Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 19-10-2002 Persbericht van zaterdag 19 oktober 2002

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld
Vrijdagavond rond 21.00 uur is in een schuur van en woning aan de Eckartseweg Zuid een hennepkwekerij ontmanteld. In de hennepkwekerij stonden 224 planten. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De planten en benodigde materialen zijn in beslaggenomen. Tegen de bewoners (24 en 29 jaar oud) wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Vijfkamplaan is vrijdagavond om 20.35 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden die onder invloed van alcohol met zijn auto reed. Tijdens de ademtest blies hij 1,2 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Een 56-jarige Eerselnaar die onder invloed van alcohol met zijn auto op de Anthony Fokkerweg reed is zaterdagmorgen rond 0.50 uur beboet. Hij blies tijdens een ademtest 0,8 promille. Dit kostte hem 190 euro.

Eindhoven: Verkeersongeval
Een 23-jarige Nuenenaar is zaterdagmorgen rond 0.05 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Grote Berg. De man wilde zijn auto verplaatsen naar een vrijgekomen parkeervak. Hij reed de weg op en botste frontaal op de auto van een 19-jarige Geldroppenaar die uit tegengestelde richting kwam. Door de klap van de aanrijding werden nog twee geparkeerde autos beschadigd. Het slachtoffer is met een hoofdwond en gebroken vingers naar het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven gebracht.

Eindhoven: Agent gewond na aanhouding
Een agent is zaterdagmorgen rond 1.00 uur gewond geraakt in zijn gezicht na een aanhouding van een 20-jarige man uit het Belgische Baarle. De man hoorde bij een groep Belgen die op het Stratumseind telkens weer voor problemen zorgden. De groep werd gevorderd van het Stratumseind te vertrekken. Twee agenten volgden de groep dronken Belgen. Onderweg op de Bleekweg probeerde de verdachte terug te gaan naar het Stratumseind. Hij werd tegengehouden maar de man verzette zich tegen de agenten. Tijdens zijn verzet sloeg hij naar de agenten. Een van hen liep daarbij hoofdletsel op en heeft zich later onder doktersbehandeling moeten stellen. De verdachte werd pas na het toedienen van pepperspray rustig en kon daarna naar het politiebureau worden gebracht waar hij is ingesloten.

Eindhoven:Inbrekers aangehouden
Zaterdagmorgen kort na 4.00 uur zijn in de omgeving van de Insulindelaan een 28-jarige inwoner van Eindhoven en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Ze worden er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een kantine van een sportvereniging. De politie zette de omgeving af nadat bij de kantine het alarm was afgegaan. Een van de inbrekers werd door agenten uit de bosjes gevist. De ander wilde vertrekken met een gereedstaande auto. Die auto bleek eerder in Brabant Noord te zijn gestolen. Het duo is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. In de kantine was een speelautomaat opengebroken en het muntgeld meegenomen.

Eindhoven: Fietsendief aangehouden
Zaterdagmorgen rond 1.30 uur is op de Aalsterweg een 32-jarige Spanjaard aangehouden. Hij werd betrapt toen hij bezig was met de diefstal van twee fietsen bij een woning op de Aalsterweg. Hij had al een paarse mountainbike en een blauwe damesfiets klaar gezet om mee te nemen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man met gestolen laptop aangehouden
In het gebouw van de TU aan Den Dolech is vrijdagmiddag rond 12.30 uur een 22-jarige man uit Breda aangehouden. Hij was in het bezit van een laptop die kort daarvoor van een student was gestolen. Beveiligingspersoneel trof de man aan en droeg hem over aan de politie. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Alcoholcontrole
De politie heeft vrijdagavond tussen 22.00 en 23.45 uur op de Watermolenwal een alcoholcontrole uitgevoerd. Zeventig automobilisten moesten een blaastest afleggen. In twee gevallen leverde dat een overtreding op. Een 25-jarige Helmondse kreeg een boete van 190 euro opgelegd. Ze blies tijdens de ademtest 0,75 promille. Een 23-jarige Helmonder blies 0,7 promille en kreeg eveneens een boete van 190 euro.

Helmond: Mannen met vuurwapen
Zaterdagmorgen rond 10.15 uur zijn aan het Jurapad vier mannen( 32-37-37 en 40 jaar oud) uit Nijmegen aangehouden. De vier zaten in een bestelbusje. Tijdens de controle van de vier vonden de agenten een vuurwapen achter in de auto. In de kleding van een van de aangehouden personen vonden de agenten een patroonhouder met scherpe patronen voor dat vuurwapen. De mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Beek en Donk: Traangas
Vrijdagavond rond 21.00 uur is op het Piet van Thielplein een 20-jarige man uit Aarle Rixtel aangehouden. Tijdens een controle vonden agenten een busje traangas in de kleding van de man. Het busje traangas is in beslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Sieraden en kristal weg na inbraak
Vrijdag tussen 8.00 en 21.00 uur is ingebroken in een woning aan de Primulalaan in Waalre. De dader klom op het platte dak en brak een raam open. Hij heeft sieraden en kristal buit gemaakt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Lupinelaan in Waalre. Een keukendeur werd opengebroken. De inbreker heeft een fototoestel, een kistje met documenten en een notebook gestolen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Edelweisslaan. De achterdeur werd opengebroken. De inbreker heeft een gsm en geld gestolen.

Someren: Alcoholcontrole
Zaterdagmorgen rond 1.00 uur is tijdens een alcoholcontrole op de Dorpsweg in Someren een 36-jarige Helmonder betrapt op het rijden onder invloed. De man blies tijdens een ademtest ruim 0,6 promille. Hij kreeg een boete van 190 euro opgelegd. Een 35-jarige man uit Someren moest zaterdagmorgen rond 2.15 uur op de Dorpsstraat een ademtest afleggen. Hij blies 1,15 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Brandstichting
Zaterdagmorgen rond 4.00 uur brak brand uit in een geparkeerde auto op de Kruisakker in Nuenen. Omwonenden hoorden een knal en zagen dat een auto in brand stond. De brandweer heeft het vuur gedoofd. Bij de auto is een jerrycan gevonden. De ruiten van de auto waren ingegooid. De politie stelt een onderzoek in.

Eersel: Onder invloed
Vrijdagavond rond 22.30 uur is op de A67 onder Eersel een 45-jarige man uit Lith aangehouden. Hij had met zijn auto gereden onder invloed van alcohol. De man blies tijdens een ademtest 1,2 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Alcoholcontrole
Op het Zuid Om is vrijdagnacht een alcoholcontrole gehouden. De politie controleerde 40 automobilisten. Drie daarvan bleken teveel te hebben gedronken. Voor een 20-jarige Astenaar, een 19-jarige man uit Valkenswaard en een 22-jarige Helmonder betekende dat een boete van 190 euro.

Deurne: Inbraak
Zaterdagmorgen rond 4.30 uur is ingebroken in een apotheek aan de Schelde in Deurne. Het slot van de achterdeur werd opengebroken, waarna het alarm in werking trad. Er is wel door de inbreker gezocht in de apotheek maar zover bekend is er niets gestolen.

Heeze: Woninginbraken
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Jan Tooroplaan. Rond 5.00 uur werd de bewoner wakker en zag dat het slot van de keukendeur was opengebroken. Er is niets gestolen. In dezelfde nacht werd ingebroken in een woning aan het Rul in Heeze. Hier werd het slot van de achterdeur opengebroken. De inbreker nam twee schoudertassen, vier portemonnees en een digitale camera mee.