Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-10-2002 Persberichten district Heuvelrug, 12.50 uur

Verkeersongeval met dodelijk afloop

MAARN Een 49-jarige man uit Zeist is zondagmorgen rond 02.30 uur overleden als gevolg van een verkeersongeval. De man reed over de Amersfoortseweg, komend uit de richting van Amersfoort.

Door onbekende oorzaak is de man met zijn auto van de weg geraakt, de rechterberm in gereden om vervolgens langs de linkerkant van de weg tegen een boom tot stilstand te komen. De man bezweek vrijwel direct aan zijn verwondingen.

Aanrijding met vier gewonden

MAARSBERGEN Op de Woudenbergseweg vond zaterdagmiddag om 15.10 uur een ongeval plaats waarbij vier personen gewond raakten. Een 58-jarige man uit Woudenberg reed samen met zijn 55 jarige vrouw over de genoemde weg en kwam uit de richting Woudenberg.

Voor hem reed een lijnbus en daarvoor een auto die linksaf wilde slaan waardoor het achteropkomend verkeer moest afremmen. Door nog onbekende oorzaak kwam de auto van de man uit Woudenberg op de verkeerde weghelft terecht en reed frontaal op de auto van een hem tegemoetkomende 44-jarige vrouw uit Amerongen.

Deze vrouw raakte bekneld in de auto en moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden. Haar 6-jarige zoontje die ook in de auto zat raakte eveneens gewond. Beiden zijn overgebracht naar het UMC.

Het echtpaar uit Woudenberg raakte eveneens gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Getuigenoproep poging overval

DOORN Een onbekend gebleven man heeft zaterdag rond 18.15 uur op de Dorpsstraat geprobeerd een 42-jarige man uit Lienden te beroven. De man uit Lienden stond bij een bank met de bedoeling zijn dagopbrengst daar af te storten toen hij plotseling met een steekwapen bedreigd werd om zijn geld af te geven.

Hij sloeg hierop op de vlucht om zijn belager af te schudden. Dit lukte toen een getuige te hulp kwam die de politie waarschuwde. De onbekend gebleven overvaller is hierop gevlucht. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval, die mogelijk de dader gezien hebben.

Het gaat om een man van ongeveer 1,75-1,80 m lang met een leeftijd tussen de 25 en de 30 jaar, slank postuur en een verzorgd uiterlijk. De man heeft kort donkerblond haar en droeg een halflange bruine leren jas. De man had een Slavisch uiterlijk en sprak engels.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug, tel: 0900-8844 (lokaal tarief).

Onder invloed achter het stuur

WIJK BIJ DUURSTEDE Een 36-jarige man uit Langbroek is zondagmorgen om 03.15 uur aangehouden voor verschillende feiten. Het rijbewijs van de man was reeds enkele maanden geleden ingevorderd, maar hij bleek nog regelmatig te rijden.

Zondagmorgen werd de man wederom rijdend in zijn auto aangetroffen. Bovendien bleek hij veel te diep in het glaasje te hebben gekeken, getuige zijn alcoholpromillage van 1,85. De auto van de man is in beslag genomen en de man zal zich voor zijn dader voor de rechter moeten verantwoorden.

Op de Rijksstraatweg in Leersum werd een 64-jarige man uit Driebergen betrapt op het rijden onder invloed. In de nacht van zaterdag op zondag om 00.30 uur moest hij bij een controle een blaastest ondergaan. Hij bleek teveel gedronken te hebben (1,25 promille).

De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces verbaal.

Snelheidscontrole
VEENENDAAL Op de Nieuweweg heeft de politie zaterdagavond van 20.50 tot 22.30 uur gecontroleerd op snelheid. In totaal passeerden 284 voertuigen de controlepost. Hiervan reden er 26 sneller dan de maximaal toegestane 50 km per uur. Een overtreder reed 71 km per uur.