Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 20-10-2002 Persbericht van zondag 20 oktober 2002

Eindhoven: Overvaller dreigt winkelier in brand te steken Zaterdagavond rond 18.00 uur heeft een nog onbekende man een overval gepleegd op een winkelier aan de Bergstraat in Eindhoven. De dader kwam de winkel binnen en vroeg om een artikel. Toen de verkoper dat pakte goot de dader een brandbare vloeistof over de verkoper. Met een brandende aansteker dreigde de dader de winkelier in brand te steken. Het slachtoffer wist direct naar buiten te vluchten. Toen er publiek kwam aanlopen vluchtte de dader op een fiets die hij bij de winkel klaar had staan. Hij is zonder buit vertrokken. De dader is een donkere man. Hij heeft een lengte van ongeveer 1.75 meter en is tussen de 25 en 35 jaar oud. Hij droeg een donkerblauwe baseballpet en een donkerblauwe bodywarmer.

Eindhoven: Mishandeling dakloze
Een 17-jarige jongen uit Valkenswaard is zaterdagmiddag rond 17.30 uur op het Franz Leharplein aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor een dakloze krantenverkoper enkele malen geschopt en geslagen te hebben. Tegen de jongen is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt. De zwerver liep lichte kneuzingen op aan zijn been.

Eindhoven: Man neergestoken
Een 23-jarige man uit Eindhoven is zondagmorgen rond 2.50 uur in de Professor Huartlaan door twee mannen met een mes neergestoken. Kort daarvoor werd hij in een woning in het stadsdeel Strijp door die twee mannen mishandeld vanwege een relatie die de man had met een jonger meisje. De twee mannen namen het slachtoffer mee naar buiten. Daar probeerde hij aan de twee belagers te ontkomen maar werd tijdens zijn vlucht met een mes neergestoken.Hij is met een ernstige steekwond in een ziekenhuis opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Eindhoven: Onder invloed
Op de A2 onder Eindhoven is zondagmorgen om 3.00 uur een 45-jarige man uit Eemnes aangehouden die onder invloed van alcohol met zijn auto reed. Hij blies tijdens een ademtest 0,85 promille. Hij kreeg een proces-verbaal.

Eindhoven: Drietal opgepakt vanwege vernielingen Zondagmorgen rond 5.45 uur zijn op de Aalsterweg een man van 18 uit Waalre en een 18- en een 17-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De ze hadden een ruit van een bushokje op de Aalsterweg vernield. Gewaarschuwde politieagenten zagen toen ze kwamen aanrijden dat het drietal juist bezig was een fiets in een tuin te gooien. Een fietstas werd tegen een gevel van een woning gesmeten. Na hun aanhouding vonden de agenten in de kleding van een van hen nog een Mercedes-ster en een klep van een automaat. Beiden waren kort daarvoor afgebroken. De drie zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vechtersbazen aangehouden
Zondagmorgen rond 3.30 uur zijn in de Kerkstraat twee inwoners (21 en 22 jaar oud ) van Maasbracht aangehouden. Ze hoorden bij een groep mannen die voorbijgangers lastig viel. Ze waren uit op ruzie. Toen agenten ingrepen keerden de twee zich tegen de agenten. Een agent werd tegen de vlakte geduwd en een andere agent kreeg een elleboogstoot in zijn gezicht. Een van de twee verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De politie gebruikte pepperspray om de man onder controle te brengen. Het duo is daarna op het politiebureau ingesloten.

Helmond: Verkeersongeval
Een 22-jarige Mierlonaar is zaterdagavond rond 21.00 uur gewond geraakt toen hij op de Stepekolk-Oost in Helmond de macht over het stuur van zijn auto verloor. De bestuurder reed met te hoge snelheid over een drempel waardoor hij de macht over het stuur verloor. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder is door de brandweer uit het wrak bevrijd. Hij is met ernstig letsel opgenomen in het Elkerliek ziekenhuis.

Helmond: Man vernielt bushokje
Zaterdagavond rond 21.30 uur is op de Deltaweg een 25-jarige Helmonder aangehouden. Hij werd er op betrapt toen hij samen met nog twee andere mannen een ruit van en bushokje vernielde. Gewaarschuwde agenten wisten hem aan te houden. De twee anderen ontsprongen de dans. De verdachte deed nog een extra duit in het zakje door de agent die hem aanhield te bedreigen. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij krijgt tevens de rekening van de schade aan het bushokje gepresenteerd.

Helmond: Alcoholcontrole
Tussen zaterdag 21.00 uur en zondagmorgen 5.00 uur zijn op de Deurneseweg en Oostende alcoholcontroles gehouden. De politie zette 18 agenten in. Zij controleerden ruim 800 voertuigen en namen evenzoveel ademtesten af. Er zijn acht automobilisten bekeurd vanwege het rijden onder invloed. Drie van hen kregen een boete van 190 euro opgelegd. Vijf kregen een proces-verbaal en een van hen moest zelfs zijn rijbewijs inleveren.

Best: Dodelijk verkeersongeval
Zaterdagmiddag om 16.00 uur is de 73-jarige Kees Kuijpers uit Best bij een verkeersongeval op de kruising Hooiweg en Ringweg in Best om het leven gekomen. Het slachtoffer was samen met zijn broer op de fiets en kwam uit de Koppelweg. Bij de kruising stak hij over en werd geschept door een auto die uit de richting St. Oedenrode kwam en richting Best reed. De auto werd bestuurd door een 30-jarige man uit Eindhoven. De auto kwam na de aanrijding tegen een boom op de Hooiweg tot stilstand. Het slachtoffer werd direct overgebracht naar het Catharina ziekenhuis waar hij enkele uren later overleed aan zijn verwondingen. De automobilist liep slechts lichte verwondingen op.

Best: Inbraak woning
Tussen woensdag en zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Arnold P Nosseklaan in Best. Achter de woning werd een bovenlicht geforceerd. De inbrekers zijn er met een computer, een tv en een videorecorder vandoor.

Cranendonck: Verkeersongeval
Drie personen zijn zaterdag rond 13.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Maarheezerweg. Een 81-jarige Eindhovenaar reed met zijn auto op de Maarheezerweg en raakte door nog onbekende oorzaak gedeeltelijk in de rechterberm. In en poging de auto weer op de rijbaan te krijgen verloor de bestuurder de macht over het stuur. Een 39-jarige vrouw uit Munsterbilzen kon de auto niet meer ontwijken en botste met haar auto tegen de auto van de Eindhovenaar. De twee betrokkenen en een 62-jarige vrouw uit Maartensdijk die bij de 39-jarige in de auto zat zijn allen met lichte verwondingen naar ziekenhuizen in de regio gebracht.

Waalre: Inbraak woning
Tussen woensdag en zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Goudenregenlaan in Waalre. De inbreker brak een achterdeur open. Er zijn twee videobanden en enkele flesjes aftershave gestolen.

Bergeijk: Inbraak woning
Zaterdag tussen 14.30 en 20.00 uur is ingebroken in een woning aan de Frater Romboutsstraat. Er was en raampje bij de keuken ingeslagen. De bewoners missen geld en een video- en fotocamera.

Mierlo: Raddraaiers aangehouden
Zaterdagavond rond 23.40 uur zijn in de Vesperstraat in Mierlo drie jongens ( 15-16 en 18 jaar oud) uit die plaats aangehouden. Ze behoorden bij een grote groep jongeren die bij een jongerensoos problemen hadden veroorzaakt en buiten waren gezet. Ze bleven buiten rondhangen om hun rivalen op te wachten. De politie stuurde de groep weg. Enkele raddraaiers bleven. Toen een agent van een van de verdachten weed in beslag wilde nemen keerden enkele jongeren zich tegen de agenten. De politie gebruikte de wapenstok om enkele jongeren die verzet boden aan te houden. De twee jongste verdachten konden na verhoor en een proces-verbaal naar huis. De oudste verdachte werd vanwege zijn aandeel in de agressie ingesloten.

Geldrop: Gestolen auto
Zondagmorgen rond 0.40 uur is bij een tankstation aan de A67 onder Geldrop een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij zat in een auto die in Amsterdam was gestolen. De bestuurder van de auto wist weg te komen en kon niet meer achterhaald worden. De man is voor verder onderzoek ingesloten. De auto is inbeslaggenomen.

Gemert: Alcoholcontrole
De politie heeft tussen zaterdag 22.30 en zondag 04.00 uur in Bakel, Beek en Donk en Gemert alcoholcontroles uitgevoerd. Er zijn 390 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Slechts een persoon werd betrapt op het rijden onder invloed. Het betrof een 23-jarige inwoner van Eindhoven. Hij kreeg een boete van 190 euro opgelegd. Hij blies tijdens de ademtest 0,75 promille.

Leenderstrijp: Inbraak motorzaak
Zondagmorgen rond 4.00 uur is ingebroken bij een motorzaak aan de Strijperdijk in Leenderstrijp. De voordeur van het pand was opengebroken. De daders zijn aan de haal met vier motoren. Een Harley Davidson Low Taile 2000, een Honda CBR 900, een Yamaha YZFR1 en een Kawasaki ZX7R.

Cranendonck: Verkeersongeval
Zondagmorgen rond 6.30 uur is een 20-jarige man uit Lemiers door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de A2 geraakt. Hij kwam uit de richting Eindhoven en ter hoogte van Cranendonck is hij via de berm een sloot ingereden waarna zijn auto enkele malen over kop ging. De bestuurder is met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.