tel.: 06-48381784

Aan: De Media t.a.v. de afdeling sport

Betreft: PERSBERICHT:

AHC KOLPING VERLIEST GEFLATTEERD VAN BFC MET 26-31

SINT PANCRAS - Precies tien minuten kwam de AHC Kolping te kort aan eredivisiehandbalervaring om minimaal een gelijkspel of zelfs de winst te behalen op Direct Mail/BFC uit het Limburgse Beek. Na een gemiste strafworp van AHC Kolpingstrafworpspecialist Martin van Hal in de 50e minuut bij de stand 23-24 ging het mis. De AHC Kolpingheren wisten daarna nog 'slechts' driemaal te scoren. De ervaren Limburgers, met hulp van het arbitrale duo Van der Helm/Wiebrand, wisten toen nog zevenmaal het net te vinden achter de weer prima keepende Martijn Cappel.

De negatieve eindstand voor de Alkmaarders op het scorebord in Sporthal De Oostwal van 26-31 was dan ook pijnlijk voor de spelers, technische staf en het weer in grote getale opgekomen AHC Kolpingpubliek.

Een maximale voorsprong van vijf goals in de eerste helft (10-5 en 11-6) in de 23e minuut waren binnen drie minuten door de Beekers teruggebracht tot 11-10 en de AHC Kolping was dan ook blij dat het ging rusten met een 12-11 voorsprong.

In de eerste helft, in de bomvolle sporthal De Oostwal, wisten de Vaassenboys binnen vijf minuten tot tweemaal toe een snelle achterstand van 0-1 en 1-2 weg te werken door goals van Jos Ruijter en, uit een benutte strafbal, Martin van Hal. Hierna gaven de AHC Kolpinghandballers de voorsprong niet meer weg in in de eerste helft.

Dat was mede te danken aan de wederom uitstekende sluitpost Martijn Cappel die ondermeer bij de stand 11-10 en 12-10 twee strafworpen wist te keren. Maar ook door andere fabelachtige reddingen hield hij 'toen' nog AHC Kolping in de race voor twee punten.

Topscoorder in de eerste helft werd de nummer twee Martin van Hal bij de Alkmaarders met vier doelpunten. De allermooiste, en technisch een hoogstandje, was van de cirkelhoekspecialist Jos Ruijter toen hij in de achtste minuut de 4-2 voor de Alkmaarders op het scorebord liet plaatsen.

Na de thee ging het veel minder met de AHC Kolping. Veel slordige fouten, onnodig balverlies en veel gemiste kansen hielpen de Limburgers in het zadel. Dit mede door dubieus fluiten van de arbiters die de ervaren Limburgers op cruciale momenten de helpende hand toestaken.

De AHC Kolping wist nog een enkele maal een voorsprong te pakken maar wisten dat nooit lang vast te houden. Er kwamen nog voordelige AHC Kolpingstanden op het bord te staan bij 13-11, 14-12 (32e minuut) en na het wegwerken van een achterstand, die nooit groter werd dan twee doelpunten tot de 51e minuut, bij de stand 19-19 in de 44e minuut.

Bij de toen op het scorebord komende 20-19 stand, gescoord door Jitse Blommensteijn, en de 21-19 van Martin van Hal en na de 21-20 en de 22-20 wederom van Blommensteijn geloofde de AHC Kolping weer in de winst.

Toen gelijk na de goal van Blommensteijn (47e minuut) Martijn Cappel zijn derde strafworp van BFC, een cadeautje van de arbiters Van der Helm/Wiebrands wist te keren rekende de AHC Kolpingaanhang zelfs niet meer op verlies.

Maar na de 22-21 en 22-22 , 22-23, 23-23 en de 23-24 in de 50e minuut en de toen gemiste strafbal van Martin van Hal werd het angstig stil in De Oostwal. Via de 23-25, 24-25 (goal van Marco Ton), 24-26, 25-26 (Jitse Blommensteijn) in de 53e minuut duurde het tot de 59e minuut voordat nummer 11 Jos Ruijter de laatste goal voor de Alkmaarders bij de stand 25-30 op het scorebord liet aantekenen.

Gelijk na de laatste goal (de 26-30) van AHC Kolping kregen de Beekers het laatste presentje van de scheidsrechters in de vorm van wederom een strafworp die toen niet gekeerd kon worden door tweede goalie Kris Elout, die in die slotseconden Martijn Cappel mocht vervangen voor die ondankbare taak 'het keren van een strafworp'.

De 26-31 was geflatteerd, daar was iedereen in De Oostwal, ook de tegenstanders uit Beek, het over eens.