Politie Midden- en West Brabant

persberichten weekeinde district Breda

20-10-2002

18/10/02 Diefstal autos


**Vanaf de Antwerpenstraat is een Opel Kadett, kleur rood, met het XJ-32-JG gestolen.


**In dezelde straat bleek een elders gestolen Opel Corsa achtergelaten te zijn.


**Vanaf de Jan Darkennisstraat verdween een Opel Kadett XL-58-GY. Deze auto is ook weer in de buurt teruggevonden.


**Bleek dat er was ingebroken in een flatwoning aan de Mollenberg. Men had de voordeur opengebroken en de gehele woning was doorzocht. Een creditcard en een kentekenbewijs van een auto zijn weggenomen.

Tevens bleek dat men bij de buren had ingebroken. Ook daar was de voordeur verbroken. Bewoners waren niet thuis zodat men niet weet wat er uit de woning is ontvreemd.


**Vanaf de Terheijdenseweg is een Mercedes 250 D, kleur blauw, v.v.h. Belgische kenteken AVJ-783, ontvreemd. In de auto lag een dure Gazelle racefiets.

18/10/02 Inbraken woningen


**In de Bernard de Wildestraat hebben onbekende daders het slot van de voordeur verbroken. In de woning werd een tussendeur opengetrapt. Uit de woning worden diverse goederen, waaronder apparatuur en kleding vermist.


**In de Ceresstraat 20 is men vermoedelijk door flipperen bij de voordeur de woning binnengekomen. Uit de woonkamer werden diverse goederen, waaronder een video-camera, mobiele telefoon en een portemonnee weggenomen.

18/10/02 Vals geld, postkantoor Moerwijk

Op het postkantoor op Moerwijk heeft een onbekende man voor 400 Amerikaanse dollar aan valse biljetten ingewisseld.

18/10/02 Aanhouding winkeldievegge

Bij Albert Heijn op Moerwijk is terzake winkeldiefstal een 35-jarige Bredase vrouw aangehouden. Zij had 6 ham/kaas croissants niet afgerekend. Met dagvaarding op zak is de vrouw na verhoor heengezonden.

19/10/02 Oplichting via het internet

Een 29-jarige man uit Gaverde had via internet 4 GSMs besteld. Afgesproken was dat de levering op het Stationsplein in Breda zou plaatsvinden. Op 19 oktober gaf hij op het Stationsplein 2000 aan een hem onbekende man. Deze man zei: Ik ga ze even halen. De man loopt vervolgens met het geld weg en komt niet meer terug.

Signalement dader: Marokaanse man, 18 jaar, 1.75 mtr lang, kort stekelig haar. Kleding: Zwarte lederen jas tot boven de knie, spijkerbroek, zwarte bergschoenen. Hij sprak goed Nederlands.

19/10/02 Diefstal kentekenplaat

Op de Terheijdenseweg zijn vanaf een Mercedes-bus de kentekenplaten: VZ-BJ-25 gestolen.

19/10/02 Twee kleedkamerdieven door sporters aangehouden

Bij het PCP sportterrein aan de Lage Kant te Breda betrapten sporters twee 15-jarige jongemannen op heterdaad bij een diefstal van een portemonnee en een telefoon uit een kleedkamer. De jongens zijn overgedragen aan de politie voorgeleid en verhoord. Na overleg met het parket is besloten een van de verdachten naar Halt te sturen en tegen de andere zal PV worden opgemaakt.

19/10/02 Man aangehouden voor rijden onder invloed

Op de Konijnenberg troffen surveillerende agenten in de vroege avond een 52-jarige bestuurder aan van wie bleek dat hij teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor voorgeleiding en ademanalyse. Daaruit bleek dat hij veel te veel had gedronken: uitslag 675 ugl (220 ugl is maximaal toegestaan). Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij is met een dagvaarding op zak naar huis gestuurd.

Nacht van 19 op 20 oktober Bredase uitgaansleven binnenstad


**Een man uit Breda werd aangehouden door de portiers van een nachtcafe terwijl hij in het bezit was van verdovende middelen. Nadat de politie de verdachte heeft overgenomen is hij na een verhoor weer in vrijheid gesteld.


**Een 22-jarige Ierse man is aangehouden vanwege een vernieling die hij omstreeks 01.00 uur had gepleegd bij een cafe in de Veemarktstraat te Breda. De man was hevig beschonken en is na ontnuchtering verhoord door de politie. De man kon zich in het geheel niets meer herinneren van wat er die avond was gebeurd. In de ochtend van zondag 20 oktober is hij met een Proces-Verbaal in het vooruitzicht heengezonden.


**Omstreeks 02.15 uur vond er op de Visserstraat te Breda een vechtpartij plaats waarbij een slachtoffer harde klappen op zijn gezicht heeft moeten incasseren. De verdachte kon door de politie op heterdaad worden aangehouden, daar zij direct ter plaatse was. De 17-jarige verdachte uit Breda werd na verhoor in vrijheid gesteld. Ook hem wacht een Proces-verbaal.


**Na een korte vechtpartij in een eetgelegenheid aan de Vismarktstraat te Breda omstreeks 04.10 uur, kon de politie de partijen snel scheiden. Omdat een van de betrokkenen continu bleef dreigen de ruzie zelf op te lossen door te dreigen de andere betrokkene te zullen terugpakken, werd hij aangehouden ter zake de verstoring van de openbare orde. De 21-jarige verdachte is na verhoor met een bekeuring op zak weer in vrijheid gesteld.

Nacht van 19 op 20 oktober overige plaatsen district Breda:


**Op een bouwwerk aan de Lange Bunder te Bavel, vloog afgelopen nacht een graafmachine in brand. De oorzaak is onbekend. De graafmachine ging totaal verloren.


**Afgelopennacht werden er drie personen aangehouden ter zake onder invloed van accolhol een auto besturen. De bestuurders werden aangetrofeen in de gemeente Breda, Zundert en Etten-Leur.


**Op de Molenstraat te Zundert vond afgelopen nacht een aanrijding plaats Een bestuurder had zijn voertuig - vermoedelijk door te hoge snelheid - niet meer onder controle en ramde twee ter plaatse staande geparkeerde voertuigen.


**Afgelopen nacht omstreeks 03.00 uur vond op de Klitsert te Breda een diefstal van een personenauto plaats. De eigenaar van de auto zag een en ander gebeuren, liep naar buiten en heeft de dader nog vast gepakt. Het lukte de dader echter om met hoge snelheid weg te rijden. De Bredase eigenaar van auto werd nog een tiental meters meegesleurd en kwam toen ten val. Vervolgens kwamen bij de politie twee meldingen binnen van aanrijdingen, een op de Vlaszak en een op de Spoorstraat. Op de Vlaszak bleek dat het gestolen voertuig een geparkeerde auto had geramd en op de Spoorstraat twee. Alle voertuigen werden zwaar beschadigd. Bij de aanrijdingen op de Spoorstraat is het gestolen voertuig achtergebleven. De dader is er lopend vandoor gedaan.

De benadeelde heeft er gescheurde kleding en een beenwond aan overgehouden.


**Rond 01.30 uur werden de bewoners van een huis aan de Duivelsbruglaan in Breda wakker van glasgerinkel beneden in hun woning. Er bleek brand te zijn, waarop ze naar buiten vluchtten. Het hele huis stond binnen de kortste keren in lichterlaaie en brandde geheel uit. De schade loopt in de tonnen. De brand is in de woonkamer ontstaan en de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

POLITIETEAM MOERDIJK

INVENTARIS HENNEPKWEKERIJ GEDUMPT

Zaterdagochtend 19-okt-02 werd er langs de Buitendijk Oost te Klundert een complete inventaris van een hennepkwekerij aangetroffen. Wat er niet bij lag was een adres waar het vandaan kwam of een naam van degene die het gedumpt heeft.

AUTO-INBRAKEN


**Vrijdagmiddag 18-okt-02 is aangifte gedaan van een auto-inbraak aan de Margrietstraat te Moerdijk (dorp). Door een ruitrubber te verwijderen en een ruit te vernielen heeft men zich toegang verschaft tot de personenauto. Uit de auto verdween geluidsapparatuur, gereedschap, schoolspullen en sportartikelen.


**Op vrijdagmiddag 18-okt-02 is er ook aangifte gedaan van een auto-inbraak aan het Sluispad te Willemstad. Door een ruit in te slaan heeft men uit een personenauto een autoradio-cd-speler kunnen wegnemen.

RIJDEN ONDER INVLOED


**Op vrijdagavond wilde een fietser, vanaf het trottoir van de Arembergstraat te Zevenbergen, tussen twee geparkeerde autos door de rijbaan oprijden. Deze fietser, een 37-jarige inwoner van Zevenbergen, had bij deze manoeuvre zijn rijwiel niet meer onder controle en botste tegen een van de geparkeerde autos. De fietser bleek tevens behoorlijk onder invloed van alcoholica. Hij is dan ook aangehouden en aan het politieburo is een bloedproef van hem genomen.


**Vrijdagavond 18-okt-02 rond 20:00 en 20:30 uur werden bij een verkeerscontrole aan het Steenpad te Willemstad respectievelijk een bestuurster en een bestuurder van een personenauto aangehouden terzake rijden onder invloed. Bij een ademanalyse aan het politieburo bleken beiden boven de wettelijk toegestane limiet uit te komen en kregen zij een proces-verbaal.

DIEFSTAL UIT WONING

In de nacht van vrijdag op zaterdag 18/19-okt-02 is aangifte gedaan van diefstal van geld uit een woning aan de Pelgrimsdijk te Zevenbergen. De diefstal heeft plaats gevonden nadat de dader(s) vermoedelijk het pand zijn binnengeslopen.

INBRAAK SCHUUR

Bij een inbraak in een schuur, in de nacht van vrijdag op zaterdag 18/19-okt-02, aan de Pelgrimsdijk te Zevenbergen, is na het verbreken van de sloten gereedschap gestolen.

AANRIJDINGEN OP DE A 16


**Vrijdagavond botsten drie personenautos op elkaar op de A 16, doordat ze een stilstaande file te laat opmerkten. Een inzittende raakte licht gewond.


**Zaterdagmiddag gingen vier personenwagens op elkaar, doordat de bestuurders een stilstaande file te laat opmerkten. Voor twee inzittenden die buikklachten hadden, is de ambulance gekomen.


**Filevorming tot onder de Moerdijk nadat zaterdagmiddag een forse aanrijding plaatsvond ten noorden van deze brug (politieregio Zuid Holland Zuid).


**Door deze filevorming (die ook het verkeer op de A 17 hinderde), vond op de A 17 een kettingbotsing plaats tussen drie personenwagens en een autobus. Te laat opmerken van de file was ook hier de oorzaak.


**Even later een botsing tussen personenautos op de A 16 nabij de afslag A 17. De bestuurders hebben de zaak onderling geregeld.

Bron: Hans Beurskens