ECN


Open Dag bij de vier duinbedrijven in Petten

--> -->

Open Dag bij de vier duinbedrijven in Petten Petten, 10 oktober 2002

Zaterdag 19 oktober aanstaande houden het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), Nuclear Research and consultancy Group (NRG), het Instituut voor Energie - Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek van de Europese Commissie en Tyco Healthcare/Mallinckrodt een Open Dag. Deze jaarlijkse Open Dag is onderdeel van de grootste publieksmanifestatie van Nederland: de Wetenschap & Techniekweek, die dit jaar plaatsvindt van 16 t/m 23 oktober. Het terrein is opengesteld van 10.00 tot 16.00 uur.

Tijdens de Open Dag kunnen bezoekers met belangstelling voor energie-innovatie kennismaken met de onderzoeksactiviteiten op het terrein. Er zijn informatiestands, testopstellingen, demonstraties en exposities. Voor jongeren van 6 tot 16 jaar zijn er speciale activiteiten, zoals een pretlab waar ze onder begeleiding zelf proefjes doen. Bij de Brandweer kunnen ze een blus-brevet examen doen en er vinden proefjes met zonne-energie plaats.

Bij ECN wordt men genformeerd over zonne- en windenergie, schone energie uit fossiele brandstoffen, duurzaam bouwen, huizen van de toekomst en doelmatig gebruik van energie en materialen.

Bij NRG wordt men genformeerd over de nucleaire activiteiten zoals nucleaire geneeskunde, het controleren en registreren van straling en over de toekomst van kernenergie. De nucleaire installaties zijn te bezichtigen met een toegangskaart, die wordt uitgegeven op het terrein. Hiervoor dient men ouder dan 16 jaar te zijn en een EU paspoort mee te nemen.

Bij het Instituut voor Energie - Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek van de Europese Commissie wordt men genformeerd over Europees onderzoek op het gebied van nucleaire veiligheid en nucleaire geneeskunde (BNCT - hersentumorenonderzoek) en op Europees niveau werken aan schone, veilige en duurzame energie voor de toekomst.

Tyco Healthcare/Mallinckrodt informeert u over de productie, het transport en de toepassing van nucleaire geneesmiddelen.

Informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Conny Ruitenburg ECN persvoorlichting telefoon 0224 56 4050 e-mail: ruitenburg@ecn.nl

Zie ook: www.ecn.nl/visitor/opendag/index.html
---

. . . . . .
---

Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), Postbus 1, 1755 ZG Petten WWW: www.ecn.nl Laatste wijziging: 10 oktober 2002 Informatie: info@ecn.nl
---