Provincie Noord-Holland

Welzijn
Recreatie

Informatieavonden N242
Om burgers, bestuurders en belanghebbenden in de gelegenheid te stellen om de plannen met de N242 te bekijken, organiseert de provincie Noord-Holland in samenwerking met de gemeente Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk en Schermer een publieksinformatieavond op 22 oktober 2002 van 19.30 uur tot 22.00 uur

Als het aan bestuurders van de provincie en gemeenten in het HALS-gebied ligt, beginnen in 2004 de werkzaamheden rond de N242

Deze zomer zijn Provinciale Staten akkoord gegaan met de nieuwe aanpak voor de N242. Ook de bestuurders van Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk en Schermer staan achter de plannen om de fileproblemen aan te pakken.

De behoefte naar een aanpak van het fileprobleem wordt verstrekt door de ontwikkeling van VINEX-locaties in het HAL-gebied,

Door het verbeteren van de bereikbaarheid wordt tevens de economische potentie ontwikkeld, waardoor werkgelegenheid behouden blijft.

Het plan van de provincie Noord-Holland omvat een aantal belangrijke punten;

* De voorkeursoplossing heeft 3 in plaats van 5 kruispunten
* Alle kruisingen worden ongelijkvloers

* Er komt een vrije busbaan van Alkmaar naar Heerhugowaard
* Fietsverbindingen worden beter en veiliger door het gebruik van een viaduct en kruisingsvrije fietsverbindingen.

De reconstructie moet in 2008 gereed zijn.

De voordelen
Voor de gebruikers van de N242 levert het plan niet alleen een betere doorstroming van het autoverkeer op. Ook het openbaar vervoer, het fietsverkeer en de veiligheid zullen erop vooruit gaan.

Om burgers, bestuurders en belanghebbenden in de gelegenheid te stellen om de plannen te bekijken, organiseert de provincie Noord-Holland in samenwerking met de gemeente Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk en Schermer een publieksinformatieavond op 22 oktober 2002 van 19.30 uur tot 22.00 uur

Locatie is het Tulip Inn , Arcadialaan 9 te Alkmaar.

De avond is gericht op het informeren van inwoners van de regio. Projectleiders en bestuurders zullen een toelichting geven op het voorlopig ontwerp.

In een later stadium vindt de formele procedure van bezwaar en beroep plaats.

Procedure
Voor 15 november wordt een plan van aanpak ontwikkeld voor de voorbereiding, de reconstructie en de kostenverdeling. Dit plan gaat ter goedkeuring via Rijkswaterstaat Noord-Holland naar de minister. De goedkeuring is nodig omdat het rijk de 73 miljoen Euro die nodig is voor financiering pas dan zal uitkeren als men akkoord gaat met het plan.

Tussentijds zullen belanghebbenden weer geïnformeerd worden over de stand van zaken. In 2003 zal de aanbesteding plaatsvinden, om in 2004 de spades in de grond te kunnen steken voor de reconstructie. Alle werkzaamheden zijn in 2008 afgerond.

Dan kunnen bewoners van het HALS-gebied een betere en veiligere N242 gebruiken.

Inlichtingen: J. Kilian, 023-514 4613
Inlichtingen voor de pers: S. Boedijn, 023-514 4458

Sacha Boedijn 14-10-2002 17:09:00