Politie Midden- en West Brabant

Persberichten weekeinde district Bergen op Zoom

20-10-2002

STEENBERGEN

ONDER INVLOED ALCOHOL

Vroeg in de nacht van zaterdag 19/10/2002 werd een 20-jarige man uit Dinteloord aangehouden nadat hij betrokken was geweest bij een eenzijdig ongeval in Dinteloord. Daar was hij met zijn auto op de Noordlangeweg in de sloot gereden. Na uit zijn auto te zijn geklommen is hij weggelopen. Nadat de bestuurder was aangehouden bleek dat hij teveel had gedronken. De ademanalyse gaf een uitslag van 615 ug/l (toegestaan maximaal 220 ug/l). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

DIEFSTAL UIT WONING

Aan de Boonhil in Kruisland is op donderdag 17/10/2002 overdag ingebroken in een woning waarbij een kluis is ontvreemd. In de kluis zat een muntenverzameling en wat buitenlands geld. De waarde van de muntenverzameling is niet bekend.

ONWELWORDING:

Op zaterdag 19/10/2002 rond 15.00 uur werd op de Westgroeneweg een 71-jarige mevrouw onwel.

Zij was met haar man aan het wandelen. Hij zat in een rolstoel die zij voortduwde. Men heeft nog reanimatie toegepast doch zij is ter plaatse overleden. Een burger was begonnen met de reanimatie.

Dat werd overgenomen door de politie en vervolgens door de GGD. Familie en huisarts hebben de zorg over de echtgenoot op zich genomen.

DIEFSTAL AMSTERDAMMERTJE

Op zaterdag 19/10/2002 rond 21.30 uur werd door een 37-jarige vrouw uit Lekkerkerk en een 29-jarige uit Rotterdam op de Koperslagerij te Steenbergen getracht een zgn AMSTERDAMMERTJE

met behulp van en personenauto uit te grond te trekken en te ontvreemden. Dit werd door getuigen gezien, die de vrouwen klem reden en overdroegen aan de politie. Beide verdachten zijn na

onderzoek en verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Geen persberichten

BERGEN OP ZOOM ZUID

AUTO INBRAAK

Werd er ingebroken in een personenauto, die geparkeerd heeft gestaan in de parkeergarage aan de Lindenbaan. Uit het voertuig werd een radio/cdspeler ontvreemd.

INBRAKEN WONING


**Werd er in een woning aan de Noordsingel ingebroken. De dader(s) forceerden de voordeur en namen o.a. een fotocamera en horloge weg.


**Een woning aan de Kastanjelaan in Bergen op Zoom werd door inbrekers bezocht. De achterdeur is met een beitel opengebroken. Het huis werd doorzocht; de inhoud van laden omgekieperd. Een geldbedrag van 175 Euro werd uit een slaapkamer gestolen.

SCHOORSTEENBRAND

Bleek er een schoorsteen in de brand te staan van een woning aan de Korenbloemstraat. Brandweer wist door het openhakken van die schoorsteen, de brand in de kiem te smoren.

ZAKKENROLLERIJ

Aan de Koevoetstraat in Bergen op Zoom werd een Duitse man gerold. Zijn beurs met daarin creditcards, rijbewijs en identiteitspapieren en bovendien een geldbedrag van 325 Euro was hij kwijt.

ONDER INVLOED

Op zondag 20/10/2002 werd op de van Konijnenburgweg de 19-jarige R.C. uit Putte aangehouden. Bij de blaasproef bleek hij teveel alcohol te hebben genuttigd. Op het bureau bij de ademanalyse bleek de uitslag 275 ug/l te bedragen (toegestaan maximaal 220 ug/l). Transactievoorstel van EURO 190,-- aan hem gedaan. Rijverbod van 2 uur.

AANHOUDING VOOR BEROVING

Op zaterdag 19/10/2002 om 21.35 uur werden op de Kloosterstraat te Bergen op Zoom twee mannen

aangehouden voor een beroving welke gepleegd was op 16/10/2002 te Bergen op Zoom.

Het betrof een 28-jarige en een 39-jarige beiden uit Georgie.

Beide mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

WOENSDRECHT

DOORRIJDING NA AANRIJDING

Werd een op de Kon. Wilhelminastraat te Ossendrecht staande plantenbak aangereden door een onbekend gebleven personenauto. De toch redelijke zware bak werd een meter van zijn plaats geschoven. Het voertuig, volgens getuige een BMW, zal aan de voorzijde forse schade hebben.

HALDERBERGE

INBRAAK IN WONING IN OUD GASTEL

Op de Julianastraat is op zaterdag 19/10/2002 in de middag/avond ingebroken in een woning. Men

heeft de slaapkamer doorzocht. Alleen enige bescheiden en een Giropasje zijn ontvreemd.

BRAND IN SCHUURTJE IN OUDENBOSCH

Op zondag 20 oktober 2002, rond 00.50 uur, kwam de melding van een schuurbrandje op het

adres Spuilaan 91 te Oudenbosch. Ter plaatse bleek het te gaan om twee schuurtjes. Brandweer Oudenbosch heeft brand geblust. Oorzaak tot nu toe onbekend. Plaats van de brand is afgezet

ivm instortingsgevaar van een muurtje. Onderzoek volgt.

RUCPHEN

MISHANDELING DOOR EX-MAN

Op 19/10/2002 rond 19.30 uur kwam een 45 jarige mevrouw bij de politie te St. Willebrord

aangifte doen van het feit dat zij op donderdagavond was mishandeld door haar 51 jarige ex-man/

ex-vriend. Ten gevolge van die mishandeling had zij een dik/blauw linkeroog. Onderzoek volgt.

ROOSENDAAL CENTRUM

ZAKKENROLLEN


**Werd er in een speelgoedzaak op de Nieuwe Markt de portemonnee van een bezoeker gerold. In die portemonnee zat o.a. een bankpas. In de tussentijd dat de benadeelde de pas blokkeerde, had de dader reeds 1800 euro van haar rekening gehaald.


**In de Roselaar werd ook gerold. Van een vrouw werd haar portemonnee gerold met daarin een deeltaxi-pas, 70 Euro en 2 bankpassen.

DIEFSTAL IN DIENSTBETREKKING


**In de nacht van 18/19-10 werd MA te Oudenbosch aangehouden terzake verduistering in dienstbetrekking.Hij was aangehouden door de beveiliging van het bedrijf toen hij werd betrapt op het stelen van goederen. Hij had videoapparatuur en geluidsdragers weggenomen.

MET ALCOHOL OP DE FIETS

In de nacht van vr/za werd een man uit Roosendaal aangehouden nadat hij met zijn fiets tegen een geparkeerde auto was aangereden. Daarna was hij doorgereden. Na te zijn aangehouden bleek dat de fietser te diep in het glaasje had gekeken. Hem werd proces-verbaal aangezegd.

INBRAAK WONING

Toen de eigenaar om 04.38 uur in zijn woning in de Brugstraat in Roosendaal thuiskwam, ontdekte hij dat er was ingebroken. Via het dak was de dader bij de achterkant van de woning gekomen en daar heeft hij een raam opengebroken. De slaapkamer van de woning werd overhoop gehaald en alls van waarde, zoals sieraden en een camera IS weggenomen.

ROOSENDAAL BOVENDONK

DIEFSTAL UIT AUTO

In de nacht van vr/za werd er op de Ambrozijnberg in een auto ingebroken. Men had een autoradioCD-

Speler en een Radardetector weggenomen.

Bron: Hans Beurskens