Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 18-10-2002
Onderwerp: Onderwijs

In de commissie Ruimte van volgende week maandag staat de vrijstellingsprocedure ex artikel 19¹ van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het verlenen van een bouwvergunning voor een nieuwe school binnen het project Het Veldboeket op de agenda. Het college van B. en W. is akkoord met de vrijstellingsprocedure. Deze procedure wordt daarna besproken in de eerstvolgende raad van 4 november. De planning is om vóór 1 december 2002 de vrijstelling en de bouwvergunning voor het bouwplan te kunnen verlenen.

In de vergadering van de raad van december 2000 is besloten om een nieuwe school op de plaats van de "Finse" school "Het Veldboeket" te bouwen. Het ontwerp van de nieuw te bouwen basisschool past niet in het geldende bestemmingsplan "Assendorp-Pierik", omdat een deel van het schoolgebouw in twee lagen wordt gebouwd. Daarmee wordt de maximale toegestane goothoogte van 4 meter overschreden. Ook overschrijdt het bouwplan het op de plankaart aangegeven bebouwingsvlak. Daarom wordt het bestemmingsplan gewijzigd.

Procedure
Op 16 april 2002 heeft het college ingestemd met het voorontwerp-bestemmingsplan "Assendorp-Pierik, partiële herziening "Het Veldboeket" voor het bouwen van een nieuwe school op het perceel Goudenregenstraat 56 te Zwolle. Het voorontwerp-bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid om een nieuwe school te bouwen en twee blokken met gestapelde woningen te realiseren op het genoemde perceel. Deze twee ontwikkelingen worden het project "Het Veldboeket" genoemd. Ten behoeve van het kunnen verlenen van een bouwvergunning voor een nieuwe school is een vrijstellingsprocedure ex artikel 19¹ van de Wet op de Ruimtelijke Ordening gestart.

Woningen
Er ontstaat door een economischer ruimtegebruik op het bestaande schoolterrein ruimte voor andere invullingen. Invulling van die ruimte door seniorenwoningen en/of woningen voor gehandicapten (in de vorm van twee blokken met gestapelde woningen, in totaal 20 stuks) ligt voor de hand, vanwege het grote gebrek daaraan in de wijk Assendorp-Pierik.

Bron: Communicatie
Datum van 18-10-2002 tot 24-10-2002