Tom Coronel

20 Oktober 2002: Tom Coronel twee keer tweede op Estoril

Tom Coronel heeft tijdens het afsluitende LG Eurosport Superracing Weekend twee tweede plaatsen gescoord op het circuit van Estoril.

In de eerste race moest Tom Coronel in de beginfase zijn derde plaats al prijsgeven waardoor hij aanvankelijk net buiten de podiumplaatsen leek te vallen. De Huizenaar kwam ook als vierde over de finish, maar mocht alsnog op het podium plaatsnemen na tijdstraffen voor onder andere Jorg Müller.

In de tweede race mocht Tom vanaf de vijfde plaats vertrekken. Na een mooie start pakte hij bij het ingaan van de eerste bocht de tweede plaats achter merkgenoot Jorg Müller. Helaas moest Coronel gedurende de race de Alfa van kampioen Giovanardi en de op Estoril sterk rijdende Rickard Rydell in de Volvo voor laten gaan. Na het uitvallen van Giovanardi viel Tom weer binnen de eerste drie en na een fraaie uitremactie op Rydell schoof Coronel door naar de tweede plaats. Meer zat er ook niet in voor de Nederlander aangezien zijn merkgenoot Jorg Müller de punten hard nodig had om de tweede plaats in het kampioenschap veilig te stellen. Als afsluiting van het seizoen dus twee mooie tweede plaatsen voor Coronel die daarmee de sterke tweede seizoenshelft van het Carly Motors - Team Isert in kampioenschap kracht bijzette.

---