Korps: Utrecht, plaats: 19-10-2002 Persberichten district Eemland zuid, 11.45 uur

Autobestuurder bedreigd met mes

AMERSFOORT Een 43-jarige automobilist uit Amersfoort meldde vrijdag om 08.50 uur aan de politie dat hij bedreigd werd met een mes.

De man reed op dat moment op de Barchman Wuytierslaan. Toen de agenten ter plaatse kwamen, leidde hij ze naar een groep mannen. Aan de hand van het signalement werd de verdachte, een 16-jarige inwoner van Soest, uit de groep gehaald.

De jongen bekende dat hij een mes aan de automobilist had getoond. Door een andere jongen zou het mes weer zijn weggegooid in bossages langs de Soesterweg. Met behulp van een diensthond werd het mes in de bossages teruggevonden. De Soestenaar is aangehouden. De aanleiding was niet duidelijk.

Beenletsel door botsing

AMERSFOORT Op de Van Boetzelaerlaan in Hoogland vond vrijdag rond 08.30 uur een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een automobilist.

De 17-jarige bromfietser uit Bunschoten reed daar tussen wachtende autos door, maar merkte een automobilist die wilde afslaan te laat op. Deze 43-jarige man, eveneens uit Bunschoten, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bromfietser kwam met zijn schouder tegen de voorruit en smakte tegen het wegdek. Met beenletsel is hij naar het Lichtenberg ziekenhuis vervoerd.

De brandweer heeft het wegdek schoongespoten, omdat benzine uit de bromfiets wegvloeide.