Ingezonden persbericht


Persaankondiging

Heilig Landstichting oktober 2002

Bijbelse Beestenboel in de herfstvakantie
19 t/m 27 oktober: dierenweek in het Bijbels Openluchtmuseum

Niet iedereen weet het, maar het Bijbels Openluchtmuseum heeft een grote en zeer gevarieerde veestapel: dromedarissen, ezels, Syrische geiten, Arabische paarden en het grootste muildier van Nederland. Deze dierensoorten komen oorspronkelijk voor in het Midden-oosten en leven al meer dan 2000 jaar samen met de mens.

Tijdens de herfstvakantie van zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober staan de dieren van het Bijbels Openluchtmuseum centraal. Iedere vakantiedag zijn er activiteiten waar kinderen zelf aan mee kunnen doen tussen 13.00 uur en 16.30 uur.

Dierenspeurtocht
Alle kinderen ontvangen bij de ingang een routeboekje waarmee ze door het museumpark op zoek gaan naar de verschillende dieren. Ze kunnen lezen over de eetgewoontes van de dieren, hoe oud de dieren worden en wat ze betekenen voor de mens. In het boekje zitten tevens allerlei leuke spelletjes en opdrachten voor onderweg, maar ook voor thuis.

Speel zelf een rol in het verhaal van de Ark van Noach De Ark van Noach, die bij de ingang van het museum is gebouwd, is het decor van een theaterspel dat gespeeld wordt door de kinderen. Kinderen die om 13.00 uur aanwezig zijn worden geschminkt als een van de dieren van de Ark. Met twee kinderen wordt één paar van een diersoort gemaakt. Een professionele vertelster vertelt vervolgens het verhaal van Noach, en de geschminkte dieren/kinderen spelen daarin hun rol.

Dieren zoeken in het donker
Naast levende dieren zijn er ook dierentekeningen te zien in het Bijbels Openluchtmuseum. Bijvoorbeeld in het Egyptische huis waarvan de wanden beschilderd zijn met afbeeldingen van mens en godendier. Met behulp van een zaklantaarn kunnen kinderen vanaf 15.00 uur op zoek gaan naar de Egyptische afbeeldingen. Als ze er een gevonden hebben, zal er een verhaal over worden verteld.

En als het wat minder mooi weer is kunnen kinderen in de Via Orientalis van het museum terecht in de 'Beestenstal', een knutselruimte met spellenhoek.

(einde persaankondiging)

Praktische informatie:
Het Bijbels Openluchtmuseum is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.30 uur (t/m 3 november 2002). De toegangsprijs is 8 euro voor volwassenen. Speciaal voor kinderen is er in de Dierenweek een arrangementsprijs waarin het routeboekje en een leuke attentie is opgenomen. Korting is er voor ouderen, CJP'ers en museumjaarkaarthouders. Het museum ligt aan de doorgaande weg naar Nijmegen naar Groesbeek (N842). Vanaf station Nijmegen CS neemt u de stadsbus (lijn 5 richting Groesbeek) of de treintaxi. Voor meer informatie bel telefoonnummer (024) 38 23 110 of bekijk onze website www.bijbelsopenluchtmuseum.nl