Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-10-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 20 oktober 2002

Dagelijkse berichten

Hoogezand: jeugdige fietsendief
Een getuige die zaterdagavond op de Melkweg in Hoogezand een paar jongens met fietsen op de nek zag lopen, sprak de jongens aan die de fietsen neergooiden. De politie werd erbij gehaald en terwijl het verhaal werd opgetekend herkende een meisje haar fiets. Ook kwam er twee scooters aanrijden waarvan de getuigen zeiden dat een van de bestuurder betrokken was bij de diefstal. De agenten gingen achter een bromscooter aan en kon een 14-jarige jongen uit Hoogezand in een steegje van de Weegschaal aanhouden. Hij is verhoord over de diefstal en de politie stelt een nader onderzoek in naar betrokkenheid van andere verdachten.

Stadskanaal: rijden onder invloed
Een 36-jarige automobilist uit Alteveer werd zaterdagnacht betrapt op het Raadhuisplein in Stadskanaal op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.55. De man zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding.

Winschoten: aanhoudingen voor fietsendiefstal
Agenten zagen een 16-jarige Winschoter zaterdagnacht een fiets optillen in de Torenstraat in Winschoten en neerkwakken. Hij werd aangehouden voor vernieling maar verklaarde op het bureau met andere jongens de fiets wilde stelen. Een 18-jarige jongen uit Oude Pekela werd ook nog aangehouden en bekende de diefstal. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Stadskanaal: lastige mannen op kermisterrein
Bezoekers van het kermisterrein in Stadskanaal klaagden zaterdagavond bij surveillerende agenten over twee zwaar beschonken mannen die lastig waren. De bierdrinkende mannen, 25 en 30 jaar uit Stadskanaal, werden aangehouden. Zij beledigden en bedreigden de agenten en krijgen daar proces-verbaal voor. Zij zijn voor het uitslapen van de roes ingesloten in de dronkenmancellen.

Sappemeer: man (72) ligt nacht in sloot
Een 72-jarige man uit Slochteren heeft vermoedelijk vanaf vrijdagavond tot aan zaterdagochtend in een sloot aan de Langewijk in Sappemeer gelegen. De man werd zaterdagochtend gevonden nadat twee meisjes geroep hadden gehoord uit de sloot. De man werd gevonden en verklaarde elke avond een ommetje te maken met zijn fiets. Hij weet niet wat er gebeurd is maar heeft naar eigen zeggen de nacht in de sloot gelegen. De man is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Delfzijl: lastige ex-vriend
Bij een woning aan de Kustweg van zijn 19-jarige ex-vriendin werd zaterdagnacht een 22-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor mishandeling en vernieling. De man had de deur bij zijn ex-vriendin ingetrapt en binnen de bewoonster geslagen. De politie werd gewaarschuwd die de verdachte aanhield en insloot. De vrouw stelt zich onder doktersbehandeling en doet aangifte.

Marum: ruzie op AZC
De politie werd zaterdagnacht naar het AZC aan de Haarsterree in Marum gestuurd omdat er trammelant was tussen enkele bewoners. Ter plaatse bleek een 16-jarige bewoner op een feestje onuitgenodigd aanwezig was en ruzie had gemaakt. Daarbij had hij ook vernielingen aangericht waarvoor hij werd aangehouden. De rust keerde snel weer na de aanhouding.

Delfzijl: bromfietsster ten val
Op de Nieuweweg in Delfzijl kwam zaterdagavond een 17-jarige bromfietsster uit Termunterzijl ten val en bezeerde haar arm. Het meisje schrok van een voor haar van rechts komende andere bromscooter en remde krachtig waarna zij ten val kwam. Zij werd met armletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Delfzijl: rijden onder invloed
Op de Batterijstraat in Delfzijl werd zaterdagnacht een 30-jarige automobilist uit delfzijl gecontroleerd op het rijden onder invloed. Bij de eerste blaastest op straat bleek hij boven de limiet te zitten. De man weigerde mee te gaan voor de ademanalyse op het politiebureau. Pepperspray werd ingezet en uiteindelijk ging de man mee naar het bureau. Daar weigerde hij de test af te leggen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal opgemaakt. Ook krijgt de man een proces-verbaal voor het verzet dat hij tegen zijn aanhouding pleegde.

Delfzijl: lastige klant bij politiebureau
Een 18-jarige jongen uit Wagenborgen stond zaterdagnacht tegen de ramen en deuren van het politiebureau in Delfzijl te slaan omdat hij onheus bejegend zou zijn bij een discotheek. De jongen was zwaar onder invloed van alcohol en begon de agenten te beledigen. Hij werd daarvoor aangehouden en ging door met de beledigingen. De jongen krijgt een proces-verbaal en werd door zijn ouders van het bureau gehaald.

Appingedam: aanrijding op kruising Westersingel Op de kruising van de Westersingel met de Jukwerderweg in Appingedam verleende een 26-jarige taxichauffeur uit Wagenborgen geen voorrang aan een 57-jarige automobilist uit Appingedam. Door de botsing raakten beide autos totaal vernield. De auto van de Appingedammer maakte na de aanrijding een draai en vernielde een glasbak die van zijn plek verschoof. Beide bestuurders liepen lichte verwondingen op.

BERICHTEN STAD GRONINGEN KOMEN LATER
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)