op te zien zal zijn.

Voor meer info: trainer/ coach Alex Vaassen 06-24655889