Digitale Gemeente Houten

Dorcas in actie.

vrijdag 18 oktober 2002 - Bron: Werkgroep Dorcas Houten

Houten Van 4 tot en met 9 november staat Nederland in het teken van de zevende Nationale Voedselactie. De hulporganisatie Dorcas Hulp Nederland houdt in ruim 350 gemeenten voedselinzamelingen. Het streven is het aantal voedselpakketten van vorig jaar, 40.000, te overtreffen.

WAT?------Er wordt een voedselinzameling gehouden. WAAR?-----In Houten bij de Plus (voormalige Edah). WANNEER?--Op vrijdagavond 8 november van 18.00 tot 20.30 uur en op zaterdag 9 november van 08.00 tot 14.00 uur.
WIE?------Dorcas-medewerkers staan dan klaar om voedsel in te zamelen aan de hand van een voedsellijstje.

Het ingezamelde voedsel is bestemd voor de allerarmsten in diverse Oost-Europese landen, zoals Albanië, Roemenië, Rusland en de Oekraïne. Met name alleenstaanden en bejaarden hebben het daar moeilijk. Ze kunnen nauwelijks rondkomen van het inkomen dat ze ontvangen. Sommige mensen hebben een tekort aan goede voeding of hebben zelfs dagenlang helemaal niets te eten.

Door het uitdelen van voedselpakketten, in samenwerking met plaatselijke kerken, wil Dorcas deze mensen de winter door helpen. Een pakket bestaat uit houdbare producten, zoals thee, suiker, rijst, macaroni, groente, cacao, droge soep, vruchtensap, tandpasta, tandenborstel en zonnebloemolie.
Giften voor de distributiekosten zijn van harte welkom en kunnen worden overgemaakt op giro 222 van Dorcas Hulp Nederland o.v.v. Nationale Voedselactie.

Voor meer informatie omtrent de plaatselijke actie kunt u contact opnemen met Joke de Koning, telefoon 6375457.
Vanwege een gebrek aan opslagruimte bij het centrale depot in Andijk zal er dit najaar geen kledingactie gehouden worden.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).