Ingezonden persbericht


AAN: De auto(sport)pers



Dubbele tweede plaats voor Tom Coronel tijdens ETCC slotraces Estoril

De laatste twee races van het LG FIA European Touring Car Championship 2002 werden op de racepiste van Estoril in Portugal verreden. Tom Coronel (Huizen) uitkomend in een BMW voor het Carly Motors Team Isert, boekte dit weekend een dubbele tweede plaats en klom daarmee op naar een zevende plaats in de eindrangschikking. Merkgenoot Duncan Huisman kreeg tijdens de openingsronde van de eerste race een tik en eindigde als dertiende. De tweede race eindigde voor de kersverse DTCC kampioen in de Carly Motors BMW met een vijfde plaats.

Tom Coronel startte zijn eerste race vanaf een derde plaats. "Dat was natuurlijk al een mooie uitgangspositie, die het directe gevolg was van het testwerk op Zandvoort en de verdere ontwikkeling van de auto door het Team van Carly Pellinkhof. Het was zelfs zo, dat ik in het begin van de race een probleem had met de grip van de banden. Met 'mega' veel onderstuur kwam ik de eerste ronden door, om daarna alleen maar harder te gaan. Verder waren de remmen nu ook helemaal top. Na de problemen tijdens de vorige race hebben ze met veel aandacht naar dat probleem gekeken en alle problemen goed opgelost. Aan het einde van de race bleek mijn versnellingsbak wat olie te lekken en moest ik dus toch nog een beetje op de achterbanden letten. Uiteindelijk eindigde ik als vierde, maar na afloop werd bekend dat onder andere Rickard Rydell onder geel had ingehaald. Verder er was ook nog iets met een actie tegen Larini, wat precies weet ik niet, maar ik werd uiteindelijk tweede", aldus een tevreden Tom Coronel tussen de beide races.

Zijn tweede race begon Tom Coronel vanaf de tweede startrij: "Net als in de eerste race had ik een superstart en stuurde gelijk vanuit de linkerrij naar de rechterkant van de baan en sloot als tweede aan. In het begin moet je altijd een beetje oppassen dat je toch niet ergens een tik oploopt en met schade verder moet of er af vliegt". Aanvankelijk moest hij toch iets van die goede klassering prijsgeven, maar nadat de voor hem rijdende Giovanardi uitviel en Rydell na een fraaie inhaalactie een plek naar achteren werd verwezen sloot Tom Coronel deze race wederom af met een tweede plaats. "Ook nu nam de grip later in de race toe en kende de auto geen problemen. Op dat moment kun je ook aanvallend rijden en kom je verder naar voren. Met deze resultaten sluiten we het seizoen natuurlijk prima af, maar we wisten al wat langer dat we op de goede weg zaten. In de eerdere races vertaalde dat zich nog niet in goede resultaten. Dat is hier op Estoril nu wel gebeurd. Carly meldde na afloop gelijk dat hij er nog wel een jaartje verder wil in dit europees kampioenschap en eigenlijk geldt dat voor mij ook wel!", besluit Coronel zijn raceverslag.

Tom Coronel wordt in het FIA Europees Toerwagen Kampioenschap ondersteund door: Apex, Seiko, Bertelli en McGregor.

Estoril 20 oktober 2002 .