Politie IJsselland


· IJsselland

· Stafafdeling Communicatie & Voorlichting
· Postbus 611, 6000 AP Zwolle

Datum : 19 oktober 2002 >16.00 uur

Verdacht pakketje in trein legt treinverkeer enige tijd stil

DEVENTER Even na elf uur vanmorgen heeft een schoonmaakploeg van de spoorwegen een verdacht pakketje in een trein gevonden op station Deventer. Hierop zijn de politie en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gewaarschuwd. Deze laatste heeft in de loop van de middag het pakketje onschadelijk gemaakt.

Na de melding is de trein afgerangeerd naar het rangeerterrein. Van ongeveer half twaalf tot half één heeft het treinverkeer stilgelegen en is het station ontruimd geweest. Daarna zijn de treinen weer gaan rijden met uitzondering van het spoor richting Holten. De EOD heeft het pakketje vervolgens zorgvuldig onderzocht en hierbij ook de nodige voorzorgsmaatregelen genomen, zoals het afsluiten van bepaalde wegen voor het verkeer.

Om even voor vieren werd het pakketje onschadelijk gemaakt en kon het gewone verkeer weer gaan rijden. Het spoor richting Holten zal nog even niet worden gebruikt. De Technische Recherche zal nog moeten onderzoeken of het hier daadwerkelijk om een bom ging of om een nepbom. En uiteraard stelt de politie een vervolgonderzoek in.


---

Voor nadere informatie: Politie IJsselland, Moniek Winters, persvoorlichter, tel: 038-496 38 91.