Korps: Utrecht, plaats: 20-10-2002 Persberichten district Eemland noord, 12.40 uur

Gewapende overval op fietsenwinkel

SOEST Aan de Beukenlaan vond zaterdag rond 13.00 uur een gewapende overval plaats.

Een nog onbekend gebleven dader kwam toen een winkel binnen en vroeg naar een slot. Op het moment dat de winkelmedewerker wilde afrekenen, greep de overvaller een op een vuurwapen gelijkend voorwerp uit zijn zak. Hij richtte hiermee op de medewerker en wilde geld. Op dat moment kwam de eigenaresse van de winkel binnen. Zij zag de overvaller en sloeg hem met een fietspomp. Hier schrok de overvaller van en rende weg.

Buiten de winkel probeerde hij een brommer te starten en weg te rijden. Omdat dit niet direct lukte, kon de winkelmedewerker hem achterhalen en sloeg hem met een fietsrek. Desondanks wist de overvaller nog met de bromfiets weg te rijden via de Wijnand Toplaan. Een voorbijganger op een motor probeerde de dader nog te achterhalen, maar raakte hem kwijt. Een grote zoekactie door de politie in de wijk Klaarwater leverde niets op.

Het signalement van de overvaller is: leeftijd plm. 45/50 jaar, blank, ingevallen gezicht. Donkerkleurige jas, vermoedelijk blauw, donkergroen of zwart. De man reed weg op een wit/blauwe DJ Kymco Y 50 bromfiets.

Getuigen worden verzocht contcat op te nemen met de politie in district Eemland noord, tel: 0900-8844 (lokaal tarief).

Vuurwerkbommen aangetroffen

BUNSCHOTEN Naar aanleiding van een tip van een getuige over het afsteken van vuurwerkbommen, werd zondag om 02.50 uur een 18-jarige inwoner van Bunschoten aangehouden.

De jongeman was daarmee bezig op het Spuiplein, in gezelschap van anderen. In het politiebureau Baarn bekende hij vuurwerk te hebben afgestoken. Ook deed hij afstand van nog drie vuurwerkbommen.

Dronken bestuurders

SOEST Zowel op de Koningsweg als op de Birkstraat trof de politie zondag om respectievelijk 05.17 en 05.40 uur autobestuurders aan, waarvan vermoed werd dat zij alcohol genuttigd hadden.

Op de Koningsweg betrof het een 40-jarige inwoonster van Soest, die met een promillage van 0,8 achter het stuur zat. In het tweede geval ging het om een 22-jarige Amersfoorter. Hij had een promillage van 0,85. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole Torenlaan

BAARN Op de Torenlaan is zaterdag van 14.45 tot 16.40 uur op snelheid gecontroleerd.

Van de 1.117 passanten, reden 118 bestuurders te snel voorbij. Hoogst gemeten snelheid was 81 km. p/u, waar de maximaal toegestane snelheid 50 km. p/u bedraagt.