NEDERLANDS SPOORWEGMUSEUM

Activiteiten in herfstvakantie

Persbericht
Oktober 2002
Diverse activiteiten tijdens herfstvakantie in Het Nederlands Spoorwegmuseum

Tijdens de herfstvakantie voor de regio's midden- en zuid Nederland is er voor jong & oud veel te beleven in het Nederlands Spoorwegmuseum. Van 19 t/m 27 oktober kun je voor 1 .uro deelnemen aan één van de rondleidingen. Dagelijks is er de nostalgische theatervoorstelling 'de Stoomgeest'

Eurorondleiding
Voor slechts 1 euro per persoon (excl. entreekosten) kun je gedurende de herfstvakantie samen met een rondleider het museum van binnen en buiten leren kennen. Deuren die normaal gesloten blijven, gaan speciaal voor je open. Je hoort alle leuke weetjes over treinen en mag overal meekijken en vooral meedoen. De rondleidingen starten ieder half uur.

'Stoomgeest'
Ieder oud station kent zijn eigen geesten
Zo ook het oude station aan de Maliebaan. Tijdens de herfstvakantie verschijnt 'De Stoomgeest' dagelijks om 12.30, 13.30 en 14.30 uur. Kom luisteren naar wat Jan Stoker vertelt over zijn werk en leven op een van de grote stoomlocomotieven. Jan Stoker geeft een leuke en leerzame stoomcursus, hij neemt je mee terug naar de tijd dat de stoomlocomotieven nog reden.

Maar er is meer...
Naast alle extra activiteiten in het museum zijn er volop authentieke treinen, rijtuigen en stoomlocomotieven te bewonderen. Breng een bezoek aan de HollandRailShow en beleef de wereld van de trein. Val van de ene in de andere verassing, want telkens wacht er een nieuwe verassing. Trakteer jezelf daarnaast op een rondrit door het museum en help met het omzetten van de wissels in het seinhuis.

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 17.00 uur. Zaterdag en zondag 11.30 - 17.00 uur.Maandag gesloten.

Entreeprijzen:
Volwassenen . 8,- Kinderen 4 t/m 12 jr. . 6. CJP . 5,- , 65+ . 6,- MJK gratis, Rabobank Jongeren- en
Europas . 4, NS abonnementhouder met MJK betalen . 4,-

Voor aanvullende informatie en/of
fotomateriaal:communicatie@spoorwegmuseum.nl of 030-2306285 Zie ook: www.spoorwegmuseum.nl
Het Nederlands Spoorwegmuseum is nog geopend tot halverwege 2003. Dan sluit het museum voor grootscheepse nieuwbouw.

15 okt 02 13:15