Korps: Utrecht, plaats: 20-10-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 12.30 uur

Dronken autobestuurders

UTRECHT Op de A12, ter hoogte van Utrecht, werd zondag om 02.30 uur een 57-jarige inwoner van Vleuten op alcohol gecontroleerd. Met een promillage van 1,6 bleek dat hij veel te diep in het glaasje had gekeken.

VLEUTEN Een 22-jarige automobilist uit Vleuten trok de aandacht van de politie, toen hij op de Tol een snelheid haalde van 130 km. p/u, waar maximaal 50 km. p/u is toegestaan. Toen hij aan de kant werd gezet bleek ook nog eens dat hij met 0,75 promille teveel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

Inzittenden houden zich verdacht op

UTRECHT Op de Europalaan werd zaterdag om 21.00 uur de aandacht van agenten getrokken, toen twee inzittenden van een auto bij het zien van de politie omlaag doken.

Uit onderzoek bleek dat een 27-jarige inwoner van Almere opvallend veel geld bij zich had en zijn 25-jarige mede-inzittende een bolletje cocaine.

Betrokkenen aanrijding achterhaald

UTRECHT Op de kruising Paranadreef/Amazonedreef ramde zaterdag om 19.30 uur een autobestuurder een verkeerszuil.

Zowel de bestuurder als de inzittende renden hierop weg, maar een agent in burger achterhaalde het tweetal. Door agenten werden hierop de 34- en 47-jarige inwoners van Utrecht aangehouden.

De 34-jarige man verklaarde te hebben gereden, maar geen rijbewijs bij zich te hebben. Ook bleek zijn alcoholpromillage met 1,4 veel te hoog. Bovendien bleek de auto onverzekerd en niet APK gekeurd.

Verdachten woninginbraak aangehouden

UTRECHT Door de politie zijn zaterdagavond een 26-jarige inwoner van Leeuwarden en een 32-jarige Utrechter opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een woninginbraak.

De politie werd rond 21.00 uur getipt door getuigen, die zagen dat drie mannen met apparatuur een woning aan de Kwartelstraat uitliepen. Aan de hand van het signalement werden twee van de drie mannen later op de Breedstraat aangetroffen.