Politie Hollands Midden


Rechercheteam onderzoekt overval in Leiden

In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 03:30 en 05:00 uur is een 18-jarige vrouw door een onbekende man in haar woning in studentencomplex De Pelikaanhof in Leiden overvallen. Politie Hollands Midden heeft een rechercheteam gevormd om dit misdrijf te onderzoeken.

Tussen dader en slachtoffer ontstond in de woning een worsteling. Ternauwernood heeft de vrouw de overval overleefd. Bij de worsteling heeft de vrouw aan de overvaller een bijtwond toegebracht, vermoedelijk in het gezicht.

De technische recherche van Politie Hollands Midden heeft in de woning een sporenonderzoek uitgevoerd. Daarnaast is het rechercheteam bezig met het verhoren van een groot aantal mensen waaronder medebewoners en medestudenten van het slachtoffer. Omdat de dader momenteel een bijtwond in het gezicht heeft, doet het rechercheteam een oproep aan mensen die iemand kennen of zien met een verwonding in het gezicht. Zij kunnen zich melden bij de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 8844 of via nummer 0800 7000 Meld Misdaad Anoniem.

Noot voor de redactie /