Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Weekend 18 t/m 20 oktober

Politie pakt inbreker op klaarlichte dag

TILBURG Vrijdagmiddag om halfvier hebben agenten in een brandgang achter woningen aan de Groenstraat een 32-jarige man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, aangehouden. Kort daarvoor kregen agenten de melding dat er aan de Groenstraat op klaarlichte dag werd ingebroken. De politie, die zeer snel terplaatse is, treft de inbrekers in een brandgang achter de woning waar werd ingebroken en één ervan kan worden aangehouden De andere weet te ontkomen. De aangehouden verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Bij de aangehouden verdachte hebben de agenten verschillende goederen in beslag genomen onder andere een busje traangas, een videorecorder, een DVD-speler en inbrekersgereedschap.

Tilburgse vrouw rijdt met brommobiel tegen woning

TILBURG Vrijdagmiddag rond kwart over vijf reed aan het Transvaalplein een 51-jarige vrouw uit Tilburg met haar brommobiel tegen de gevel van een woning. De vrouw raakte op onverklaarbare wijze de macht over het stuur van haar vervoermiddel kwijt, reed eerst tegen een verkeerspaaltje en kwam vervolgens tegen de geven van een woning tot stilstand. Ze liep hierbij een hoofdwond op en omdat de vrouw onder invloed van drank was heeft men van haar in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.

Tilburgse vrouw raakt gewond bij aanrijding

TILBURG Vrijdagmiddag rond vijf voor halfzes raakte aan de Dongenseweg, terhoogte van de Swaardvenstraat, een 32-jarige vrouw uit Tilburg gewond, toen zij werd aangereden door een bromfietser, een 17-jarige Tilburgse jongen. Die reed met te hoge snelheid langs de verkeerde zijde van een verkeersheuvel en schepte de Tilburgse vrouw in de flank. Vermoedelijk heeft de bromfietsbestuurder te hard gereden. De vrouw raakte bij de aanrijding behoorlijk gewond. Zij brak een middenhandsbeentje, haar kniebanden scheurden af en een meniscus raakte beschadigd. De GGD heeft de vrouw naar het TweeStedenziekenhuis gebracht waar zij werd opgenomen.

Winkeldievegges aangehouden

TILBURG Vrijdagavond rond kwart over zeven hebben agenten aan de Trouwlaan een 46-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. De vrouw werd in een supermarkt betrapt bij de diefstal van verschillende goederen, zoals melk, bier, jas, broek en klompen. De waarde van de gestolen goederen is ongeveer 91 euro.

TILBURG - Zaterdagmiddag rond kwart over twaalf hebben agenten aan het Bart van Peltplein een 43-JARIGE Tilburgse vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van de diefstal van sigaretten en levensmiddelen. Met een dagvaarding op zak is de vrouw eer naar huis gestuurd.

Tilburgse vrouw van haar tas beroofd

TILBURG Vrijdagavond rond halfacht werd aan het Koningsplein een 22-jarige Tilburgse vrouw vaan haar tas beroofd. Dat gebeurde toen de vrouw te voet op weg was van haar woning aan de Anna Paulownahof in de richting van de Paleisring. Op het Koningsplein werd de vrouw belaagd door een man van ongeveer 25 jaar, die de tas van de vrouw uit haar rechterhand trok. In de tas zaten onder andere een bankpas en een mobiele telefoon.

Politie houdt man aan, na doorrijden bij letselaanrijding

HAGHORST Vrijdagavond rond tien voor elf hebben agenten aan de Beekseweg in Diessen een 38-jarige man uit deze plaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij vrijdagavond rond tien voor tien aan de Lage Haghorst in Haghorst, terhoogte van de manege, een 18-jarige meisje uit Diessen heeft aangereden en na de aanrijding doorreed. Het Diessense meisje liep bij de aanrijding een hoofdwond op en werd door de GGD naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte werd later aangehouden en bleek onder invloed van alcohol. Hij blies een alcoholpromillage van meer dan 1,03. De auto van de verdachte heeft de politie in beslaggenomen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. De verdachte kreeg een rijverbod van vier uren.

Tilburger opgepakt voor doorrijden na aanrijding

TILBURG Vrijdagnacht rond tien over halféén hebben agenten aan het Drijfjachtpad een 37-jarige man uit Tilburg aangehouden Die was kort daarvoor met zijn auto tegen een geparkeerd voertuig aangereden en liep na de aanrijding weg. De man bleek behoorlijk onder invloed van drank. Aan het bureau blies hij een alcoholpromillage van meer dan
1,95. Het rijbewijs van de verdachte is door de politie ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 10 uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Hagenaar in rechter wang gestoken

TILBURG Vrijdagnacht rond tien over drie raakte een 24-jaige man uit Den Haag gewond toen hij tijdens een R&B party aan de Veemarktstraat met een mes in de rechterwang werd gestoken. Een ambulance heeft de man voor behandeling naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Van de dader ontbreekt ieder spoor.

Tilburger aangehouden voor het bestoken van alarmcentrale met telefoontjes

TILBURG Zaterdagmorgen rond de klok van zes uur hebben agenten aan de Ringbaan West een 43-jarige man aangehouden voor het veroorzaken van valse alarmkreten en signalen. De man belde zonder noodzaak veelvuldig naar het 1-1-2 alarmnummer.

Dronken man bedreigt portiers en toegesnelde agenten

TILBURG Vrijdagnacht rond tien over halfvier hebben agenten aan het Piusplein een 45-jarige man aangehouden. De man bedreigde de portiers van een horecazaak aan het Piusplein en als de politie hierop afkomt maakt hij ook slaande bewegingen in de richting van de toegesnelde agenten. De man die behoorlijk onder drankinvloed was werd aangehouden voor openbare dronkenschap en bedreiging. De politie maakt proces-verbaal op.

Lastige wildplasser aangehouden

TILBURG Tijdens het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad hebben agenten vrijdagnacht om kwart over vier een 32-jarige Tilburger aangehouden. Deze wildplasser gaf een valse naam op toen de agenten hem wilde bekeuren.

Motorrijder raakt gewond bij aanrijding

TILBURG Vrijdagnacht rond tien over halfvijf raakte op de rotonde van de Postelse Hoeflaan en de Lage Witsiebaan een 26-jarige Tilburger gewond toen hij met zijn motor rechtdoor op de rotonde was gereden. De motorrijder klaagde over hevige pijn aan rug en enkel en werd door de GGD naar het TweeStedenziekenhuis vervoerd. Daar blijkt ook dat de man gedronken heeft. Er werd een bloedproef van de man afgenomen. Verder blijkt de Tilburger geen motorrijbewijs te hebben.

Tilburger valt door de man met valse drankbonnen

TILBURG Vrijdagnacht rond vijf voor halfdrie hebben agenten aan de Veemarktstraat een 20-jarige man uit Tilburg aangehouden. Die wilde in een horecagelegenheid drankjes met valse consumptiebonnen kopen.

Verwarde man vernielt politieautos en deur politiebureau

TILBURG Zaterdagmorgen rond kwart voor acht hebben agenten een 28-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden. De man vertelden de agenten dat hij bij het politiebureau van team Binnenstad twee politieautos en een deur van het bureau had vernield. De man vertelde tot zijn daad gekomen te zijn omdat hij van zijn cokeverslaving af wil en hem dit de enige manier leek om aandacht te krijgen. Bovendien gaf de man aan dat hij meerdere strafbare feiten op zijn kerfstok heeft. In het belang van het onderzoek en in overleg met de Officier van Justitie is de man in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

RBC-supporter beledigt agenten

TILBURG Zaterdagavond om tien voor halftien hebben agenten die dienst deden bij de voetbalwedstrijd Willem II RBC Roosendaal een 24-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Die hield het bij de stand van 3-1 voor Willem II voor gezien en wilde het stadion verlaten. Toen het hek van het vak van supporters niet open mocht, dat is overigens bij elke wedstrijd zo, beledigde de teleurgestelde RBC-supporter de agenten.

Surveillerende agenten pakken fietsendief

TILBURG Zondagmorgen rond zes uur hebben agenten aan de Schalk Burgerstraat een 30-jarige man uit Oisterwijk aangehouden. De agenten zagen hem met een fiets over de schouder fietsen. Bij staandehouding bekende hij de fiets gestolen te hebben in de buurt van het Willem II stadion. De fiets werd inbeslaggenomen en met een dagvaarding op zak mocht de fietsendief weer naar huis.

Brand verraadt hennepkwekerij

GOIRLE Vanmorgen rond kwart over zes brak er aan de Dommel brand uit in een woning. De brand was ontstaan in een bankstel in de woonkamer. Bij de woningcontrole door de brandweer werd op de zolderverdieping een hennepkwekerij met ongeveer 60 plantjes aangetroffen. De kwekerij werd geruimd. Tegen de bewoner, een 34-jarige Goirlenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto over de kop

TILBURG Na een aanrijding met een lichtmast vloog vanmorgen rond tien over acht op de Professor van Buchemlaan de auto van een 28-jarige Tilburger over de kop. Zowel deze bestuurder als de twee inzittenden, Tilburgers van 31 en 30 jaar oud, kwamen met de schrik vrij. De bestuurder bleek wel onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 1,61. Het rijbewijs van de 28-jarige Tilburger werd ingevorderd Hij kreeg een rijverbod van acht uren. De auto van de Tilburger raakte door de aanrijding total loss.

Bron: Carel Bouman