Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 20-10-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel: 06 - 51 40 19 52

Getuigenoproep straatroof
LELYSTAD De politie zoekt getuigen van een straatroof die vrijdagnacht rond 01:00 uur plaatsvond op de Snijdershof. Een 16-jarige Lelystedeling heeft hiervan zaterdag aangifte gedaan. Hij verklaarde dat hij door een nog onbekende jongen was geslagen en bedreigd met een mes. Uiteindelijk kon de Lelystedeling vluchten. Later miste hij een horloge. Vermoedelijk heeft de onbekende jongen deze gestolen. De politie vraagt mensen die getuige zijn geweest van dit incident of over informatie beschikken die van belang kan zijn voor het onderzoek, contact op te nemen, tel: 0900 8844.

Aanhoudingen vernieling
BIDDINGHUIZEN De politie heeft zaterdagmiddag op de Lucernehof een 29-jarige man uit Maarssen en een 34-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden voor vernieling. Ze hadden de ruiten vernield van een woning. De aanleiding zou liggen in een langdurig geschil met de 37-jarige hoofdbewoonster. Het tweetal is na verhoor op het politiebureau weer heengezonden.
DRONTEN Een 18-jarige jongen uit Dronten is zaterdagnacht op Het Ruim aangehouden omdat hij een ruit van een uitgaansgelegenheid had ingegooid. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie hield op aanwijzing van omstanders nog twee jongens aan, maar die bleken er niets mee te maken te hebben en zijn direct weer heengezonden.

Aanhouding diefstal
DRONTEN Dankzij een oplettende getuige heeft de politie zaterdagavond op De Noord een 35-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van diefstal. De getuige had gezien dat de man zich verdacht ophield bij het hek van een bouwmarkt aan De Noord en belde de politie. De politie nam een kijkje en trof de man aan op een fiets met een apparaat dat afkomstig was van de bouwmarkt. Bij fouillering bleek hij gereedschap bij zich te dragen dat gebruikt kan worden als inbrekersgereedschap. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het inbrekersgereedschap en het apparaat zijn in beslag genomen. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Aanhouding na ruzie
ALMERE De politie heeft zaterdagnacht het Festivalplein een 23-jarige Almeerder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 17-jarige plaatsgenoot tijdens een ruzie geslagen te hebben. De 17-jarige liep hierbij verwondingen aan het gezicht op. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding wildplassen
ALMERE De politie heeft zaterdagnacht op de Koopmanstraat een 29-jarige Almeerder aangehouden voor urineren in het openbaar. Twee mannen (identiteit onbekend) probeerden de aanhouding te voorkomen en namen een dreigende houding aan. De agenten vorderden de mannen meerdere malen weg te gaan. Uiteindelijk deed een van de mannen voorkomen alsof hij een van de agenten wilde slaan. Deze agent heeft na meerdere waarschuwingen peperspray gebuikt om de man tot inkeer te brengen. Hierop vluchtte de man weg. Vervolgens kon deze agent zijn collega helpen bij de aanhouding en het op afstand houden van de tweede man.

Easy Rider bromfietscontrole
LELYSTAD De politie heeft zaterdagmiddag in het kader van het project Easy Rider op diverse plaatsen in Lelystad een bromfietscontrole uitgevoerd. In totaal acht bromfietser zijn gecontroleerd en zes bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor rijden zonder helm.

Parkeercontrole
ALMERE De politie heeft zaterdagmorgen in de zogenoemde blauwe zone op de Watercipresstraat negentien parkeerboetes uitgeschreven voor het niet zichtbaar hebben van de parkeerschijf. Op de Watercipresstraat mag enkel met parkeerschijf geparkeerd worden voor de duur van maximaal anderhalf uur.

Rijden onder invloed
BIDDINGHUIZEN Surveillerende agenten zagen zaterdagnacht op de Baan een bromfietser rijden. De passagier droeg geen helm en kreeg daarvoor een bekeuring. Tijdens het uitschrijven van deze bekeuring vermoedden de agenten dat de bestuurder, een 17-jarige jongen uit Biddinghuizen teveel alcohol had genuttigd. Op het politiebureau werd een promillage geconstateerd van 0,7. Hij werd met een bekeuring weer heengezonden. ALMERE Een 20-jarige automobilist uit Almere is zondagochtend op het Pigmentpad aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was de politie opgevallen omdat hij zijn auto in de berm had geparkeerd. Op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 0,9 promille. Hij is met een bekeuring en een rijverbod van drie uur weer heengezonden.

Aanrijdingen onder invloed
LELYSTAD Een 52-jarige automobiliste uit Lelystad is zaterdagavond op de Wold na een aanrijding aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw was op de verkeerde weghelft terechtgekomen en frontaal tegen een tegenligger, een 44-jarige Lelystedeling, gebotst. Niemand raakte gewond. Terwijl de agenten hielpen bij de afhandeling van de aanrijding, rees het vermoeden dat de vrouw onder invloed verkeerde. Omdat een ademanalyse niet lukte, is een bloedproef afgenomen. De vrouw bekende tegenover de politie dat ze een combinatie van alcohol en medicijnen had ingenomen. Haar rijbewijs is ingevorderd. LELYSTAD Op de Larserweg zijn zaterdagavond een bestelbusje en een auto met elkaar in botsing gekomen. Volgens de bestuurder van het busje, een 22-jarige man uit Ylst, was de 60-jarige automobilist uit Lelystad de kruising opgereden, waarschijnlijk door rood. De man uit Ylst had nog geremd, maar kon een aanrijding niet voorkomen. Toen de politie ter plaatse kwam, probeerde de Lelystedeling te vluchten. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden omdat de agenten vermoedden dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Omdat hij zich verzette tegen aanhouding is hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij weer heengezonden.

Aanrijdingen
URK Een 24-jarige motorrijder uit Urk is zaterdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de Domineesweg. Een 74-jarige automobiliste uit Soest wilde vanaf de Meep de Domineesweg oprijden en zag daarbij de motorrijder vermoedelijk over het hoofd. De Urker moest krachtig remmen en kwam daarbij ten val. Hij is met letsel aan de benen per ambulance overgebracht naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle. ZEEWOLDE Een 21-jarige automobiliste uit Utrecht is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Gooiseweg. Volgens getuigen moesten een aantal autos uitwijken voor een auto die uit tegenovergestelde richting kwam. Hierdoor botste een 34-jarige automobilist uit Zeewolde achterop de vrouw uit Utrecht. De vrouw liep hierbij letsel op aan haar onderrug. Dit letsel is waarschijnlijk ontstaan doordat de passagier achter haar geen gordel droeg en tegen de voorstoel werd gedrukt. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanrijdingen bromfiets en auto
MARKNESSE Op de Leemringweg zijn zaterdagmiddag een auto en bromfiets met elkaar in botsing gekomen. Een 18-jarige bromfietser uit Marknesse wilde de Leemringweg oversteken en zag daarbij een 48-jarige automobiliste uit Marknesse over het hoofd. De automobiliste remde nog, maar kan een aanrijding niet meer voorkomen. De bromfietser is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis.
ALMERE Een 16-jarige bromfietser uit Almere is zaterdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de Dokkumlaan. Een 36-jarige automobiliste uit Almere stak het fietspad over en zag daarbij de bromfietser waarschijnlijk over het hoofd. De bromfietser is met letsel aan de voet overgebracht naar het Flevoziekenhuis. ALMERE Op het Tijdpad is een 17-jarige bromfietser uit Almere gewond geraakt na een aanrijding met een auto. De 38-jarige automobilist uit Almere reed over de Januaristraat, stak het fietspad het Tijdpad over en heeft de bromfietser vermoedelijk over het hoofd gezien. De bromfietser droeg geen helm en is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De politie vermoedde dat de bromfiets teveel vermogen heeft en nam de bromfiets in beslag voor technisch onderzoek.

ALMERE Een 14-jarige bromfietser uit Almere en zijn passagier (leeftijd en woonplaats nog onbekend) zijn zaterdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de busbaan bij de Poldermolenweg. Hij reed met hoge snelheid zonder verlichting over de busbaan, reed door rood en botste tegen een overstekende auto. Beiden zijn voor per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De automobilist, een 47-jarige Almeerder, en zijn inzittenden bleven ongedeerd. Tegen de bromfietser is proces-verbaal opgemaakt voor rijden over de busbaan, rijden zonder licht, door rood rijden en rijden zonder brommercertificaat.