Gemeente Heusden


Inspraakavond ontwikkeling parallelstructuur Drunen-Vlijmen

Op 22 oktober 2002 houdt de gemeente Heusden een inspraakbijeenkomst over de ontwikkeling van een structuurweg Drunen-Vlijmen, parallel aan de A59 over het voormalig spoortracé. Deze bijeenkomst vindt plaats in op het gemeentehuis, Julianastraat 34 te Vlijmen en begint om 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst presenteert de gemeente het plan en kunnen aanwezigen vragen stellen en opmerkingen maken. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Ook kunt u schriftelijk uw reactie geven op het plan. Dat kan tot 11 november 2002. U kunt uw brief sturen aan het college van B&W, Postbus 41, 5250 AA Vlijmen.

Het plan ligt van 14 oktober 2002 gedurende 4 weken ter inzage (tot 11 november 2002) in de drie openbare bibliotheken van de gemeente Heusden en op de beide gemeentehuizen in Vlijmen en Drunen.

Het plan
Het plan omvat de aanleg van een zgn. structuurweg, parallel aan de A59 over het voormalig spoortracé, vanaf kruising Parklaan/de Bosschen in Drunen tot de kruising Nassaulaan/Vendreef in Vlijmen. Er is rekening gehouden met de mogelijkheid om deze structuurweg in de toekomst door te trekken naar de aansluiting
Vlijmen-oost/s-Hertogenbosch-west. De realisering van deze structuurweg is opgenomen in het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan van de gemeente Heusden. Deze weg zal een van de hoofdwegen van de gemeente Heusden worden.

Werkzaamheden
In hoofdlijnen omvat het project de volgende werkzaamheden:
- het aanleggen van een structuurweg voor het gemotoriseerde verkeer tussen Drunen en Vlijmen;

- het aanleggen van een fietsroute parallel aan deze nieuwe structuurweg tussen Drunen en Vlijmen, waarbij de fietser gedeeltelijk over - - nieuwe fietspaden en gedeeltelijk via bestaande wegen/straten zal rijden;

- het aansluiten van de verschillende woonwijken en bedrijventerreinen op deze structuurweg, namelijk:

- aansluiting op de De Bosschen t.b.v. de ingang Land van Ooit;
- aansluiting op de Vimmerick;

- aansluiting op de Venbroekstraat;

- aansluiting middels rotonde op de Jhr. De la Courtstraat;
- aansluiting op de Emmalaan;

- aansluiting op de Industriestraat;

- aansluiting middels rotonde op de Vendreef.
- het realiseren, daar waar nodig is, van geluidswerende voorzieningen;

- het instellen van een maximum snelheid van 70 km/uur op de nieuwe structuurweg;

- wijziging van de kruising Jhr. De la Courtstraat Wolput.
Van het totale plan is reeds een beeldkwaliteitplan door de raad van de gemeente Heusden geaccordeerd.

Wilt u meer informatie?
Voor meer informatie over dit plan kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer A.J. Jobsen, telefonisch bereikbaar via nummer (073) 513 17 89.