Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 19-10-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel: 06 - 51 40 19 52

Aanhouding vernieling
EMMELOORD De politie heeft vrijdagnacht op de Lange Nering een 20-jarige Emmeloorder aangehouden voor vernieling. Hij wilde een uitgaansgelegenheid in, maar werd geweigerd omdat hij een lokaalverbod heeft. Vervolgens trapte hij tegen fietsen en bromfietsen aan en gooide een fiets tegen een winkelruit. Toen deze ruit heel bleef, trapte de man de ruit door. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, dook de jongen weg in een auto. Hij verzette zich tegen aanhouding en is uiteindelijk geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader verhoor ingesloten.

Vrouw beroofd
DRONTEN Een 83-jarige vrouw uit Dronten is vrijdagmorgen rond 09:00 uur op de Hoogaarsstraat beroofd van haar tas. Een nog onbekende jongeman griste haar handtas van haar rollator en rende weg richting het centrum. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt getuigen zich te melden, tel: 0900-8844.

Aanhouding mishandeling
LELYSTAD De politie heeft vrijdagnacht op de Zandbank een 28-jarige man uit Heerlen aangehouden. Hij had in een auto ruzie gekregen met zijn 26-jarige vriendin uit Geleen. Hierbij mishandelde hij haar dermate dat ze met letsel aan het gezicht overgebracht is naar het Zuiderzeeziekenhuis. Nadat de vrouw de agenten vertelde dat ze aangifte wilde doen, is de man aangehouden en voor nader verhoor ingesloten.

Aanhouding brandstichting
LELYSTAD Surveillerende agenten hebben vrijdagnacht op De Schans een 17-jarige jongen uit Lelystad aangehouden voor brandstichting. Op de Meent en de Schans waren er meerdere kleine brandjes gesticht. Toen de agenten een kijkje gingen nemen, zagen ze een jongen weglopen. De jongen bleek een aansteker bij zich te hebben en zijn handen roken naar vuur. Hij is aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding diefstal boot
ALMERE Twee Almeerse jongens van 15 en 16 jaar zijn vrijdagmiddag op de Vleugelnootsingel aangehouden voor diefstal van een boot. Ze zijn na verhoor op het politiebureau weer heengezonden en zullen een alternatieve straf moeten uitvoeren via Bureau Halt. De ouders zijn in kennis gesteld.

Openbaar dronkenschap
ALMERE Na een melding vrijdagmiddag dat op de Korte Promenade een man op de grond zou liggen, heeft de politie een 47-jarige Almeerder aangehouden voor openbaar dronkenschap. De man had dusdanig veel gedronken dat hij moeilijk aanspreekbaar was. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Vrijdagavond zijn op de Metropolestraat twee Almeerder van 28 en 56 jaar aangehouden voor openbaar dronkenschap. Beiden zijn ter ontnuchtering ingesloten.

Rijden onder invloed
EMMELOORD Een 26-jarige automobilist uit Emmeloord is vrijdagnacht op de Noordzijde aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man in een voertuig stappen en wegrijden. Toen de man de politie zag, stopte hij opeens en ging in zijn dashboardkastje rommelen. Bij controle bleek de man teveel gedronken te hebben. Op het politiebureau werd een promillage geconstateerd van bijna 1 promille. Omdat dit niet de eerste keer was dat de Emmeloorder hiervoor is aangehouden, is zijn rijbewijs ingevorderd.
LELYSTAD Surveillerende agenten troffen vrijdagnacht op de Visarenddreef een auto aan die tegen een lantaarnpaal was gebotst. Toen de agenten de situatie bekeken, kwam de 20-jarige bestuurder uit Lelystad aangelopen. De agenten vermoedden dat de man gedronken had en brachten hem naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar werd een promillage van 0,8 geconstateerd. Hij is met een rijverbod van 1 uur en een boete van 190 euro weer heengezonden. ALMERE Een 49-jarige automobilist uit Almere is vrijdagnacht op de Oosterdreef aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was surveillerende agenten opgevallen door zijn onvaste rijgedrag. Op het politiebureau werd een promillage van 1,5. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.
ALMERE Op de Westerdreef is zaterdagochtend een 22-jarige automobilist uit Badhoevedorp aangehouden voor rijden onder invloed. Hij bleek een promillage te hebben van ruim 1 promille. Hij is met een rijverbod van vijf uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanrijdingen
DRONTEN Een 78-jarige automobiliste uit Marknesse is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. Bij de kruising Biddingringweg met de Hanzeweg kwam zij in botsing met een 32-jarige automobilist uit Zwolle. De Zwollenaar remde af voor het kruispunt. De vrouw uit Marknesse kon niet meer op tijd tot stilstand komen en botste achterop de Zwollenaar. Ze is met onbekend letsel voor controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.
ZEEWOLDE Op de Baardmeesweg heeft zich vrijdagmorgen een frontale aanrijding voorgedaan. Een 55-jarige automobilist uit Elburg en een 35-jarige automobilist uit Hilversum kwamen elkaar tegen in een bocht en konden elkaar niet meer ontwijken. De man uit Elburg liep hierbij letsel aan de borst op, de man uit Hilversum had letsel aan zijn voet. Ze zijn voor behandeling overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.

Auto in brand
ALMERE Vrijdagnacht kwam bij de politie een melding binnen dat op het parkeerterrein aan het Festivalplein een auto in brand stond. De agenten zagen dat de voorkant van de auto in brand stond en deden de portier open om te controleren of er nog iemand in zat. Ze troffen daar op de bestuurdersstoel een man aan. De 27-jarige man (woonplaats onbekend) was onder invloed en reageerde niet. Hij werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De brandweer heeft het vuur geblust. Na behandeling in het ziekenhuis wilde de man in de hal van het ziekenhuis blijven slapen en wilde niet weg. Hij is uiteindelijk aangehouden voor openbare dronkenschap en ter ontnuchtering ingesloten in het politiebureau.