Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 19-10-2002
Persberichten zaterdag 19 oktober 2002 Perspiket Ron Reinds 06-52528707

Aanrijding met alcohol

COEVORDEN Reed gisteravond een 37-jarige man uit Coevorden in strijd met een eenrichtingsbord met zijn auto de Van Giffenstraat in. Daarbij botste de onder invloed verkerende man tegen een 26-jarige uit Coevorden afkomstige autobestuurster die uit tegengestelde richting kwam. De man blies na aanhouding 1000 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en er werd een dagvaarding uitgereikt.

Eenzijdig bromfietsongeval

BORGER Afgelopen nacht kwam een 16-jarige jongeman uit Borger door onbekende oorzaak met zijn bromfiets ten val. De jongeman reed over de Buinerstraat komende uit de richting van Borger in de richting van Buinen. Hij is met diverse kneuzingen en een sleutelbeenbreuk met een ambulance overgebracht naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal.

Alcomobilisten

RODEN Werd afgelopen nacht een 25-jarige automobilist uit Roden op de Nieuweweg gecontroleerd. De man blies 270 ug/l. Hij kreeg hiervoor een bekeuring van 190 euro.

NOORDSCHESCHUT Vannacht werd een 19-jarige vrouw uit Hollandscheveld in haar auto op de Weg om de Oost gecontroleerd en werd er een blaasproef afgenomen. Op het bureau blies de vrouw 475 ug/l. Er werd haar een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

Woninginbraak

ASSEN Gisteravond betrapte een 32-jarige bewoner aan de Zwartwaterseweg een inbreker tijdens een inbraak in zijn woning. De eigenaar die thuis kwam overliep een man met donkere huidskleur die gekleed was in een witte gladde jas. Toen deze er vandoor ging zette de eigenaar de achtervolging in. Toen de dader over een schutting in de tuin klom kon de eigenaar hem bij zijn broek pakken doch wist de inbreker zich los te rukken en te ontkomen. De dader wist binnen te komen door een ruit te vernielen en het kozijn te verbreken. In de woning werden sieraden en een onbekend bedrag aan geld weggenomen.

Winkelinbraak

MEPPEL Bij een kledingbedrijf aan de Hoofdstraat is afgelopen nacht ingebroken. Door het vernielen van de voordeur zijn de daders binnengekomen. Een groot aantal jassen en broeken zijn weggenomen. Omvang van de buit en de schade is nog onbekend.

Tasjesroof

Werd een 87-jarige uit Assen afkomstige vrouw gistermiddag van haar tas beroofd in een supermarkt aan de Noordersingel. Toen ze zich bukte om een artikel in de winkel te pakken zag ze dat een man hard wegrende. Een personeelslid en een klant zijn eveneens achter de wegrennende man aangerend. Ze hebben hem niet te pakken gekregen. Wel werd buiten de tas van de vrouw terug gevonden maar haar portemonnee was ontvreemd.

De dader was een man met blanke huidskleur, ongeveer 1.80 lang, ongeveer 28 jaar, kort donkerblond haar, spijkerbroek dragend, droeg een donkere jas en droeg in de winkel een beige baseballpet. De pet deed de man tijdens het rennen af. De man is de winkel aan de kant van het gemeentehuis uit gerend in de richting van de Javastraat.

Autobrand

Afgelopen nacht brandde een geparkeerde personenauto aan de Rembrandtlaan volledig uit. Opvallend was dat het portier van de brandende auto bij aantreffen door de brandweer volledig openstond. Op enkele meters van de auto werd een jerrycan met brandbare vloeistof aangetroffen. Auto en jerrycan werden door de brandweer geblust. De politie stelt een nader onderzoek in naar deze vermoedelijke brandstichting.