Gemeente Doorn


Vergoedingenregeling oud papier doorn 2002

Bijeenkomst dinsdag 22 oktober
De gemeenteraad maakt bekend dat zij in de openbare vergadering van 24 september heeft ingestemd met de vergoedingenregeling oud papier Doorn 2002.

Op dinsdag 22 oktober zal een bijeenkomst plaatsvinden voor de scholen en verenigingen die oud papier inzamelen.
Deze zal gehouden worden in de raadzaal van het gemeentehuis te Doorn en beginnen om 19.30 uur. Ook de instellingen die hun oud papier nu niet bij Sita inleveren zijn hier voor uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomst zal uitleg gegeven worden over de veranderingen die door deze vergoedingenregeling zullen worden doorgevoerd.

Op dit besluit is de Tijdelijke referendumwet (Trw) van toepassing. Burgemeester en wethouders hebben op grond van artikel 22, eerste lid, Trw besloten dat over het besluit van de raad tot vaststelling van deze verordening een gemeentelijk referendum kan worden gehouden. Tegen dit besluit van burgemeester en wethouders staat beroep open bij de Afdeling Bestuursrechtspraak. Een gemotiveerd beroepschrift dient binnen zes dagen, ingaande de dag na bekendmaking van het besluit, te worden ingediend bij de Afdeling
bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inleidend verzoek tot het houden van een referendum: Op grond van artikel 44, tweede lid, Trw kan iedere kiesgerechtigde binnen drie weken na deze bekendmaking persoonlijk een inleidend verzoek tot het houden van een gemeentelijk referendum indienen. Het verzoek tot het houden van een referendum kan uitsluitend worden gedaan door middel van een bij de afdeling Burgerzaken te verkrijgen formulier. Bij de indiening en ondertekening van het verzoek dient men zich te identificeren.

Vervolgprocedure:
De procedure omtrent het definitieve verzoek tot het houden van een referendum, volgend op het inleidend verzoek, wordt bekend gemaakt indien minimaal 1% van de van de kiesgerechtigden (circa 81 personen) een geldig inleidend verzoek heeft ingediend. Indien deze drempel niet is gehaald wordt de afwijzing van het inleidende verzoek bekendgemaakt onder vermelding van de wijze waarop hiertegen beroep kan worden ingediend, tenzij in het geheel geen inleidende verzoeken zijn ontvangen.
De relevante stukken liggen ter inzage bij de Infohoek van het gemeentehuis, Park Boswijk, Huize Beatrix en in de openbare bibliotheek. Voor eventuele vragen kunt u gedurende de openingstijden terecht bij afdeling Milieu en Openbare Werken. Het besluit zal in werking treden op 1 december 2002.