Politie IJsselland Politie IJsselland
Persinformatie Vechtdal 1 van Zaterdag 19-okt-2002 07:00 uur
tot Zondag 20-okt-2002 06:59 uur
Door / Piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---

OPGESCHRIKT DOOR ZWAAR STUK VUURWERK

DEDEMSVAART Afgelopen nacht zijn de buurtbewoners van de Wisseling in Dedemsvaart opgeschrikt door de ontploffing van een zwaar stuk vuurwerk. Er was hierbij een harde knal en een felle lichtflits te zien en te horen. De politie was dichtbij en dus binnen enkele seconden ter plaatse. Helaas werd er niemand meer aangetroffen.
---

LASTIGE TREINPASSAGIER AANGEHOUDEN

GRAMSBERGEN Op het station van Gramsbergen heeft de politie zaterdagavond een 17-jarige jongen uit Den Haag aangehouden, die weigerde de trein te verlaten. De jongen had geen geldig plaatsbewijs. Hij kreeg hierop een boet en weigerde vervolgens de trein te verlaten. Hij is aangehouden en kreeg een PV.
---

Einde Persinformatie Vechtdal

Politie IJsselland
Persinformatie KOVO
van Zaterdag 19-okt-2002 07:00 uur
tot Zondag 20-okt-2002 06:59 uur
Door / Piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---

ONGEVAL MET LETSEL OP A28

ROUVEEN Op de A28 bij Rouveen heeft zaterdagmorgen een aanrijding met letsel plaatsgevonden. Een 36-jarige man uit Staphorst reed van Staphorst richting Zwolle. Voor hem remde een 30-jarige man uit Hoogeveen, waardoor de 36-jarige bestuurder hier achterop reed. Als gevolg hiervan botste de 30-jarige man tegen de auto voor hem aan. Hierin zat een 41-jarige man uit Emmen. Laatst genoemde had slechts geringe schade, zodat deze zijn weg kon vervolgen. De 30-jarige man uit Hoogeveen en zijn vrouw werden met nek- en schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.
---

KOP-STAART KETTINGBOTSING OP A28 BIJ ROUVEEN

ROUVEEN Op de A28 bij Rouveen heeft zaterdagmorgen een aanrijding met vier personenauto's plaatsgevonden, waarschijnlijk naar aanleiding van kijkers bij een eerdere aanrijding op de A28 (zie boven). Een 41-jarige vrouw uit Vianen, een 78-jarige man uit Montfoort, een 35-jarige man uit Amstelveen en een 41-jarige vrouw uit Zeist, gingen vanuit Zwolle richting Staphorst. Doordat laatst genoemde bestuurster moest remmen, botsten de vier auto's tegen elkaar aan; een zogenaamde kop-staart kettingbotsing. Niemand raakte gewond.
---

BESCHONKEN BESTUURDER ZONDER RIJBEWIJS BESCHADIGD VERKEERSBORD EN LICHTMAST

STAPHORST Een 28-jarige man uit Staphorst heeft zaterdagmiddag een verkeersbord en een lichtmast aan de Rijksparallelweg beschadigd, toen hij daar met zijn auto tegenaan is gereden. Hij is na de aanrijding doorgereden. Middels het nummerbord, dat een getuige had opgenomen, kon de man zeer snel bij zijn woning worden aangehouden. De man verklaarde dat hij was ingehaald door een andere auto, die hem afsneed. Hij zou hierdoor van de weg geraakt zijn en dacht dat hij een boom had geraakt. De man heeft vervolgens een blaastest afgelegd, waarvan de uitslag 345 ugl bedroeg. Tevens was hij niet in het bezit van een rijbewijs.
---

SCHUUR BIJ BOERDERIJ BRANDT GEHEEL UIT

IJSSELHAM Aan de IJsselhammerweg heeft zaterdagmiddag een uitslaande brand een schuur bij een boerderij verwoest. De bewoner van de boerderij, een 48-jarige man, had die middag dakpannen door staan slijpen in de schuur. Toen hij na 20 minuten te zijn weg geweest, weer terug kwam, stond de schuur in brand. Samen met vrouw en kinderen en enkele toegesnelde boeren uit de buurt heeft hij nog geprobeerd de brand te blussen. Dit lukte niet, waarna de brandweer werd gebeld. De man liep enkele brandwonden op en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De dieren die nog op stal stonden zijn door omstanders bevrijd en waren niet gewond. De brand is vermoedelijk ontstaan door vonken, afkomstig van het dakpannen doorslijpen, die tegen een pvc-plaat terechtkwamen. In de schuur lag o.a. ook wat hooi en stro. Er was een grote rookontwikkeling. De brandweer had de brand vrij snel onder controle. De schuur brandde echter geheel uit.
---

VERDACHTE KORRELS IN WIJNGLAS AANGETROFFEN

WILLEMSOORD - Bij een horecagelegenheid aan de Steenwijkerweg werd er bij een 31-jarige vrouw uit Willemsoord 'iets' in haar glas gedaan toen zij vijf minuutjes weg was. Vannacht om ongeveer half één heeft zij haar wijnglas even onbeheerd op tafel achtergelaten. Kort daarna nam zij een slok uit het glas en voelde korrels in haar mond. Hierop heeft ze deze gedeeltelijk teruggespuugd in het glas. De politie stelt een onderzoek in.
---

VERLICHTINGSCONTROLE DOOR VRIJWILLIGE POLITIE

STEENWIJK Zaterdagavond is door de vrijwillige politie in de gemeente Steenwijk een verlichtingscontrole gehouden van 21.45 uur tot 01.20 uur. Aan de Meppelerweg werd vier maal geverbaliseerd voor rijden zonder verlichting, één maal voor geen verlichting voor en vier maal voor geen verlichting achter. Aan de Eesveenseweg werd 13 maal geverbaliseerd voor rijden zonder verlichting, één maal voor geen verlichting voor en twee maal voor geen verlichting achter. En in de omgeving van een horecagelegenheid aan de Eesveenseweg later op de avond werd 27 maal geverbaliseerd voor rijden zonder verlichting, zes maal voor geen verlichting voor en 13 maal voor geen verlichting achter. En tot slot is er nog bekeurd voor het voeren van een te hoge snelheid over de Meppelerweg: 96 km/uur waar 50 is toegestaan. Gezien het resultaat zal over enkele weken wederom een verlichtingsactie door de vrijwillige politie worden gehouden.
---
Einde persinformatie KOVO

Politie IJsselland
Persinformatie Deventer 1 van Zaterdag 19-okt-2002 07:00 uur
tot Zondag 20-okt-2002 06:59 uur
Door / Piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---

VERDACHT PAKKETJE IN TREIN LEGT TREINVERKEER ENIGE TIJD STIL (zie apart verzonden persbericht van zaterdagmiddag)


---

ONDER INVLOED OP DE SCOOTER

DEVENTER Op de Zwolseweg is een 17-jarige scooterrijder uit Deventer vannacht omstreeks 03.45 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 640 ug/l. Hij kreeg een mini-pv uitgereikt.
---

RIJDEN ONDER INVLOED (1)

DEVENTER Aan de Boxbergerweg is een 46-jarige bestuurder uit Deventer vannacht even voor drieën aangehouden wegens rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 390 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.
---

RIJDEN ONDER INVLOED (2)

DEVENTER Aan de Hoge Hondstraat is een 23-jarige bestuurder uit Holten vannacht om 04.40 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 435 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.
---

VERKEERSCONTROLE

DEVENTER Tijdens een controle aan de Holterweg zaterdagavond, zijn de volgende verbalen uitgereikt: 2 x geen verlichting

1 x roodlicht negeren

---

DIEFSTAL UIT (BESTEL)AUTO (1)

SCHALKHAAR Een 62-jarige man uit Schalkhaar heeft zaterdagmorgen aangifte gedaan van een diefstal uit zijn bestelauto aan de Bakkerskamp. Via het verwijderen van een ruit heeft men uit de auto een boormachine en een gereedschapskoffer weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.
---

DIEFSTAL UIT AUTO (2)

DEVENTER Tussen vrijdag 23.00 uur en zaterdag 08.00 uur is bij een personenauto aan de Harfsenstraat ingebroken. Hiervan werd aangifte gedaan door een 32-jarige man uit Deventer. Middels het forceren van een slot is men binnengekomen. Er zijn een autoradio/cd-speler, cd-wisselaar en een set van zes boxen ontvreemd. Ook is er schade aan het dashboard ontstaan.
---

DIEFSTAL UIT AUTO (3)

DEVENTER Een 21-jarige man uit Bathmen heeft zaterdagavond aangifte gedaan van diefstal uit zijn auto, aan de Leeuwenbrug. Via het inslaan van een ruit is men binnengekomen. Er is een rugzak met inhoud weggenomen.
---

DIEFSTAL UIT AUTO (4)

DEVENTER Aan de Zandpoort in Deventer is ingebroken in een personenauto. Hiervan deed een 26-jarige vrouw uit Utrecht vannacht aangifte. Middels het verbreken van een portier heeft men de deur geopend en een radiocassetterecorder weggenomen.
---

VOETSURVEILLANCE IN BINNENSTAD

DEVENTER Zaterdagmiddag heeft de politie een voetsurveillance in de binnenstad aan de Brink gehouden. Hierbij is één maal een mini-pv uitgereikt voor fietsen in het voetgangersgebied en twee maal mini-pv voor stoppen in stopverbod.
---

VERKEERSTOEZICHT OP DE BRINK

DEVENTER Zaterdagavond heeft de politie verkeerstoezicht gehouden op de Brink. In verband met het rijden met bromfietsen/snorfietsen op de Brink zijn vier pv's opgemaakt, te weten twee maal voor het rijden op de Brink en twee maal voor het niet hebben van een certificaat/rijbewijs. De snorfietsen werden afgehaald/meegenomen door personen die in het bezit waren van een geldig certificaat.
---
Einde persinformatie Deventer

Politie IJsselland
Persinformatie Zwolle 1 van Zaterdag 19-okt-2002 07:00 uur
tot Zondag 20-okt-2002 06:59 uur
Door / Piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---

RIJDEN ONDER INVLOED

ZWOLLE Op 20 oktober om 00.30 uur is een 40-jarige man uit Zwolle op de Nieuwe Deventerweg aangehouden wegens rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 335 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.
---

OVERTREDING LIMIET RIJDEN MET BUITENLANDS RIJBEWIJS IN NEDERLAND

DALFSEN Op de Hessenweg heeft een 22-jarige man uit Dalfsen op 17 oktober rond 14.00 uur een mini-pv gekregen, omdat hij langer dan de wettelijk toegestane 185 dagen met een buitenlands paspoort in Nederland rijdt. Hij werd aangehouden tijdens een routine-controle, waarbij hij geen rijbewijs kon tonen. Hij gaf aan een Russisch/Armeens rijbewijs te hebben en beriep zich op de 185 dagen, maar na controle bleek hij al minimaal 370 dagen in Nederland te verblijven.
---

DIEFSTAL UIT AUTO (1)

ZWOLLE Op 19 oktober deed een 48-jarige man uit Zwolle aangifte van inbraak in en diefstal uit zijn auto. Op 12 oktober had hij zijn auto afgesloten en onbeschadigd geparkeerd op het privé parkeerterrein van een kerk in de Nieuwstraat in Zwolle. Toen hij op de ochtend van 19 oktober bij zijn auto kwam zag hij dat een achterruit was vernield en dat zijn autoradio, een headset en een headsetbeugel en een sleutel waren weggenomen. Tevens was een tweede ruit vernield. Het schadebedrag en het bedrag van de weggenomen goederen is nog onbekend.
---

DIEFSTAL UIT AUTO (2)

ZWOLLE Een 61-jarige man uit Zwolle doet aangifte van inbraak in en diefstal uit zijn auto, die geparkeerd stond aan de Westkreek. De auto stond op 18 oktober afgesloten en onbeschadigd voor de woning. Omstreeks 22.45 uur hoorde de man en zijn vrouw een harde klap en vervolgens ging het autoalarm af. De man is naar buiten gerend en zag dat de ruit was ingegooid met een stoeptegel en dat er een stuk gereedschap met een waarde van 700 euro uit de auto was weggenomen. De bekleding van de auto was ook beschadigd.
---

DIEFSTAL UIT AUTO (3)

ZWOLLE Aan de Jupiterstraat is de ruit van de auto van een 49-jarige vrouw uit Zwolle ingegooid. Zij deed hiervan melding op 19 oktober om ongeveer 19.00 uur. Uit de auto is de radardetector weggenomen. De vrouw bevond zich in de woning en hoorde haar autoalarm afgaan. Toen ze door het raam naar buiten keek, zag ze dat de ruit van de auto was ingegooid.
---

INBRAAK BIJ HORECAGELEGENHEID

DALFSEN Bij een horecagelegenheid aan de Hessenweg in Dalfsen is tussen vrijdag 18-10 22.00 uur en zaterdag 19-10 12.00 uur ingebroken. Via het verbreken van een raam kon men binnenkomen. Er zijn diverse ruimten doorzocht en hierbij zijn enkele duizenden euro's weggenomen. De totaalschade van de inbraak is nog onbekend.
---

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

ZWOLLE Bij een winkel aan de Veemarkt is op 19-10 om 16.10 uur een 66-jarige vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. De verdachte had in de winkel twee pakjes kibbeling geopend en hiervan wat stukjes opgegeten. Vervolgens had ze de aangebroken verpakking weer teruggelegd in de koeling.
---

ZAKKENROLLEN (1)

ZWOLLE Op 19 oktober heeft een 29-jarige vrouw uit Ommen aangifte gedaan van zakkenrollen in de Weeshuisstraat (passage) tussen 14.20 en 15.00 uur. De vrouw had de portemonnee bij een winkel in deze passage nog gebruikt en daarna in de rugtas gedaan. Daarna is zij nog in een paar winkels geweest, waar het erg druk was. Toen ze bij een andere winkel wilde betalen zag ze dat de rits open stond en de portemonnee verdwenen was.
---

ZAKKENROLLEN (2)

ZWOLLE Op 19-10 om omstreeks 16.00 uur deed een 42-jarige vrouw uit Zwolle aangifte van zakkenrollerij in een winkel aan de Diezerstraat. De vrouw had thuis de portemonnee in de tas gedaan en is naar de stad gereden. Bij eerste winkel aan de Diezerstraat was het erg druk zodat men tegen elkaar aan stond te drukken, dus waarschijnlijk is het daar gebeurd. Bij een andere winkel aangekomen wilde de vrouw iets betalen toen ze bemerkte dat de portemonnee niet meer in de tas zat.
---

AANHOUDING NIET VOLDOEN AAN BEVEL OF VORDERING, BALDADIGHEID EN VERNIELING

ZWOLLE Bij een horecagelegenheid aan de Blijmarkt, werd een 24-jarige man uit Zwolle vannacht om 04.15 uur aangehouden ter zake het niet voldoen aan een bevel of vordering, baldadigheid en vernieling. Hij was door portiers tegengehouden om naar binnen te gaan, nadat hij even tevoren binnen ruzie had gehad. De verdachte daagde nu een andere man uit om met hem mee naar buiten te gaan. Toen deze man dat niet wilde, wilde de verdachte ook weer naar binnen. Hierop werd hem door de politie duidelijk gemaakt dat hij zich moest verwijderen, waarbij hij in de juiste richting werd geduwd. Hij rukte zich steeds weer los en wilde teruglopen. Hij werd hierop weer vastgepakt en kwam daarbij op de achterzijde van een geparkeerde auto terecht. Hij sloeg met de vlakke hand op het kofferdeksel van die auto om de aandacht van de diensthond te trekken. Hierop werd hij aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau. Na het incident bleef er nog een groep achter, waarvan een 18-jarige man uit Zwolle werd aangehouden voor belediging van een ambtenaar.
---

PARKEERCONTROLE

DALFSEN - Tijdens het country- en linedancing festival op zaterdag is er rond het middaguur toezicht gehouden op het parkeren rond de Trefkoele aan de Van Tydencampstraat. In totaal zijn vijf auto's voorzien van een parkeerbon voor het parkeren op de stoep en/of parkeerverbod.
---

Einde Persinformatie Zwolle

Politie IJsselland
Persinformatie Salland 1 van Zaterdag 19-okt-2002 07:00 uur
tot Zondag 20-okt-2002 06:59 uur
Door / Piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---

VERLICHTINGSCONTROLE

RAALTE Vrijdagavond is er samen met vrijwilligers/aspiranten en beroeps een verlichtingscontrole gehouden in Raalte en Wijhe op de Westdorplaan van 19.00 tot 21.00 uur. Dit resulteerde in 12 x een mini voor verlichting, één maal een mini voor een ondeuglijke rem en één maal voor het voeren van een mistlamp.
---

Einde Persinformatie Salland

Politie IJsselland
Persinformatie IJsseldelta 1 van Zaterdag 19-okt-2002 07:00 uur
tot Zondag 20-okt-2002 06:59 uur
Door / Piket: Moniek Winters

---

BESCHONKEN AUTOMOBILIST MEEGENOMEN WEGENS AGRESSIEF GEDRAG

KAMPEN Op de Rijksweg N50 in Kampen werd vannacht een 28-jarige bestuurder uit Zwolle aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij blies een F. Vervolgens werd de verdachte verzocht om mee te werken aan een veiligheidsfouillering. Dit wilde de man niet en hij begon te trekken en te duwen, waarop hij met boeien in de politieauto is geplaatst. Bij het vervoer naar het bureau bedreigde de man de agenten meerdere malen. Ook op het politiebureau gedroeg de man zich nog agressief. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 475 ug/l. De man is ingesloten ter ontnuchtering. Hij krijgt een proces-verbaal.
---

ROOKONTWIKKELING AAN SPOORSTRAAT ALARMEERT BRANDWEER

IJSSELMUIDEN Een 56-jarige man uit IJsselmuiden werd bij terugkomst van zijn lunch zaterdagmiddag verrast door de brandweer bij zijn loods aan de Spoorstraat. De man was even daarvoor zijn zojuist gekochte loods aan het demonteren middels slijpschijven. Hierdoor is waarschijnlijk een rubber transportband gaan smeulen met als gevolg veel rookontwikkeling. De man was echter even gaan eten en trof bij terugkomst de brandweer aan. Het brandje was reeds geblust en het viel allemaal mee.
---

VROUW MISHANDELD AAN DE BUITENBROEKSWEG

KAMPEN Zaterdagmiddag is een 37-jarige vrouw uit Kampen aan de Buitenbroeksweg het slachtoffer geworden van mishandeling. Op het fietspad kreeg de vrouw, zonder aanleiding, van een man een slag in het gezicht. Aangezien er een duidelijk signalement was, kon de 27-jarige man uit Kampen enige tijd later op de Silene worden aangehouden. De psychische gesteldheid van de verdachte was de aanleiding voor de mishandeling. De man is overgedragen aan ambulancepersoneel. Het slachtoffer bleek haar kaak gebroken te hebben en moest zich ook onder medische behandeling stellen.
---

Einde Persinformatie IJsseldelta

Persinfo Salland
van Vrijdag18-okt-2002 07:00 uur tot Zaterdag19-okt-2002 06:59 uur Door: Leonie Slagter
Piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

Winkeldief aangehouden
HEINO - Bij de kassa van een winkel aan de L.J. Costerstraat is vrijdag rond 18.00 uur een 35-jarige man uit Meppel door personeel aangehouden omdat hij een slot t.w.v. bijna 45 euro mee wilde nemen, zonder te betalen. De man is door de politie meegenomen. In zijn fietstassen bleken meerdere goederen en kledingstukken te zitten t.w.v. enkele honderden euro's, die afkomstige waren uit verschillende winkels. De meeste waren voorzien van een alarmplaatje. VE is meegenomen naar het bureau, waar hij wordt gehoord.

Persinfo Vechtdal
van Vrijdag18-okt-2002 07:00 uur tot Zaterdag19-okt-2002 06:59 uur Door: Leonie Slagter
Piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

Motorrijder moet rijbewijs inleveren
OMMEN Tijdens controle vrijdagmidag met video-auto werd de video-auto ingehaald door een motorrijder, die over de doorgetrokken streep reed. Vervolgens haalde hij nogmaals een auto in over de streep (ter hoogte van een invoegstrook voor tegenliggers) en daarna verhoogde hij zijn snelheid tot 177 (gecorrigeerd), terwijl 100 was toegestaan. De bestuurder, een 22-jarige man uit Emmeloord, werd hierop aangehouden. Hij bleek bezig met een proefrit voor een aankoop. De motor werd teruggebracht naar de dealer. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Veertien bekeuringen bij bromfietscontrole
DALFSEN, OMMEN Bij een bromfietscontrole vrijdagavond in de politiebureaus aan de Molendijk in Dalfsen en de Chevalleraustraat in Ommen zijn in totaal veertien mini-pv's uitgeschreven. In totaal werden 20 brom- en snorfietsen voor een rollenbankcontrole binnengebracht. Hiervan verkeerden er 7 in een deugdelijke staat. Aan de overige 13 bestuurders-/sters werden in totaal 14 mini-pv's uitgereikt terzake:
- 10 x constructiesnelheid;

-1 x geen helm bromfietser;

-1 x geen achterrem bromfiets;

-1 x ondeugdelijke achterband en

-1 x geen gele plaat bromfiets.






Persinfo Deventer
van Vrijdag18-okt-2002 07:00 uur tot Zaterdag19-okt-2002 06:59 uur Door: Leonie Slagter
Piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

Alcohol in het spel bij aanrijding
BATHMEN - Een 44-jarige man uit Bathmen reed vrijdagavond rond 20.10 uur over de rijbaan van de Brink te Bathmen, komende uit de richting van de Deventerweg. Op de Brink stond aan de rechterzijde van de rijbaan een autobus stil. Op het moment dat de man de autobus passeerde, kwam hem een tegenligger tegemoet. Hierop bracht hij zijn voertuig naast de autobus tot stilstand op de Brink. Vanaf deze Brink kwam een 22-jarige man uit Lettele met zijn voertuig aanrijden. Kennelijk zag deze niet dat zijn doorgang werd geblokkeerd. De man uit Lettele botste meerdere keren tegen het voertuig van de man uit Bathmen waardoor schade ontstond. Nadat gebleken was dat de man uit Lettele alcoholhoudende drank had genuttigd, is hij aangehouden. Hiervan wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee verdachten van winkeldiefstal aangehouden
DEVENTER - Vrijdag rond 14.45 uur kwam een melding van stadswachten binnen, dat er een winkeldiefstal was gepleegd aan de Lange Bisschopstraat, door twee personen. De daders, een man en een vrouw, waren de stad in gegaan. Op basis van signalement werden beide verdachten aangetroffen in de Kazernestraat. Zij waren bezig om een tafel en twee stoelen te verslepen. Hen aangehouden. De vrouw, 29 jaar uit Deventer, verklaarde dat de man in de winkel voor afleiding had gezorgd en dat zij zelf een jas had weggenomen. De man, 33 jaar uit Deventer, ontkende iets met de diefstal te maken te hebben. De jas is teruggebracht naar de winkel. Beiden kregen een ontzegging voor een jaar voor het btereden van de betreffende winkel. Aangifte van de diefstal is opgenomen.

Tien bekeuringen voor gevaarlijk rijgedrag
Vrijdagmiddag heeft het team Verkeersveiligheid met behulp van de video-auto tien bekeuringen uitgedeeld voor gevaarlijk rijgedrag. De controle vond plaats op de wegen rond Heeten, Raalte, Wijhe en Deventer. Vijf personen werden bekeurd omdat zij de maximum snelheid overschreden met meer dan 30 km/uur. Twee haalden in obver een doorgetrokken strap. Twee werden bekeurd voor grof bumperkleven en één voor het niet volgen verplichte rijrichting (op autoweg met overig verkeer in de nabijheid dat hierop reageren moest).

Persinfo Zwolle
van Vrijdag18-okt-2002 07:00 uur tot Zaterdag19-okt-2002 06:59 uur Door: Leonie Slagter
Piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

Zes overtredingen bij alcoholcontrole
ZWOLLE - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op verschillende plaatsen in Zwolle alcoholcontroles gehouden. Hierbij is zes keer proces verbaal opgemaakt. De ug/l- waarden varieerden van 285 ug/l tot 695 ug/l. Van drie personen is het rijbewijs ingevorderd. Een van hen probeerde te ontkomen aan de controle en ging er vandoor, deze persoon kon na een achtervolging worden aangehouden. Hij is ingesloten op het bureau voor verhoor.

Hardrijder moet rijbewijs inleveren
DALFSEN - Vrijdagavond rond 19.00 uur werd een 33-jarige man uit Zwolle aangehouden omdat hij 180 km/uur reed op de Tolhuisweg in Dalfsen, waar 80 km is toegstaan. De snelheid van de man werd gemeten met een lasergun. Hij moet zijn zijn rijbewijs inleveren.

Man gestoken in arm
ZWOLLE - Vrijdagavond rond 22.45 uur meldde een 48-jarige man uit Leeuwarden via de telefoon, dat hij in het ziekenhuis in Zwolle lag omdat hij was neergestoken. Uit de verklaring van het slachtoffer bleek, dat slachtoffer en verdachte (een 41-jarige man uit Zwolle) elkaar kenden. Zij hadden elkaar volgens het slachtoffer getroffen in een woning aan de Isaac van Hoornbeekstraat, waar de verdachte het slachtoffer in de arm heeft gestoken. De aanleiding is nog onbekend. De verdachte is door de politie aangehouden aan de Groeneweg in Zwolle. Een nader onderzoek is ingesteld. Het slachtoffer moet aan zijn arm geopereerd worden.