Gemeente Breda

11-10-2002

Najaarskermis in Breda
Van zaterdag 19 oktober tot en met zondag 27 oktober is het weer najaarskermis op het Chasséveld in Breda. De voorbereidingen zijn in volle gang en op zaterdag 19 oktober om 13.00 uur gaat het jaarlijkse kermisvermaak echt van start. Wie een rondje mee wil draaien, oliebollen wil kopen of in de botsautos wil moet 27 oktober vóór 23.00 uur op het Chasséveld zijn geweest. Daarna wordt de kermis weer afgebroken.

Nieuwe attracties
Ook dit jaar komen er weer veel en vooral spectaculaire attracties naar Breda. Er staan maar liefst vier compleet nieuwe zaken op de kermis. Eén van die nieuwe attracties is de Booster. Dit is een arm van 40 meter hoog met twee bakjes eraan die met grote snelheid ronddraaien. Ook de Cyclone is helemaal nieuw in Breda. Echte waaghalzen worden hier met grote snelheid op drie verschillende manieren in de lucht rondgedraaid. Wie zich in het oude Egypte wil wanen moet zeker even een kijkje gaan nemen in the Mummy en voor de kinderen is er de Reis door toverland: een railachtbaan door een sprookjesachtig toverlandschap.

Nostalgie
Als tegenhanger van al dit moderne vermaak zijn er op de kermis ook een aantal attracties die velen nog uit hun jeugd zullen kennen. Er is onder andere een Kop van Jut voor kinderen én volwassenen, de cakewalk, botsautos, een boksbal en een waarzegtent. Speciaal voor de kinderen is er uiteraard een kindercarrousel, de minicars en ook het ouderwetse blikgooien ontbreekt niet. Natuurlijk zijn er ook weer allerlei gok- en behendigheidsspelen, naast de bekende kramen met oliebollen, vis, suikerspinnen, poffertjes en nougat.

Fietsenstalling
Iedereen die de kermis wil bezoeken wordt verzocht zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of met de fiets te komen. Voor de fietsen en scooters is ook dit jaar weer een mobiele fietsenstalling geplaatst aan de overkant van de ABN AMRO-bank. Tijdens de openingsuren van de kermis kunnen bezoekers daar hun fiets bewaakt stallen.

Politie en stadswachten zijn tijdens de kermis permanent aanwezig op het kermisterrein. Gedurende de kermis is het Chasséveld ingericht als eenrichtingsverkeer. Verkeer kan vanaf de Claudius Prinsenlaan het Chasséveld inrijden en verder rijden via de Nassausingel. De afdeling Stadstoezicht controleert tijdens de kermis extra op foutparkeren rondom het kermisterrein.

Parkeren
Na afloop van de kermis wordt het Chasséveld zo snel mogelijk weer opgeruimd en ingericht als parkeerterrein. Donderdagmiddag 7 november om uiterlijk vier uur is het Chassé weer volledig beschikbaar. De skaters kunnen dan ook weer op het Chasséveld terecht. Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H. Linders van de afdeling Vergunningverlening en Handhaving van de dienst Stadsbeheer, telefoon (076

Breda, 11 oktober 2002