Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Rosmalen, 16 oktober 2002

Prins Hendrik-mannenploeg naar Europacup in Portugal

Een zestal lopers van Prins Hendrik Vught staat aanstaande zaterdag 19 oktober aan de start van de 15e Europacup halve marathon voor clubteams. In het Portugese Almada zal wederom een sterke wegwedstrijd plaatsvinden tussen de beste mannenteams van Europa.

Deelnemers PH Vught: Stan Rijken (Den Dungen), Michiel Otten (Tilburg), John Aalbers (Nijmegen), Frans Roelofs (Boxtel), Rob Bravenboer (Tilburg), en Robert Jongh (Baarschot/Esbeek, voorheen lid van Spiridon Gilze).

Prins Hendrik mag deelnemen vanwege het Nederlands kampioenschap op de Ekiden, de marathonestafette voor 6 lopers.
* Prins Hendrik-atleet Luc Krotwaar uit Eindhoven start zondag 20 oktober in de Delta Lloyd marathon in Amsterdam. De Nederlands kampioen steekt in goede vorm na zijn tijd van 1u 01.48 op de Nuon halve marathon van Duiven, 6 oktober. In april werd Krotwaar vijfde in de Fortis marathon van Rotterdam door zich te verbeteren naar een tijd van 2.10.59. Luc Krotwaar bereidde zich ook deze keer weer voor in het High Altitude Centre in het Keniaanse Iten.
* Polsstokhoogspring-internationals Monique de Wilt en Robbert-Jan Jansen zijn door de KNAU-Hoofdcoach Technische nummers, Peter Verlooy, uitgenodigd voor de Internationale Polsstokclinic, zaterdag 19 oktober in Sittard. Het vormt de opening van de Indoortrainingshal in de Limburgse stad. De clinic zal verzorgd worden door de Duitser Leszek Klima (polsstoktrainer van De Wilt) en Georges Friant. De volgende internationale topspringers nemen actief deel: de Duitsers Lars Borgeling, Richard Spiegelburg, Danny Ecker, en de Europees Indoorkampioen Tim Lobinger, en de Nederlanders Rens Blom en Laurens Looije. Monique Wilt (Keulen/Den Bosch) eindigde dit jaar als zesde op de Europese kampioenschappen, en Robbert-Jan Jansen (Vught) nam in Jamaica deel aan de Wereldkampioenschappen voor Junioren (WJK).
* De KNAU heeft drie Nederlands kampioenen van Prins Hendrik geselecteerd voor de ingekrompen middellange en lange afstandselecties. Vivian Ruijters (Eindhoven), en Esther Schrijvers (Valkenswaard), deelneemster aan het WJK deze zomer, en Remco Kortenoeven ('s-Hertogenbosch) kunnen vanaf januari aanspraak maken op extra ondersteuning en selectietrainingen van de Nederlandse atletiekbond. Al eerder werden 3 andere kampioenen van Prins Hendrik opgeroepen voor Selectietrainingen op Regionaal en Nationaal niveau.
* Aanstaande zondag is het mooie natuurgebied rondom het natuurbad De IJzeren Man in Vught decor voor de Herfstloop van Prins Hendrik. Deze wedstrijd- en trimloop wordt jaarlijks in het 3e weekend van oktober georganiseerd. De Herfstloop wordt door een groot aantal atleten en recreanten gebruikt in voorbereiding op de Zevenheuvelen-loop en de marathon van Etten-Leur, enkele van de grotere loopevenementen in het najaar. Vanaf Sportpark De Koepel zijn er 3 afstanden te lopen over een verkeersarm stratenparcours. De 10 kilometer en de halve marathon (21 kilometer en 100 meter) staan open voor wedstrijdatleten; voor trimmers is er ook een loop over 15 kilometer. Inschrijven kan vanaf 9.00u 's morgens in de kantine van Prins Hendrik Vught, aan de Koepelweg 16; de start is precies om 10.30 uur. Meer informatie is te vinden op internetpagina: http://www.ph.nl of bij Johan Wels, 073-5216433 EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht