Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 20-10-2002
Persberichten zondag 20 oktober 2002
Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Woning Valthermond brandt voor vierde keer

VALTHERMOND Zaterdagmiddag kwam omstreeks 16.00 uur de melding dat een woning aan het Zuiderdiep voor de vierde keer in brand stond. Ter plaatse bleek dat een houten plaat waarmee de beschadigde voordeur dicht getimmerd was aan de buitenzijde brandde. De buurman was reeds bezig dit te blussen. Hij kreeg hierbij assistentie van de brandweer. Omdat het voor de politie niet aannemelijk was dat er bij deze woning op klaar lichte dag brand zou worden gesticht zou de bewaking vanaf het moment dat het schemerig zou worden weer worden ingesteld. Vanaf het moment van deze brand is de woning door de politie weer bewaakt. Een speurhond onderzoek ter plaatse leverde niets op.

Aanrijding met letsel

EMMEN- Afgelopen nacht ontstond er een eenzijdig ongeval op de Boslaan. Een 29-jarige autobestuurder uit Emmen reed met zijn 28-jarige inzittende komende uit de richting van Emmen in de richting van Emmerhout. Daarbij kwam hij met de rechterwielen in de rechterberm waar hij niet meer uit kwam en op een in de rechterberm staande lichtmast botste. Hierna raakte hij respectievelijk een kleine en een dikke boom waartegen hij tot stilstand kwam. Na het ongeval heeft de bestuurder zijn bewusteloze inzittende uit de auto gehaald omdat deze begon te branden. Beide personen zijn met een ambulance naar het Scheperziekenhuis in Emmen overgebracht. Van de bestuurder werd een bloedproef genomen. Deze zal onderzocht worden in het gerechtelijk laboratorium in Rijswijk. Aard van de verwondingen zijn onbekend.

Vernieling autos

VALTHERMOND In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er aan het Noorderdiep meerdere autos vernield. In totaal acht geparkeerde personenautos, een autobus en een vrachtauto zijn door onbekenden beschadigd. Bij de meeste voertuigen werden de ruiten ingegooid alsmede vernielingen aan het lakwerk toegebracht. De vernielingen zijn vermoedelijk gepleegd tussen 00.00 uur en 03.00 uur. Getuigen van deze vernielingen kunnen zich melden via 0900-8844. Onderzoek volgt.

Alcomobilisten

DWINGELOO Werd afgelopen nacht 38-jarige vrouw uit Donkerbroek op de Brink gecontroleerd. De vrouw blies 480 ug/l. Ze kreeg een snelrechtdagvaarding.

EMMEN Tijdens een alcoholcontrole op de Ermerweg werd vannacht een 40-jarige Emmenaar staande gehouden. De man blies 340 ug/l. De man kreeg een geldboete van 190,-

MEPPEL Op de Ruinerwoldseweg werd vannacht een 38-jarige man uit Staphorst rijdende aangetroffen terwijl hij alcohol genuttigd. De man blies 355 ug/l. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

MEPPEL Op het Prinsenplein viel het rijgedrag van een 27-jarige man uit Nijeveen op. De man reed luid gasgevend in zijn personenauto rond. Na controle bleek dat de man alcohol gedronken had. De man blies 930 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd snelrecht toegepast.

Autoinbraken

DWINGELOO Werd er gisteravond ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond op een parkeerplaats op de Poolweg. De 21-jarige uit Slagharen afkomstige eigenaar zag bij terugkomst dat een zijruit vernield was. Uit de auto werd een radardetector, een handfreeset, de radio-cd-speler en een aantal CDs weggenomen.

ASSEN Vannacht ontdekte een 31-jarige eigenaar dat er ingebroken was in zijn auto. Van de personenauto die hij s avonds geparkeerd had op de rode Heklaan werd een zijruit ingeslagen. Het frontje van de radio werd weggenomen.

Woninginbraken

MEPPEL Deed een 46-jarige man aangifte van inbraak in zijn woning aan de Van Hallstraat. De man die gistermiddag even een uurtje afwezig was geweest ontdekte bij thuiskomst dat de achterdeur opengebroken was. De daders namen een onbekend bedrag aan geld weg.

Gistermiddag ontdekte een 31-jarige bewoonster van een woning in de Comm. De Vos van Steenwijklaan dat er tijdens haar aanwezigheid thuis aangebeld werd. Omdat ze bezig was zich te verkleden deed ze niet open doch keek ze vanuit de woning om te kijken wie er voor de deur stond. Ze zag een man staan die ook nog eens met de brievenbus klepperde. Kort hierop zag ze niemand meer staan maar bemerkte lawaai bij de achterdeur. Ze zag toen een andere man staan die bezig was deze deur open te breken. Daarop besloot ze haar echtgenoot te bellen. De man bij de achterdeur zag dit en rende hierna weg met nog een derde man.

Signalement van de daders:

Drie mannen, Nederlandse komaf, kort donkerbruin haar, leeftijden tussen de 25 en 30 jaar, normaal postuur en lengte,. De eerste man droeg een zwart trainingsjasje, de tweede man droeg een zwarte jas met gele biezen op de mouwen en de derde man droeg een zwarte korte leren jas en een spijkerbroek.

ASSEN Gisteravond werd er ingebroken in een woning aan de Vivaldilaan. Door het vernielen van het slot van de achterdeur konden de daders binnen komen. Er werden sieraden en geld weggenomen.

MEPPEL Aan de Lepelaar is gisteravond een inbreker vermoedelijk door thuiskomst van de bewoners overlopen. Door het slot van de achterdeur te vernielen is men binnengekomen. Er werd een laptop meegenomen terwijl meerdere goederen zijn blijven staan.

HOOGEVEEN Gisteravond is er ingebroken in een woning aan De Fazant. De achterdeur en twee ramen werden vernield. In de woning werden sieraden weggenomen.

Winkeldiefstal

ZUIDWOLDE Werden gistermiddag bij een bedrijf aan de Hoofdstraat drie personen terzake winkeldiefstal aangehouden. Een 57-jarige man, zijn 32-jarige vriendin en hun 13-jarige dochter uit Zaandam werden aangehouden omdat de man een camera ter waarde van 1499,- wegnam en in zijn jaszak stopte. Toen de man aangesproken werd door een winkelier legde de man onopvallend de camera terug. Het geheel werd echter middels video-opnamen in de winkel vastgelegd. De vrouw en haar dochter probeerden het winkelpersoneel af te leiden. Na aanhouding en onderzoek op het bureau verklaarden ze dat ze eveneens bij een kledingzaak en een boekenzaak in Zuidwolde goederen hadden gestolen. Het ging hier om twee rokken, twee boeken en vier pennen.

Er is proces-verbaal opgemaakt.

Vandalisme/Baldadigheid

ASSEN - Werd afgelopen nacht op de Brinkstraat een 32-jarige man uit Amersfoort aangehouden. De man stond tegen een losliggende ijzeren paal te trappen. De man die lichtelijk onder invloed verkeerde gedroeg zich zeer opgefokt en boos. Na een korte afkoelingsperiode op het politiebureau werd de man met een proces-verbaal de straat weer opgestuurd.

Aanhouding na burenruzie

NIEUW DORDRECHT Bij een uit de hand gelopen burenruzie aan het Boekweitveld is vannacht een 36-jarige man uit Nieuw Dordrecht aangehouden. De man die ruzie kreeg met een 41-jarige buurvrouw en haar 17-jarige dochter verliet na hen bedreigd te hebben hun woning. Na bemiddeling van de politie beloofde de man zich te gedragen. Kort hierop gooide hij bij de woning van zijn buurvrouw achtereenvolgens de ruit van de voordeur en een woonkamerruit met een tegel in. De man is daarna door de politie aangehouden waarbij gebruik is gemaakt van pepperspray. De schade aan de ruiten bedraagt ongeveer 450,-

Bedrijfsongeval

SMILDE Tijdens werkzaamheden op een aardappelsorteermachine is gistermorgen een 16-jarige jongen uit Smilde gewond geraakt. De jongen kwam met zijn jas tussen een draaiend deel van de lopende band. Gevolg was dat hij gewond raakte in zijn gezicht. Twee ambulances en het traumateam verleende assistentie. Hij is met een ambulance vervoerd naar het AZG. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.