NMBS

10/10/02

Spoorlijn Gent - Geraardsbergen
Twee weekends geen treinverkeer tussen Gent en Zottegem

De spoorbrug over de Geraardsbergsesteenweg in Melle wordt volledig vernieuwd. De oude metalen brugdekken worden vervangen door nieuwe geprefabriceerde betonnen brugdekken. Zaterdag 12 oktober wordt een brughelft opgebroken en verwijderd om plaats te maken voor een nieuw betonnen exemplaar. Op zondag wordt verder gewerkt om het spoor terug te plaatsen zodat vanaf maandagmorgen de treinen weer kunnen rijden. Het volgende weekend komt dan de tweede brughelft aan de beurt.

Tijdens de werkzaamheden kunnen er in de weekends van 12 en 13 oktober en 19 en 20 oktober geen treinen rijden tussen Gent-Sint-Pieters en Zottegem. De NMBS zorgt voor een vervangende autobusdienst. De dienstregeling tussen Gent-Sint-Pieters wordt wel aangepast omdat de autobussen langer onderweg zijn dan de trein.

In Gent-Sint-Pieters vertrekken de autobussen 26 minuten vroeger dan normaal. In tussenliggende stations vertrekken die bussen daardoor ook iets vroeger. In Merelbeke is dat 20 minuten, Melle 16 minuten, Gontrode 14 minuten, Moortsele 10 minuten, Scheldewindeke 8 minuten en in Balegem-Dorp nog 6 minuten. Tussen Zottegem en Geraardsbergen blijven de treinen rijden volgens de normale dienstregeling.

In de richting van Zottegem vertrekt de trein in Geraardsbergen en Lierde 26 minuten vroeger. De eerste trein van de dag vertrekt zelfs 31 minuten vroeger dan normaal. De aansluitende autobus vertrekt in Zottegem om 7 minuten voor elk uur, dus 25 minuten vroeger dan normaal. Ook in de tussenliggende stations vertrekken die bussen telkens iets vroeger. In Balegem-Dorp is dat 20 minuten, Scheldewindeke 18 minuten, Moortsele 16 minuten, Gontrode 12 minuten, Melle 10 minuten en Merelbeke 6 minuten.

Op beide zondagen rijden er twee extra bussen tussen Zottegem en Gent-Sint-Pieters. Die twee bussen vertrekken in Zottegem om 19.20 uur en 21.26 uur en rijden rechtstreeks naar Gent-Sint-Pieters. Zij leggen het traject af in 35 minuten maar stoppen niet in de tussenliggende stations.

© 2002 NMBS