Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Weekend van 18 t/m 20 oktober 2002.

Team Altena

Aanrijding met 2 gewonden

VEEN: Op de kruising van de Provincialeweg Oost met de Bosseweg vond op donderdagmiddag 18 oktober omstreeks 16.20 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een bestuurder, afkomstig uit Veen, reed over de Bosseweg en verleende op voornoemd kruispunt geen voorrang aan een, voor hem van links komende, bestuurster uit Brakel. Hierbij ontstond een aanrijding. Beide bestuurder s werden overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster uit Brakel bleek een hartkneuzing te hebben opgelopen en de bestuurder uit Veen had bekkenletsel. Beide voertuigen moesten worden getakeld.

Snelheidscontrole

WIJK EN AALBURG/EETHEN: Op diverse locatie`s werden op donderdag 18 oktober overdag snelheidscontroles gehouden. In totaal werd gedurende 6 uur gecontroleerd. Er waren in die tijd 2025 passanten waarvan er 233 te hard reden.

Inbraak in winkel

DUSSEN: Op 19 oktober werd omstreeks 03.50 uur ingebroken in een winkel aan De Sluis te Dussen. Met een steen werd een ruit vernield waarna men uit de winkel een grote hoeveelheid sigaretten kon wegnemen. Het alarm was wel afgegaan maar bij aankomst van de politie bleken de daders al verdwenen te zijn.

Automobilisten aangehouden

WERKENDAM: In de nacht van 19 op 20 oktober zijn er in Werkendam twee automobilisten aagehouden voor het rijden onder invloed. Het betrof een 25-jarige inwoner uit Werkendam die 295 ugl blies en een 32-jarige inwoner uit Wagenberg welke 645 ugl. blies. Tegen beiden zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Team Dongen

Aanrijding met letsel

DONGEN: Op vrijdag 18 oktober vond omstreeks 15.15 uur een eenzijdige aanrijding plaats op de St. Josephstraat . Een bestuurster uit Dongen reed in de richting van de Tramstraat, werd vermoedelijk onwel en raakte de controle over haar auto kwijt. Al slingerend reed ze door een heg van een perceel en kwam tot stilstand tegen een schuur, behorende tot een andere woning. Met enkele kneuzingen werd ze overgebracht naar het ziekenhuis. Deze vrouw was ongeveer 8 maanden zwanger en, na controle in het ziekenhuis, bleek het goed te gaan met de moeder en het nog ongeboren kindje.

Bromfietser onder invloed van alcohol

DONGEN - Een bromfietsbestuurder, afkomstig uit Dongen, viel op zondagochtend 20 oktober omstreeks 03.00 uur bij de politie op, omdat hij geen helm droeg. Hij probeerde aan de politie te ontkomen door over een grasveldje weg te rijden, echter hierbij ging de bromfietser onderuit. Bij controle bleek hij ook nog eens onder invloed van alcohol te verkeren en hij werd hiervoor aangehouden. Op het bureau bleek een alcoholindicatie van 845 ug/l. Hij kreeg hiervoor een dagvaarding en een rijverbod van 10 uur. Tevens werd zijn bromfiets uit het verkeer genomen voor een nadere controle in verband met vermoedelijk een te groot vermogen.

Team Geertruidenberg - Drimmelen

Rijden onder invloed van alcohol

MADE - In de nacht van zaterdag 19 en zondag 20 okt. 2002 is aan de Kerkstraat te Made een uit Roemenië afkomstige 21-jarige bestuurder van een personenauto aangehouden ter zake het rijden onder invloed. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en heeft een ontzegging van 5 uur gekregen.

Tasjesroof te Raamsdonksveer

RAAMSDONKSVEER - Een 27-jarige vrouw is in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 oktober omstreeks kwart voor één beroofd van haar tas. Deze beroving vond plaats op de Keizersdijk. Het betrof hier twee daders met een donker/buitenlands uiterlijk. Zij trokken de tas van de schouder van het slachtoffer en rende weg in de richting van de rotonde richting Oosterhout.

Team Gilze Rijen

Inbraak in bedrijf

GILZE - Op 18 oktober werd, op klaarlichte dag, omstreeks 11.00 uur, ingebroken in een bedrijf aan Den Bulk te Gilze. Er werd een ruit ingegooid waarna de dader naar binnen is geklommen. Voor zover bekend werd er niets ontvreemd. De eigenaar, welke naast het bedrijf woont, had wel iets gehoord maar hier geen acht op geslagen. Nadien zag hij dat de ruit was vernield en dat er iemand in het bedrijf was geweest.

Inbraak in woning

GILZE - Op 18 oktober werd tussen 11.00 en 23.00 uur ingebroken in een woning aan de Nerhovensestraat te Gilze terwijl de bewoner afwezig was. Een schuifraam aan de achterzijde van de woning werd uit de sponning gehaald waana men kon binnenklimmen. De gehele woning werd doorzocht. Ontvreemd werden: een DVD-speler, enkele DVD`s, CD`s en een suede jas.

Baldadige persoon

RIJEN - De politie zag op 19 oktober omstreeks 02.00 uur een jongen, afkomstig uit Rijen, over de Dongenseweg lopen met, in zijn hand, een reflectorpaaltje. Hierop werd hij aangehouden. De jongeman kreeg van de politie een proces-verbaal voor de door hem gepleegde baldadigheid.

Automobilist onder invloed van alcohol

GILZE - Bij controle van een auto op de Molenakkerweg, op zondagochtend 20 oktober omstreeks 02.00 uur, bleek deze bestuurder, een man afkomstig uit Groot Brittanië, onder invloed te verkeren van alcohol en werd hiervoor aangehouden. Op het politiebureau bleek hij een alcoholgehalte van 475 ug/l. te hebben. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 4 uur en een geldboete van 400 euro.

Automobilist rijdt tegen boom

GILZE - Een vader en zoon, afkomstig uit Gilze reden, op zondagochtend 20 oktober omstreeks 00.10 uur, over de Ridderstraat. Door nog onbekende oorzaak reed de zoon aldaar tegen een boom aan. Deze bestuurder moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis. De verwondingen van hen zijn nog onbekend. De auto werd totaal vernield en moest weggesleept worden.

Diefstal personenauto

RIJEN - In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 oktober werd een donkerrode Opel Kadett, voorzien van het kenteken SN-23-RL, ontvreemd vanuit de Van Hogendorpstraat te Rijen. Op zondagochtend werd deze auto brandend aangetroffen op een weiland nabij De Leemkuilen te Gilze. Voertuig brandde geheel uit.

Team Oosterhout

Verkeerscontrole te Oosterhout

OOSTERHOUT - Op zaterdag 19 oktober 2002, in de namiddag is een verkeerscontrole gehouden aan de Hoofseweg. Tijdens genoemde controle zijn een 60 voertuigen gecontroleerd. Er is tegen 13 personen proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed alcohol

OOSTERHOUT - In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 okt 2002 zijn er twee bestuurder verbaliseerd ter zake het rijden onder invloed. Het betreft hier een 25-jarige en een 63-jarige inwoner van Oosterhout. Bij beiden bestuurders is het rijbewijs ingevorderd.

Fietsendief aangehouden

OOSTERHOUT - Zaterdagmorgen omstreeks 04:20 uur is op de Pasteurlaan te Oosterhout een 16-jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden. De jongen liep met een fiets aan de hand en hield met de andere hand het achterwiel omhoog. Toen hij werd aangesproken door een passerende agent gaf hij tevens een valse naam op. De jongen is doorverwezen naar bureau Halt. De fiets staat op het bureau te wachten op de rechtmatige eigenaar.

Team Waalwijk

Geen berichten

Bron: Carel Bouman