Dienst Binnenstad Amsterdam


marathon 2002

Delta Lloyd Amsterdam marathon 2002

Op zondag 20 oktober a.s. wordt voor de 27e keer de Delta Lloyd Amsterdam Marathon gehouden. De organisatie nodigt alle bewoners langs het parcours uit om gratis de finish van de verschillende wedstrijden in het Olympisch Stadion mee te maken. De eerste lopers van de hele marathon worden kort na 13.00 uur verwacht en de laatste om ca. 17.00 uur. Onder hen is een aantal wereldtoppers.

In en rondom het stadion zullen tevens verschillende optredens en activiteiten plaatsvinden. Zo vindt er dit jaar op onder andere de Geldersekade het parcours kilometerlopen voor kinderen plaats.

Programma

Het programma voor 20 oktober ziet er als volgt uit:

11.00 uur Start marathon in het Olympisch Stadion

11.15 uur Start Echo 10 km loop op het Stadionplein ter hoogte van de Febo

12.30 uur Start 2,5 km kinderloop op het Stadionplein ter hoogte van de Febo

14.00 uur Start halve marathon op het Stadionplein ter hoogte van de Febo

Parcours

Het parcours van de marathon wijkt in het centrum af van dat van vorig jaar. In plaats van de stadsader Damrak, Dam, Rokin, Munt, Vijzelstraat, wordt nu gelopen via de Geldersekade, Nieuwmarkt, Kloveniersburgwal, Amstel, Amstelstraat, Rembrandtplein, Utrechtsestraat en Frederiksplein.

Zondagmorgen vroeg worden door de politie hekken langs het parcours geplaatst. Dat betekent dat in de straten die deel uitmaken van het parcours een parkeer- en stopverbod geldt. Het parkeerverbod gaat in op 20 oktober te 00.00 uur tot einde marathon. U wordt daarom verzocht uw auto in de nacht van 19 op 20 oktober op een andere plek te parkeren, mede om eventuele beschadigingen te voorkomen. Het reguliere verkeer kan doorgang vinden tot 30 minuten voordat de eerste deelnemer in uw straat aankomt.

De straten worden ca. 30 minuten na het passeren van de laatste deelnemers weer vrijgegeven voor het reguliere verkeer. Dat wil niet zeggen dat u dan ook direct uw auto weer in de straat kunt parkeren. Dit is afhankelijk van het tijdstip waarop de politie de hekken kan verwijderen.

Op het bijgevoegde passeertijdenschema kunt u zien rond welk tijdstip de deelnemers uw straat passeren.

Toegankelijkheid

Als u van buiten Amsterdam de stad in wilt komen, kunt u via de volgende wegen de stad binnenkomen:

Nieuwe Hemweg-Spaarndammerdijk, Transformatorweg, Haarlemmerweg, Bos en Lommerweg, Jan van Galenstraat, Cornelis Lelylaan-Overtoom, Aalsmeerweg-Haarlemmermeerstraat, Gooiseweg-Wibautstraat, Nieuwe Utrechtsebrug (de stad uit), Piet Hein-tunnel, IJdoornlaan, IJ-tunnel (toegankelijk voor verkeer richting van oost naar west) Prins Hendrikkade, afgesloten voor verkeer in de richting van west naar oost, en de Eerste Constantijn Huygensstraat en de Van Baerlestraat (Concertgebouw is bereikbaar).

Meer informatie

Informatie over het parcours kunt u op de nieuwspagina van de organisator vinden onder www.amsterdammarathon.nl of op AT5 teletekstpagina 305 en 306.

Informatie over het openbaar vervoer kunt u vinden onder www.gvb.nl

Informatie van de gemeente Amsterdam kunt u vinden onder www.amsterdam.nl

Als u over dit evenement nog verdere vragen heeft, dan kunt u telefonisch contact opnemen met onderstaande instellingen:

Delta Lloyd Amsterdam Marathon

Delta Lloyd e-mail

Wegsleepdienst politie

Gemeentevervoerbedrijf ma t/m vr 9-18 uur

Openbaar Vervoer reisinformatie

Publieksvoorlichting (naam stadsdeel)

Verkeerspolitie

(020) 663 07 81

info@amsterdammarathon.nl

(020) 559 52 25

(020) 460 59 59

0900 9292

(020) 624 11 11

(020) 559 53 47

Overig nieuws

Stadsdeel Amsterdam-Centrum discussieert over de invulling van