Gemeente Bergen op Zoom


Najaarskermis op St. Josphplein en St.Catharinaplein

Kermis van zaterdag 19 oktober t/m zondag 27 oktober

De raad van de gemeente Bergen op Zoom heeft in zijn vergadering van 29 november 2001 besloten tot het instellen van een 9-daagse kleinschalige kermis met enkele nostalgische attracties in oktober op de Grote Markt en op het Sint Catharinaplein. Omdat de Grote Markt in deze periode nog niet beschikbaar is, worden er attracties opgesteld op het Sint Catharinaplein, het Sint Josephplein en een gedeelte van de Sint Josephstraat, grenzend aan het Sint Josephplein.

Attracties
Op het Sint Josephplein worden opgesteld de autoscooter, babymolen, minicars, bussensport, eendenspel, grijpkranen, lijntrekspel, pusher, schiettent, oliebollenkraam, snoepkraam, suikerspin met popcorn en de snackwagen.
Op het Sint Catharinaplein worden opgesteld een familieachtbaan, muizenstad, bootjesmolen, fabeltjesexpresse, kikkerspel en zaagselsport. Op deze kermis komen in dus in totaal 19 attracties te staan.

Bijzonderheden
De deelnemende kermisexploitanten hebben uiteraard weer de nodige reclameactiviteiten in petto, zoals Halve Euro-dagen of gezinsdagen en op woensdagmiddag 23 oktober 2002 komt Bob de Bouwer kermis vieren.

Openingstijden
De kermis begint dagelijks om 14.00 uur en op de woensdagmiddag en op de zaterdag en zondag om 13.00 uur. Sluitingstijd van de kermis is op alle dagen om uiterlijk 24.00 uur. Het is gedurende de periode van woensdagavond 16 oktober 2003 tot en met zondag 29 oktober 2002 verboden te parkeren op het Sint-Josephplein met aangrenzende parkeervakken in de Sint-Josephstraat en op het Sint-Catharinaplein.

Overige informatie
Tijdens deze kermis is er sprake van centrale muziek, waarbij het geluidsniveau op advies van de Regionale Milieudienst is vastgesteld op maximum 80 dB(A).
De niet uit Bergen op Zoomse afkomstige kermisexploitanten zullen de salon- en pakwagens parkeren op een gedeelte van het Geertruidaplein.

Verplaatsing zaterdagmarkt
De zaterdagmarkt op 19 en 26 oktober wordt in verband met de kermis verplaatst naar het voetgangersgebied Parade.