Korps: Utrecht, plaats: 20-10-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 12.25 uur

Wildplasser verzet zich bij aanhouding

MONTFOORT In het centrum van Montfoort werd zondag om 02.30 uur een wildplasser betrapt.

Een agent wilde daarvoor een bekeuring uitschrijven, maar de betrokken man, een 37-jarige inwoner van Montfoort, rende met zijn vriendin weg. Na een achtervolging kon hij op de Havenstraat worden aangehouden.

Toen de man geboeid werd, bleef zijn vriendin zich met de situatie bemoeien. Omdat zij na herhaaldelijk verzoek weigerde weg te gaan, werd ook deze 29-jarige inwoonster van Montfoort aangehouden.

Dronken bestuurder op A12

WOERDEN Op de A12 raakte zaterdag rond 03.30 uur, ter hoogte van Woerden, een 28-jarige autobestuurder uit Woerden de macht over het stuur kwijt.

De politie trof in de berm zowel de bestuurder als de auto aan. Hij bleek danig naar alcohol te ruiken, was erg afwezig en reageerde nauwelijks op vragen. Op de brancard werd hij agressief en opstandig. De man wilde niet mee naar het ziekenhuis. Een agent is daarop in de ambulance meegereden naar het UMC.

Daar werd door de GGD een bloedproef afgenomen.

Ongeval met dronken automobilisten

VIANEN Op de A2 ter hoogte van Vianen, vond zondag rond 03.00 uur een ongeval plaats met materiele schade.

De betrokkenen, een 22-jarige inwoner van Rosmalen en een 26-jarige Amsterdammer, hadden een verschillende versie over de toedracht van het ongeval. De agenten roken echter bij beiden een alcohollucht. In het politiebureau bleek dat de man uit Rosmalen net boven de 0,8 promille uitkwam. Zijn lotgenoot kwam uit op 1,2 promille.

Beide mannen moeten zich vanwege alcoholgebruik in het verkeer voor de rechter verschijnen. De schade wordt door betrokkenen onderling geregeld.