Korps: Utrecht, plaats: 19-10-2002 Persberichten district Heuvelrug, 11.55 uur

Vechtpartij op fietspad

VEENENDAAL Op het fietspad aan de Boekvink vond vrijdag rond 19.15 uur een vechtpartij plaats tussen enkele fietsers.

Een 17-jarige fietser uit Veenendaal raakte daar in de berm terecht, toen twee andere fietsers breeduit van het pad gebruik maakten. De Veenendaler maakte het tweetal enkele verwensingen, waarna zij terugkwamen. Vervolgens ontstond een vechtpartij, waarbij klappen werden uitgedeeld en volgens het slachtoffer door een van de twee belagers stekende bewegingen met een mes werden gemaakt.

Omdat de 17-jarige jongen last had van duizeligheid is hij door ambulancepersoneel onderzocht. De politie hoopt aan de hand van verstrekte getuigenverklaringen achter de identiteit van het tweetal te komen.

Dronken automobilisten

DOORN Tijdens een alcoholcontrole op de Dorpsstraat is vrijdag om 20.30 uur een 45-jarige automobiliste uit Leersum aangehouden voor alcoholgebruik. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 1,15 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd. Zij mag zich over enige tijd verantwoorden bij de rechter.

WOUDENBERG Een 47-jarige automobilist uit Woudenberg werd gecontroleerd, nadat hij met gedoofde lichten over de Dorpsstraat reed. In het politiebureau kwam een promillage van 1,2 naar voren. Een dagvaarding is uitgereikt.

WIJK BIJ DUURSTEDE Met een promillage van 1,45 werd tijdens een alcoholcontrole op de Hoogstraat een 40-jarige Zeistenaar achter het stuur aangetroffen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.