Gemeente Amsterdam

|
Delta Lloyd Amsterdam Marathon

Delta Lloyd Amsterdam Marathon

Op zondag 20 oktober wordt voor de 27e keer de Delta Lloyd Amsterdam Marathon gehouden.
Het programma ziet er als volgt uit:
11.00 uur: Start marathon in het Olympisch Stadion. 11.15 uur: Start Echo 10 km loop op het Stadionplein ter hoogte van de Febo.
12.30 uur: Start 2,5 km kinderloop op het Stadionplein ter hoogte van de Febo.
14.00 uur: Start halve marathon op het Stadionplein ter hoogte van de Febo.

Alle deelnemers finishen in het Olympisch Stadion vóór de eretribune; de eerste lopers worden kort na 13.00 uur verwacht en de laatste lopers om ca. 17.00 uur. Er neemt een aantal wereldtoppers deel.

De organisatie van de Delta Lloyd Amsterdam Marathon nodigt alle bewoners langs het parcours uit om gratis de finish van de verschillende wedstrijden in het Olympisch Stadion mee te maken. In en rond het stadion zijn ook verschillende optredens en activiteiten.

Het parcours van de marathon wijkt in het centrum af van dat van vorig jaar. In plaats van de stadsader Damrak, Dam, Rokin, Munt, Vijzelstraat, wordt nu gelopen via de Geldersekade, Nieuwmarkt, Kloveniersburgwal, Amstel, Amstelstraat, Rembrandtplein, Utrechtsestraat en Frederiksplein.
Het parcours is verkeersvrij. Zondagmorgen vroeg worden door de politie hekken langs het parcours geplaatst. Dat betekent dat in de straten die binnen het parcours vallen een parkeer- en stopverbod geldt. Het parkeerverbod is op 20 oktober van 00.00 uur tot einde marathon. De bewoners is daarom verzocht hun auto in de nacht van 19 op 20 oktober op een andere plek te parkeren, mede om eventuele beschadigingen te voorkomen. Het reguliere verkeer kan doorgang vinden tot 30 minuten voordat de eerste deelnemer in een straat aankomt.

De straten worden ca. 30 minuten na het passeren van de laatste deelnemers weer vrijgegeven voor het reguliere verkeer. Dat wil niet zeggen dat men dan ook direct de auto weer in de straat kan parkeren. Dat is afhankelijk van het tijdstip waarop de politie de hekken kan verwijderen.

Via de volgende wegen blijft Amsterdam toegankelijk: Nieuwe Hemweg-Spaarndammerdijk, Transformatorweg, Haarlemmerweg, Bos en Lommerweg, Jan van Galenstraat, Cornelis Lelylaan-Overtoom, Aalsmeerweg-Haarlemmermeerstraat, Gooiseweg-Wibautstraat, Nieuwe Utrechtsebrug (de stad uit), Piet Hein-tunnel, IJdoornlaan, IJ-tunnel (toegankelijk voor verkeer in de richting van oost naar west), Prins Hendrikkade (afgesloten voor verkeer in de richting van west naar oost), en Eerste Constantijn Huygensstraat en Van Baerlestraat (het Concertgebouw is bereikbaar).

Meer informatie:

Teletekst
Informatie over het parcours van de Delta Lloyd Amsterdam Marathon is ook te vinden op de pagina's 305 en 306 van AT5 Teletekst.

Internet
Informatie over het parcours is te vinden op de nieuwspagina van de organisator onder www.amsterdammarathon.nl
Informatie van de gemeente Amsterdam is te vinden onder www.amsterdam.nl
Informatie over het openbaar vervoer is te vinden onder www.gvb.nl

Hoewel de organisatie probeert om de overlast zoveel mogelijk te beperken zal de Delta Lloyd Amsterdam Marathon wellicht toch ongemak met zich meebrengen. De organisatie vraagt om begrip en medewerking om deze sportieve manifestatie succesvol te laten verlopen.

Amsterdam, 14 oktober 2002 Cynthia Hendriks


---


-

© gemeente Amsterdam - 14-10-2002