Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-10-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 19 oktober 2002

Dagelijkse berichten

Appingedam: mannen bij inbraak in drogisterij betrapt Agenten, die vrijdagnacht naar een melding naar een drogisterij aan de Dijkstraat in Appingedam werden gestuurd, hielden daar twee mannen uit Groningen voor inbraak aan. Ter plaatse zagen de dienders dat de voordeur was vernield en een van de mannen met een mand met cosmetica-artikelen de winkel uitstapte. Na een korte sprint konden de twee verdachten, 21 en 32 jaar oud, worden aangehouden. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Delfzijl / Appingedam: drankrijders in de kraag gevat Een 44-jarige automobilist uit Delfzijl werd vrijdagnacht op het Schuitenzand in zijn woonplaats gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van 0.75 en kreeg een dagvaarding en een rijverbod. Een 26-jarige plaatsgenoot van hem werd dezelfde nacht met zijn auto op de Stelmakerij betrapt met een promillage van 0.9. Hij bleek zonder rijbewijs te rijden en krijgt daar een proces-verbaal voor. In Appingedam werd op de Woldweg een 34-jarige automobilist uit Delfzijl gecontroleerd. Hij scoorde een promillage van 1.75 en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Delfzijl: snelheidscontrole
Op de Provincialeweg N360 tussen Delfzijl en Wirdum werd vrijdagmiddag met de lasergun de snelheid gemeten van passerende voertuigen. Tien voertuigen reden sneller dan de toegestane 80 km per uur. De snelheden van de overtreders lagen tussen de 107 en 118 km per uur.

Groningen: rommelend stel valt naar beneden
De politie werd vrijdagnacht gevraagd voor geluidsoverlast een kijkje te nemen bij woningen aan de Boerhavelaan. Ter plaatse gekomen hoorden de agenten een luide bonk. Vanaf de balustrade van de woningen bleek een stel, een 21-jarige vrouw en een 25-jarige man, die onderling aan het ouwehoeren waren naar beneden te zijn gevallen. De vrouw kwam daarbij boven op de man terecht die op een ondergelegen dak bleef liggen met rugletsel. Zij kwam er met een shock vanaf. Met behulp van de brandweer kon het ambulancepersoneel de gewonde man van het garagedak afkrijgen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: man (28) beroofd van geld
Een getuige meldde vrijdagavond dat een 28-jarige man uit Groningen mishandeld was op de kruising van de Helperbrink met de Verlengde Hereweg door twee nog onbekende jongens. De jongens liepen na het incident weg in de richting van het Helperplein. Het 28-jarige slachtoffer, die gewond was aan het gezicht, vertelde dat de knapen hem klappen hadden gegeven en een klein geldbedrag van hem hadden afgenomen. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Een politieonderzoek naar de beroving is ingesteld.

Groningen: agressieve man in binnenstad
Bij een automatiek aan de Grote Markt sloeg een 36-jarige man, die onder invloed verkeerde, een 28-jarige Stadjer tegen het hoofd en schopte hem nog een aantal malen. Kort daarvoor in de vrijdagnacht had de man met een Hitlergroet en een opgestoken middelvinger agenten beledigd. Hij werd direct opgepakt en ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: verdovende middelen controle
Bij een verdovende middelen controle vrijdagnacht op de Bornholmstraat werd een 30-jarige vrouw uit Drachten betrapt met veertien bolletjes dope en nog een envelopje met heroïne. De vrouw zat in een auto drugs te gebruiken en bleek de verdovende middelen bij zich te hebben. Zij verklaarde de drugs voor verkoop bij zich te hebben. De vrouw is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: snelheidscontroles
Op de Rijksweg werd vrijdagnacht een snelheidscontrole gehouden. Van de ongeveer dertig gecontroleerde autos reden er drie veel te hard. De snelheden bedroegen respectievelijk 87, 89 en 95 km per uur daar waar er maar 50 km per uur is toegestaan. Een 25-jarige automobilist uit Noordhorn kon vrijdagmiddag op de Plataanlaan zijn rijbewijs inleveren. Hij reed op de 70 km weg met een snelheid van 135 km per uur. De man kan een forse boete tegemoet zien.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)