Nieuwsbericht

zondag, 20 oktober 2002, 15.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Auto gestolen na woninginbraak
Alkmaar, vrijdag 18 oktober 2002
Vandaag deed de bewoner van een woning aan de Stationsweg aangifte van inbraak in zijn huis. Men is in de woning gekomen door het vernielen van de deur. Vanuit de woning werd een televisie en een fiets weggenomen. Tevens bleken de sleutels van een auto te zijn verdwenen. Deze auto, een bestelbus van het merk Volkswagen, type 1.0 D57 Kwaut, geel van kleur en voorzien van het kenteken 22-VX-BG bleek eveneens te zijn verdwenen. De auto stond in een parkeervak naast de woning van aangever.

Oplichting
Alkmaar / Heiloo, vrijdag 18 oktober 2002.
In de afgelopen week werd bij de politie tweemaal aangifte gedaan van oplichting. In beide gevallen was de werkwijze nagenoeg identiek. Twee vrouwen toonden bij een garagebedrijf belangstelling voor een auto. Zij vertelden daarbij een verhaal waardoor alles zeer vertrouwd overkomt. Zij spraken met de verkoper af dat zij een dag later de auto op kwamen halen wanneer de geld telefonisch door de bank was overgemaakt. Op de dag dat de auto werd gehaald belde een onbekende persoon met het bedrijf en gaf zich uit voor een medewerker van een bankinstelling. De persoon vertelde dat het afgesproken bedrag was overgemaakt naar de rekening van het garagebedrijf. De verkoper van een autobedrijf in Heiloo kwam op tijd achter de malversatie en trapte niet in de truc. Een bedrijf in Alkmaar kwam te laat achter de kwalijke praktijken van de vrouwen waardoor zij verdwenen met een auto van het merk Nissan, type Almera. De auto is rood van kleur en voorzien van het kenteken NF-HP-09.

Jongen aangehouden na vechtpartij.
Castricum, zaterdag 19 oktober 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 18-jarige jongen uit Beverwijk aangehouden op de Stationsweg. Kort daarvoor had hij een 20-jarige jongen uit Heiloo hard in het gezicht geslagen waardoor de laatste gewond raakte. Aanleiding was het feit dat de dader vond dat het slachtoffer zich vervelend gedroeg. De verdachte is na aanhouding overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed van alcohol
Heerhugowaard, zaterdag 19 oktober 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard aangehouden op de Middenweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 420 ug/l. Dat is nagenoeg het dubbele van de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

De Rijp, zondag 20 oktober 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 56-jarige bestuurder van een personenauto uit De Rijp aangehouden op de Driemaster. Bij controle bleek alcoholgebruik. De man blies 490 ug/l. Dat is ruim het dubbelen van de toegestane hoeveelheid.

Alkmaar, zondag 20 oktober 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 21-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op het Scharlo. Bij controle bleek alcoholgebruik. De man blies 445 ug/l. Dat is ruim het dubbelen van de toegestane hoeveelheid.

Twee mannen aangehouden na plegen van mishandeling Heerhugowaard, zaterdag 19 oktober 2002.
Zaterdagmiddag kort na 12.00 uur zijn twee mannen aangehouden op de Coltermanlaan. Een van hen, een 39-jarige man uit Heerhugowaard, had kort daarvoor een 31-jarige bestuurder van een personenauto eveneens uit Heerhugowaard mishandeld. Reden van de mishandeling was het feit dat de verdachte, als bestuurder van een personenauto, bij een wegversmalling geen vrije doorgang kreeg van het slachtoffer. Toen beiden bestuurders uitstapten sloeg de verdachte het slachtoffer meerdere keren hard in het gezicht en schopte hem in zijn kruis. De verdachte raakte volledig door het lint en kon met moeite worden gekalmeerd. Toen de politie de man wilde aanhouden begon een 36-jarige familielid van de verdachte zich met de zaak te bemoeien en probeerde de aanhouding te verhinderen. Beide verdachten konden uiteindelijk worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. De mishandelde man moest zich voor verschillende verwondingen in zijn gezicht onder doktersbehandeling stellen.

Vuilniswagen uitgebrand
Alkmaar, zaterdag 19 oktober 2002.
Zaterdagavond werd een brand ontdekt in een vuilniswagen die geparkeerd stond op de Bestevaerstraat. De brandweer heeft het vuur geblust. De auto raakte zwaar beschadigd. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Hierbij wordt brandstichting niet uitgesloten.

Inbraak woning.
Heiloo, zondag 20 oktober 2002.
Tussen zaterdag 10.00 en zondagmorgen 01.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Kennemerstraatweg. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam in de voordeur waardoor deze kon worden geopend. Vanuit het huis werd een videorecorder, kleding, sieraden, cd's en geld weggenomen.

Caravan uitgebrand
Alkmaar, zondag 20 oktober 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd brand ontdekt in een caravan die op de Kanaaldijk naast een woning geparkeerd stond. De brandweer heeft het vuur geblust maar kon niet voorkomen dat de caravan volledig uit brandde. De woning waar de caravan naast stond bekwam brand- en rookschade. Het ontstaan van de brand kon nog niet worden vastgesteld. Hier word een onderzoek naar ingesteld waarbij brandstichting niet wordt uitgesloten.
Kort na deze brandmelding werd een containerbrand gemeld op de Pommerenstraat. De brand in deze container bleek te zijn aangestoken. Het is niet ondenkbeeldig dat beide branden zijn veroorzaakt door dezelfde dader(s).

Gestolen auto betrokken bij aanrijding
Alkmaar, zondag 20 oktober 2002.
Zondag deed de eigenaar van een personenauto aangifte van diefstal van zijn voertuig. De auto stond geparkeerd op de Molenbuurt en werd tussen zaterdagavond 21.00 uur en zondagnacht 00.30 uur weggenomen. Zaterdagavond omstreeks 23.45 uur vond een aanrijding plaats op de Kanaaldijk in Alkmaar. De bestuurder van een personenauto raakte de macht over het stuur kwijt en botste tegen drie geparkeerde auto's. Na de aanrijding reed de veroorzaker weg. Kort tijd later werd de auto aangetroffen op een parkeerterrein van het Geestmerambacht. Het bleek de auto te zijn die kort daarvoor was gestolen vanaf de Molenbuurt. De draden bleken te zijn doorverbonden. De bestuurder van de auto bleek te zijn verdwenen.

NOORDKOP

Jongen aangehouden na belediging politie
Wieringerwerf, vrijdag 18 oktober 2002
Vrijdagavond werd een minderjarige jongen aangehouden op de Badweg. De jongen had kort daarvoor een aantal beledigingen geuit in de richting van de politie die daar ter plaatse was in verband met klachten over geluidsoverlast veroorzaakt door jongeren op bromfietsen en in auto's. De jongen is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau en in de loop van de avond, na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Rijden onder invloed van alcohol
Den Burg, zaterdag 19 oktober 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 18-jarige bestuurder van een personenauto uit De Cocksdorp aangehouden op de Bernhardlaan. Bij controle bleek dat hij alcohol had genuttigd. Hij blies 425 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane waarde van 220 ug/l.

Schagen, zaterdag 19 oktober 2002.;
In diezelfde nacht werd op de Gedempte Gracht een 39-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto en bleek eveneens alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 235 ug/l. Dat is meer dan de toegestane hoeveelheid.

Vrouw gewond na ongeval
De Koog, zaterdag 19 oktober 2002.
Zaterdagmorgen omstreeks 09.55 vond een aanrijding plaats tussen een snorfiets en een bromfiets op het fietspad naast de Pontweg. De bestuurder van de snorfiets, een 57-jarige vrouw uit De Cocksdorp reed over genoemd fietspad. Op het moment dat zij werd ingehaald door een bromfiets week zij uit naar links in verband met de begroeiing in de berm. Hierdoor raakten beide voertuigen elkaar en kwam de vrouw met de snorfiets ten val. Zij raakte hierbij gewond aan haar hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Man gewond bij arbeidsongeval
Den Helder, zaterdag 19 oktober 2002.
Zaterdagmorgen raakte 40-jarige man uit Den Helder gewond bij werkzaamheden op zijn land aan de Nieuweweg. De man was bezig op een machine waarmee landbouwgrond wordt afgedekt met stro. Toen het slachtoffer op een gegeven moment van de machine af sprong bleef hij achter een ijzeren zwengel haken waardoor hij een ernstige vleeswond aan zijn bovenbeen bekwam. De man is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Hoge boete voor snelheidsovertreder
Middenmeer, zaterdag 19 oktober 2002.
Zaterdagavond zagen surveillerende agenten een auto over de Alkmaarseweg rijden met zeer hoge snelheid. Er werd een snelheid gemeten van 135 km/u terwijl ter plaatse een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. De bestuurder, een 28-jarige Bulgaar, werd overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met justitie werd besloten de bestuurder een boete op te leggen van 440 euro.

Veroorzaker ongeval onder invloed van alcohol
Nieuwe Niedorp, zaterdag 19 oktober 2002.
Zaterdagavond vond een aanrijding plaats op de Provincialeweg. De bestuurder van een personenauto, een 31-jarige man uit Alkmaar, reed over genoemde weg. Tijdens een inhaalmanoeuvre botste hij tegen een tegenligger. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Wel bleek dat de Alkmaarder alcohol had gebruikt. Hij blies 275 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane waarde van 220 ug/l.

Audioapparatuur gestolen uit woning
Den Helder, zaterdag 19 oktober 2002.
Zaterdagavond tussen 19.45 en 23.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Pasteurstraat. Men kwam in het huis door het vernielen van een deur. Vanuit de woning werd een stereoinstallatie, een disc-speler en een groot aantal cd's weggenomen.

Man aangehouden met gasdrukpistool
De Koog, zondag 20 oktober 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 41-jarige man uit Duitsland aangehouden op de Dorpsstraat. Een getuige had een schot gehoord en zag vervolgens de man weglopen. Nadat hij door de politie was aangehouden troffen zij in de kleding van de verdachte een gasdrukpistool aan. Hierop is de verdachte overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de man later in de nacht weer in vrijheid gesteld. Het wapen is in beslag genomen.

Veel schade en chaos na hevig hagelbui
Wieringerwerf, zondag 20 oktober 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag, kort na 04.00 uur brak een hevige hagelbui los boven de Wieringermeer tussen Wieringerwerf en Den Oever. Door de hagel werd de rijbaan van de Rijksweg A7 spiegelglad met als gevolg een groot aantal aanrijdingen. In een tijdsbestek van 10 minuten werden een 7-tal aanrijding gemeld. Eén bestuurder, een 50-jarige man uit Steenwijk is met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis in Hoorn. De materiele schade was aanzienlijk. De meeste voertuigen raakten rondom zwaar beschadigd. De aanrijdingen vonden plaats op zowel de oostelijke als westelijke rijbaan.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontrole
Enkhuizen, vrijdag 18 oktober 2002.
Vrijdagavond tussen 19.30 en 21.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Venedie. Drie bromfietser werd bekeurd omdat de constructiesnelheid van de bromfiets waarop zij reden te hoog was. Eén bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij geen gele plaats voerde. De bestuurder van een personenauto werd bekeurd omdat de trekhaak van zijn auto voor een deel de kentekenplaat bedekte.

Man aangehouden na mishandeling en bedreiging
Enkhuizen, vrijdag 18 oktober 2002.
Vrijdagavond werd een 25-jarige man uit Enkhuizen aangehouden in zijn woning aan de Oranjestraat. Kort daarvoor had de man ruzie gekregen met zijn vriendin en had hij haar een bierflesje tegen het hoofd gegooid. Toen een familielid tussen beiden kwam bedreigde de verdachte deze man met een mes en maakte een aantal stekende bewegingen in de richting van dit familielid. De verdachte is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. In de loop van de zaterdag is hij, na te zijn gehoord, weer in vrijheid gesteld.

Vrouw moet onder bedreiging van pistool auto afgeven Hoorn, vrijdag 18 oktober 2002.
Vrijdagavond omstreeks 22.30 uur moest een 25-jarige vrouw uit Hoorn, onder bedreiging van een vuurwapen, de sleutels van haar auto afgegeven. Dit gebeurde op een parkeerplaats aan de Hoeker. Toen de vrouw bij haar auto kwam werd zij plotseling aangesproken door een ex vriend van haar.Hij wilde de sleutels van de auto van de vrouw hebben. Toen zij dat niet wilde mishandelde hij de vrouw en bedreigde haar met een vuurwapen. Hierop heeft de vrouw de sleutels aan de verdachte gegeven waarop deze in de auto verdween. Later in de nacht heeft de verdachte de auto weer op de parkeerplaats neergezet en de sleutels achtergelaten op het adres van het slachtoffer. De politie is op zoek naar de verblijfplaats van de dader.

Rijden onder invloed van alcohol
Hoorn, zaterdag 19 oktober 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 24-jarige bestuurder van een auto uit Hoorn aangehouden op de Kerkstraat. Tijdens een controle bleek namelijk dat de man alcohol had gebruikt. Hij blies 335 ug/l. Dat is ruim boven de wettelijk toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Zwaag, zaterdag 19 oktober 2002.
Zaterdagavond werd de 53-jarige bestuurder van een personenauto uit Zwaag aangehouden op de Wogmergouw. De reed daar met zijn auto terwijl bij een controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 305 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid.

Medemblik, zondag 20 oktober 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 28-jarige bestuurder van een personenauto uit Medemblik aangehouden op de Landswerf. Bij controle bleek alcoholgebruik. De man blies 630 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Berkhout, zondag 20 oktober 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 22-jarige bestuurder van een personenauto uit Avenhorn aangehouden op de Sevendeelweg. Bij controle bleek alcoholgebruik. De man blies 455 ug/l. Dat is ruim het dubbelen van de toegestane hoeveelheid.

Andijk, zondag 20 oktober 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 37-jarige bestuurder van een personenauto uit Wervershoof aangehouden op de Dijkweg. Bij controle bleek alcoholgebruik. De man blies 840 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Inbraak sportkantine
Hoorn, zondag 20 oktober 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in de kantine van een sportvereniging aan de Berkhouterweg. Men kwam in het gebouw door het vernielen van een raam. In de kantine werden verschillende vernielingen gepleegd. Vanuit een fooienpot werd geld weggenomen. Ook bleken er een aantal zakken met chips te zijn vedwenen.

Gevel van woning vernield door aanrijding
Hoorn, zondag 20 oktober 2002.
Zondagmorgen vroeg omstreeks 04.00 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Vijzelmolen. Een tot nu toe onbekende bestuurder van een personenauto reed over de genoemde straat en verloor de macht over het stuur. Hierdoor botste hij tegen de gevel van een woning die daardoor ontzet raakte. Toen de bewoners, wakker geschrokken van de harde klap, gingen kijken bleek de veroorzaker met zijn auto te zijn verdwenen. Ook een zoektocht in de omgeving leverde niets op.

Inbrekers op heterdaad betrapt.
Venhuizen, zaterdag 19 oktober 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden drie mannen van 24 en 30 jaar, zonder vast woon- of verblijfplaats en van Poolse nationaliteit, aangehouden op het Westeinde. De drie werden door de eigenaar van een horecabedrijf op heterdaad betrapt toen zij poogden in te breken in zijn zaak. De drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. In de loop van de zaterdag zijn de mannen in verzekering gesteld.

Autobranden
Enkhuizen, zaterdag 19 oktober 2002
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden drie auto's vernield door brand. Op het Boschplein werd brand ontdekt in een daar geparkeerde auto. Deze auto is vermoedelijk door de schade ontstaan door de brand tegen een andere geparkeerde auto gereden waardoor het vuur oversloeg. Beide voertuigen werden volledig vernield. Bijna gelijktijdig werd een autobrand gemeld op de Harpstraat. Ook hier werd de auto volledig door het vuur vernield. De oorzaak van de branden is op dit moment nog niet bekend. Hiernaar wordt een onderzoek ingesteld.

Diefstal auto
Medemblik, zaterdag 19 oktober 2002.
Zaterdagmiddag omstreeks 14.0 uur werd een auto ontvreemd vanaf de Zeldenrust. Het gestolen voertuig is een zwarte BMW van het type 328 coupé. De auto is voorzien van het Duitse kenteken NE-EW 3519.