Ingezonden persbericht

Persbericht

Amsterdam/Rijswijk, 24 juli 2002

Anderhalf uur durend programma van CBR en IdtV over verkeersveiligheid

20 oktober Nationaal Verkeersexamen op SBS 6

Heel Nederland kan in het najaar zijn verkeerskennis testen. Zondag 20 oktober is om 21.00 uur op SBS 6 live het Nationaal Verkeersexamen te zien, een productie van IdtV en het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). In een anderhalf uur durend programma krijgen de kijkers een officieel theorie-examen van het CBR voorgeschoteld, waar zij via SMS aan kunnen deelnemen. In de studio nemen beroepschauffeurs en privé-rijders aan het theorie-examen deel. Onderhoudende reportages wisselen de examenvragen af. Zo zal te zien zijn hoe bekende Nederlanders opgaan voor hun rijexamen of een rijadvies krijgen. Korte reportages geven de kijker een indruk van de dagelijkse taferelen bij het CBR: spanning, uitgelatenheid en teleurstelling bij kandidaten, de uitleg van examinatoren en de organisatie achter de schermen.

In de aanloop naar 20 oktober zijn via de websites van het CBR en SBS 6 de voorbereidingen van het programma te volgen. Daar zijn ook invulformulieren binnen te halen, zodat de huiskamer tijdens de uitzending mee kan doen.

Het CBR bestaat in 2002 75 jaar en hoopt met een onderhoudend programma een bijdrage aan de verkeersveiligheid te leveren.

IdtV - bekend van spraakmakende producties als Oud Geld, Taxi, Villa Felderhof en Motor TV - verwacht met het Nationaal Verkeersexamen te beantwoorden aan de vraag naar een aantrekkelijk televisieprogramma over het verkeer en onze verkeersveiligheid.

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie):
* CBR: Hans Fontijn, hoofd In- en Externe Betrekkingen, telefoon (070) 372 05 08 of 06-55 140 810
* IdtV: Nicole van Houten, executive producer, telefoon (020) 314 33 39