Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-10-2002 Persberichten district Binnensticht, 12.45 uur

Scootercontrole

ZEIST / DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft vrijdagmiddag en- avond in samenwerking met het regionale scooterteam een grote brom- en snorfietscontrole gehouden. Van 13.45 tot 17.00 uur werd gecontroleerd op de Utrechtseweg in Zeist en tussen 18.00 en 21.00 uur op het Nijendal in Driebergen.

In totaal werden 71 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 67 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer opgevoerde bromfietsen, het niet kunnen tonen van bromfietscertificaat of verzekeringsbewijs, het voeren van verkeerde kleur platen en het rijden zonder helm.

Twee bromfietsen en een motor werden in beslag genomen voor verder onderzoek.

Ongeval met letsel

DEN DOLDER Op de Soestdijkerweg is zaterdagochtend rond 09.40 uur een 19-jarige vrouw uit Zeist gewond geraakt aan haar been nadat zij werd aangereden door een 16-jarige bromfietser uit Soest.

De vrouw stapte op genoemde weg uit de lijnbus maar keek niet goed uit op het fietspad. De bromfietser kwam aanrijden vanuit de richting van Bilthoven en kon de vrouw niet meer ontwijken. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw kwam ten val en liep letsel aan haar been op. De bromfietser bleef ongedeerd, wel raakte zijn scooter beschadigd.

De voetgangster werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Neerstortend hekwerk

ZEIST Een 75-jarige vrouw uit Zeist is zaterdagmiddag rond 17.30 uur gewond geraakt nadat zij een vallend hekwerk op haar hoofd kreeg.

De vrouw stond op de Slotlaan waar voor de wintermaanden allerlei verlichtingssierwerk is opgehangen. Vermoedelijk is de versiering te zwaar geworden waardoor het hekwerk naar beneden kwam zetten. Een getuige verleende eerste hulp tot de ambulance ter plaatse was.

De gemeente is ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de verlichting op een deugdelijke manier wordt bevestigd.

Met alcohol op achter het stuur

ZEIST Een 55-jarige Zeister automobilist is zondagmorgen rond 02.30 uur betrapt op het rijden onder invloed. Het rijgedrag van de man was aanleiding voor surveillerende agenten om hem te controleren op het gebruik van alcohol.

De Zeister bleek 1,10 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole
DE BILT Op de Utrechtseweg heeft de politie zaterdagmiddag tussen 14.45 en 16.15 uur gecontroleerd op snelheid. In totaal passeerden 990 voertuigen de controlepost. Hiervan reden er 113 sneller dan de maximaal toegestane 80 km per uur.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km per uur.