Gemeente Lisse

Onhulling herdenkingsplaquette van de gevallenen in voormalig Nederlands-Indië (16-10-02)

Op zaterdag 19 oktober a.s. wordt bij het verzetsmonument op de splitsing Oranjelaan/Heereweg een herdenkingsplaquette onthuld ter herdenking van de gevallenen in voormalig Nederlands-Indië. De onthulling vindt plaats in de vorm van een plechtigheid waarbij kransen en bloemen worden neergelegd.

Het programma van de onthulling van de herdenkingsplaquette is vergelijkbaar met de jaarlijkse herdenking op 4 mei. Om 10.15 uur vertrekt muziekvereniging Da Capo van de Oranjelaan naar het monument. Om 10.30 uur komt Da Capo bij het monument aan. Om 10.40 uur komen burgemeester en leden van het college, het Oranje Comité, de gasten en genodigden bij het monument en start Da Capo met koraalmuziek. Om 10.45 uur spreekt de burgemeester. Om 10.50 uur zal de heer B. Weijs, voorzitter van de Vereniging Oud Indiëgangers Zuid-Holland-Noord spreken. Om 10.59 uur is er tromgeroffel en een halve minuut voor 11.00 uur wordt de Last Post gespeeld, gevolgd door twee minuten stilte.

Daarna worden het Wilhelmus en koraalmuziek gespeeld en zullen twee leden van de scouting de gemeentelijke krans naar het monument dragen. Burgemeester Langelaar plaatst deze op de standaard. Dan volgt een krans van het Oranje Comité en kunnen gasten bloemen of bloemstukjes plaatsen.

De plaquette is ter nagedachtenis aan de gevallenen in voormalig Nederlands-Indië in de periode 1945-50.

Foto: Persbericht