Gemeente Hengelo

Laatste inhaalmogelijkheid vaccinatie Voorbereidingsbesluiten Collecte Bestemmingsplannen
Raadscommissies Bouwplannen
Klankbordgroep Zuidelijke Spoorzone Wet milieubeheer Koopzondagen 2003 Kapvergunningen
Schilderijen UITmarkt in stadhuis Parkeerplaatsen gehandicapten Hengelo 200 jaar Werk aan de weg
Mededelingen 22 oktober 2002
Laatste inhaalmogelijkheid vaccinatie Meningokokken C

Afgelopen september is de tweede fase van de landelijke vaccinatiecampagne Meningokokken C uitgevoerd.

Voor de kinderen die in juni en september niet in de gelegenheid waren om hun vaccinatie tegen Meningokokken C te halen, is een allerlaatste gratis inhaalmogelijkheid georganiseerd op de locaties van de GGD Twente. Hiervoor kunt u alleen telefonisch een afspraak maken bij de GGD Twente, telefoon 0546 536808.
Data en plaatsen
22 oktober GGD locatie Enschede
23 oktober GGD locatie Hengelo
25 oktober GGD locatie Almelo
Let op!
U dient de oproepkaart uit juni of september mee te nemen naar de afspraak.
Meer informatie
Voor het maken van een afspraak en met vragen over de inhaalmogelijkheid kunt u op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur bellen naar het informatienummer van de GGD Twente, telefoon 0546 536808.

Voor meer informatie over Meningokokken C kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn, telefoon 0800-3008051 op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur. U kunt ook kijken op
www.vaccinatie.minvws.nl of www.ggdtwente.nl.
Tot en met 26 oktober collecteert de Hengelose Centrale van Speeltuinen.
Van 28 oktober tot en met 2 november collecteert Diabetes Fonds Nederland.
19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Ontwerp bestemmingsplan Vossenbelt, Kleine Wereld
* Procedure vaststellen GVVP

* Convenant Volkshuisvesting 2002-2005

* Het nemen van een voorbereidingsbesluit en toepassing artikel 19/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW t.b.v. het veranderen en vergroten van een appartementencomplex E. du Perronstraat 2 34

De commissie Ruimtelijke Zaken vergadert ook op dinsdag 29 oktober vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de voorlopige agenda staan onder meer:

* Meerjarenbeleidsplan 2003-2006 en Gemeentebegroting 2003
* Reconstructie landelijk gebied Zuid -West Twente
vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Wijziging verordening Wet Voorziening Gehandicapten
De commissie Maatschappelijke Zaken vergadert ook op woensdag 30 oktober vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de voorlopige agenda staan onder meer:

* Meerjarenbeleidsplan 2003-2006 en Gemeentebegroting 2003
* SWOH / Carint

Strategische Projecten

De commissie Strategische Projecten vergadert op donderdag 24 oktober vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Stand van zaken project Hart van Zuid

* Convenant bewonersparticipatie Hart van Zuid
* Stand van zaken project Zuidelijke Spoorzone
* Voorbereidingsbesluit Zuidelijke Spoorzone Bestuur en Middelen

De commissie Bestuur en Middelen vergadert op donderdag 31 oktober vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de voorlopige agenda staan onder meer:

* Meerjarenbeleidsplan 2003-2006 en Gemeentebegroting 2003
* Regels omtrent beslotenheid van commissievergaderingen en opleggen geheimhouding

* Aanvraag t.b.v. Text TV Radio Hengelo uit ICT-Communicatiefonds
* Vervroegde aflossingen geldleningen ABP per 17 januari 2004 en aantrekken drietal vervangende geldleningen
* Aantrekken geldlening 5 miljoen euro

* Vaststellen verordening referendumcommissie en draaiboek gemeentelijk referendum

Installatie klankbordgroep Zuidelijke Spoorzone

belanghebbenden rond het gebied Zuidelijke Spoorzone uit voor de De feestelijke start van het project, waarbij de klankbordgroep Koopzondagen 2003


Jaarlijks stelt het College van B en W in december of januari de koopzondagen vast voor het komende jaar op grond van het advies van de Commissie Commerciële Voorzieningen. Hengelose winkeliers- en ondernemersverenigingen en individuele ondernemers die voorstellen willen doen voor een of meerdere koopzondagen in 2003 kunnen deze voor
1 november 2002 schriftelijk indienen bij de Dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, afdeling Economische Zaken, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Hengelo 200 jaar


Laatste week tentoonstelling Wolvecampprijs 2002

In het kader van het 200 jarig bestaan van onze gemeente worden er vele activiteiten georganiseerd. In oktober vindt 'Okart, oktober kunstmaand Hengelo' plaats. De hele maand oktober staat in het teken van kunst en cultuur.

Tot en met 25 oktober is er in de stadhuishal een tentoonstelling van werken van de genomineerden voor de Wolvecampprijs: Natasja Kensmil, Ronald Ophuis en Michael Tedja. Natasja Kensmil heeft de Wolvecampprijs 2002 gewonnen.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het stadhuis: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur.

Laatste week tentoonstelling Weerglas

Het Kunstcentrum Hengelo en de gemeente Hengelo organiseren samen Weerglas. Tot en met 27 oktober exposeren 12 Hengelose kunstenaars in de voormalige Wilhelminaschool (Industriestraat 9). De tentoonstelling Weerglas geeft een beeld van de huidige diversiteit en kwaliteit van de beeldende kunst in Hengelo. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en te bezichtigen van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over Okart

In de Gemeentewinkel ligt een flyer voor u klaar, waarin alle activiteiten staan die in het kader van Okart worden georganiseerd. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.okart.nl.

Voorbereidingsbesluiten


De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 8 oktober 2002 bij besluit nr. 30884 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor een gedeelte van de Binnenstad. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 23 oktober 2002 voor de periode van twee jaar.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

Het voorbereidingsbesluit met de bijbehorende bescheiden ligt van 23 oktober tot en met 3 december 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw bezwaar indienen bij de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en de naam en het adres van de indiener bevatten, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is ingediend en de gronden van het bezwaar. Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend kunt u desgewenst de president van de Arrondissementsrechtbank verzoeken de werking van het aangevochten besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek richt u aan de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrechtspraak, Postbus 335, 7600 AH Almelo. Het verzoek moet gemotiveerd worden ingediend.

Bestemmingsplannen


Vaststelling bestemmingsplan Begoniastraat

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 8 oktober 2002 bij besluit nr. 30528 het bestemmingsplan Begoniastraat vastgesteld. Het plan betreft het gebied dat wordt omsloten door de spoorlijn Hengelo-Almelo, de Tuindorpstraat, de Begoniastraat en de achterzijde van de woonbebouwing aan de Tulpstraat. Voor dit gebied is een plan opgesteld voor de bouw van 46 woningen, het inpassen van twee bestaande kantoorgebouwen aan de Tuindorpstraat, de bouw van een nieuw kantoorpand op de hoek van de Tuindorpstraat en de Begoniastraat en vestiging van zes bedrijfshalletjes met bijbehorende bedrijfswoningen langs de spoorlijn. De locatie was tot voor kort nog in gebruik bij Holec, maar krijgt na sanering van het grootste gedeelte van de bedrijfsbebouwing een nieuwe functie als gemengd woonwerkgebied.

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is een aantal wijzigingen aangebracht. In de toelichting zijn enkele tekstuele aanpassingen gemaakt in de paragrafen groen en milieu. Verder is op de plankaart de bebouwingsgrens bij de bestemming bedrijfsdoeleinden zodanig aangepast dat er een betere verkaveling kan worden gemaakt.

Ter inzage en bedenkingen

Het plan ligt van 23 oktober tot en met 19 november 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Gedurende deze termijn kan degene die tijdig zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs hiertoe niet in staat is geweest, schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

Omdat het een bestemmingsplan betreft dat door de raad gewijzigd is vastgesteld, kunt u binnen de genoemde inzage termijn tegen de wijzigingen bedenkingen indienen bij het College van Gedeputeerde Staten.

Vaststelling bestemmingsplan HOV Doorstroomas Vossenbelt

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 8 oktober 2002 bij besluit nr. 30942 het bestemmingsplan HOV Doorstroomas Vossenbelt vastgesteld. De aanleg van de HOV doorstroomas Vossenbelt vindt plaats binnen de ruimte van het openbaar (weg)profiel. In het bestemmingsplan HOV doorstroomas Vossenbelt zijn alle strijdigheden met de geldende bestemmingsplannen herzien.

Ter inzage en bedenkingen

Het bestemmingsplan HOV ligt van 23 oktober tot en met 19 november 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Gedurende deze termijn kan degene die tijdig zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs hiertoe niet in staat is geweest, schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

Toepassing artikel 19 lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 8 oktober 2002 besloten toepassing te geven aan de procedure ex artikel 19/19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50 lid 4 van de Woningwet voor:
* Dieselstraat 54, de verbouwing van wijkgebouw tot woonhuis, besluit nr. 30448

* Westermaat deelplan Plein, de bouw van een fastfood restaurant, besluit nr. 30724

De bouwplannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Met toepassing van de vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kan aan de plannen medewerking worden verleend. Burgemeester en wethouders zijn van plan de daarvoor benodigde verklaringen van geen bezwaar aan te vragen bij het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel.

Ter inzage en zienswijzen

De bouwplannen liggen van 23 oktober tot en met 19 november 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het aanvragen van de benodigde verklaringen van geen bezwaar kunt u gedurende de inzagetermijn indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Aanlegvergunning

Een aanvraag tot het verlenen van een aanlegvergunning is ingediend voor:

* het gebruik van een perceel nabij Geurdsweg 56, ten behoeve van boomteelt

Ter inzage en zienswijzen

Het verzoek ligt van 23 oktober tot en met 19 november 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Uw zienswijzen tegen het verlenen van de benodigde vergunning kunt u van 23 oktober tot en met 19 november 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Toepassing artikel 19 lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 Woningwet

T.b.v. bouw van een school aan de Sportlaan Driene

Om onder meer de bouw van een school mogelijk te maken is het bestemmingsplan AZC locatie ATC terrein in voorbereiding. Dit bestemmingsplan is de juridische basis voor onder andere de bouw van een school aan de Sportlaan Driene. De bouw van de school is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, maar stemt overeen met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Vooruitlopend op het van kracht worden van het bestemmingsplan kan medewerking worden verleend aan dit bouwplan met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage en zienswijzen

Het bouwplan ligt van 23 oktober tot en met 19 november 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot aanvraag van de verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel kunt u binnen de inzagetermijn indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Vrijstellingsbesluit

T.b.v. aanleg grondwal langs Rijksweg A35 ter hoogte van Retentiegebied Woolderbinnenbeek en woonwijk t Genseler

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 15 oktober 2002 nr. 517 met toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening onder een opschortende voorwaarde vrijstelling verleend van het bestemmingsplan Retentiegebied Woolderbinnenbeek ten behoeve van de aanleg van een grondwal tegen het bestaande talud van de A35 ter hoogte van het Retentiegebied Woolderbinnenbeek en de woonwijk t Genseler.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

Het vrijstellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Iedere belanghebbende die door de verleende vrijstelling rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Voor informatie over de datum van verzending kunt u contact opnemen met de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, telefoon 2459663.

Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend, dan kunt u de president van de Arrondissementsrechtbank verzoeken de werking van het aangevochten besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek richt u aan de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 335, 7600 AH Almelo.

* Dahliastraat 10, plaatsen dakkapel

* Paulinastraat 95, oprichten schuur

* Rabatstraat 23, veranderen en vergroten woonhuis
* Wim Sonneveldstraat 16, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een serre

* Woltersweg 135, oprichten schuur

* Anninksweg 64, oprichten werkplaats

* Binnenweg 1, veranderen garage annex berging
* Breemarsweg 286, veranderen en vergroten woonhuis
* Haaksbergerstraat 171, veranderen schuur
* Kerkpad 9, veranderen en vergroten schoolgebouw
* Spinelstraat 15, oprichten kantoorunit (3 jaar) In de week van 7 tot en met 11 oktober 2002 is ingestemd met:
* Jan Luikenstraat 40, veranderen en vergroten woonhuis
* Meester Verbernestraat 7, oprichten tuinhuisje
* Neptunusstraat 8, oprichten dakkapel

* Van Markenstraat 6, oprichten schuur

* Willem Royaardsstraat 50, oprichten tuinhuisje
* Willem Royaardsstraat 52, oprichten tuinhuisje In de week van 7 tot en met 11 oktober 2002 is vergunning verleend voor:

* Deurningerstraat 81, veranderen en vergroten bedrijfspand
* Enschedesestraat 19, veranderen winkel

* Enschedesestraat 70, restaureren gevel

* Hassinkweg 10, veranderen fabriekshal in fabriekshal en kantoor
* Langestraat 35, veranderen woonhuis

* Lansinkesweg 30, oprichten container (C.V.)
* Lijsterweg 56, veranderen en vergroten woonhuis
* Paul Krugerstraat 49, oprichten van 2 noodlokalen
* Simonstraat 36, veranderen en vergroten woonhuis
* Topaasstraat 12, veranderen en vergroten magazijn en kantoor
* Toulonstraat 5, veranderen en vergroten woonhuis
* Toulonstraat 7, veranderen en vergroten woonhuis
* Zuidelijke Havenweg 20, plaatsen overkapping (stortput) In de week van 7 tot en met 11 oktober 2002 is vergunning verleend voor:

* Geraniumstraat 30, slopen plafond in de garage
* Nijhofslaan 22, slopen asbesthoudende vloerlaag en rioolpijp
* Willem de Merodestraat 10, slopen binnenwanden/plafonds
Reclamevergunningen

In de week van 7 tot en met 11 oktober 2002 is vergunning verleend voor:

* Haaksbergerstraat 31 A, plaatsen reclamezuil
* Marktstraat 4, plaatsen lichtreclame en 2 opschriften
* Wemenstraat 30, plaatsen lichtbak en reclamezuil De besluiten zijn genomen in de week van 7 tot en met 11 oktober 2002. Een bouwaanvraag is ingediend voor:

* Sloetsweg 9, veranderen en vergroten woning
Dit bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend, omdat het bouwplan past binnen het Het voornemen om de vrijstelling te verlenen ligt van 23 oktober tot 20 november 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 20 november 2002 Binnenplanse vrijstellingen, artikel 15 WRO
Verzoeken zijn ingediend om vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplanbepalingen voor:

* Kor Kuilerstraat 1, veranderen en vergroten woning
* Slachthuisweg 21-23, oprichten bedrijfspand met woning
Burgemeester en wethouders zijn op grond van de planvoorschriften van de betreffende bestemmingsplannen bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan deze verzoeken mee te werken.
Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt van 23 oktober tot 6 november 2002 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling de vrijstellingen kunt u tot 6 november 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Vergunning
Bij de afdeling Milieu ligt vanaf 23 oktober 2002 gedurende zes weken ter inzage het besluit tot verlening van een nieuwe, de gehele inrichting omvattende (revisie)vergunning als bedoeld in artikel 8.4, eerste lid van de Wet milieubeheer aan:

* Timmerbedrijf Bennie Velthuis, Beitelstraat 10, voor een inrichting bestemd voor de machinale houtbewerking van kozijnen, ramen, deuren en trappen

Aangezien het vergunningbesluit naar de strekking niet is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp daarvan en er door derden niet tijdig bedenkingen zijn ingebracht tegen het ontwerpbesluit, is het in beginsel niet mogelijk hiertegen beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep staat wel open indien u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om tijdig bedenkingen in te brengen.

Wilt u beroep instellen dan dient u een gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend beroepschrift te zenden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage.

Tevens dient u er voor te zorgen dat binnen vier weken na het verzoek van de Griffier een bedrag van

109,- (voor rechtspersonen 218,-) als griffierecht wordt bijgeschreven op girorekeningnummer 507590 van de Raad van State. U bent nogmaals dit bedrag aan griffierecht verschuldigd indien u voor afloop van de beroepstermijn het schriftelijk verzoek doet om een voorlopige voorziening te treffen. In dat geval treedt het besluit niet in werking alvorens op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is slechts mogelijk indien u tevens een beroepschrift indient. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak en bevat een dagtekening, de gronden van het verzoek en een ondertekening.

Voor meer informatie over het instellen van beroep of het doen van een verzoek om voorlopige voorziening kunt u terecht bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655.

Ontwerpbesluit veranderingsvergunning

Bij de afdeling Milieu ligt van 23 oktober tot 21 november 2002 ter inzage het ontwerpbesluit op de aanvraag voor een (veranderings)vergunning als bedoeld in artikel 8.1, eerste lid onder b van de Wet milieubeheer van:

* Metaalindustrie Knobbe BV, Wegtersweg 41. Enerzijds vanwege het uitbreiden van het metaalconstructiebedrijf met het naastgelegen bedrijfspand aan de Wegtersweg 53 voor de geautomatiseerde productie met behulp van een robot van aluminium-cylinders. Anderzijds vanwege het gebruik van een CV-installatie als energievoorziening voor de in de inrichting aanwezige gasheaters

Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerpbesluit kunt u tot 21 november 2002 schriftelijk indienen. Schriftelijke bedenkingen richt u aan burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Brengt u bedenkingen in, dan kunt u verzoeken om uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Gedurende de inzage termijn kunt u daarnaast om een openbare zitting vragen. Op deze zitting is het mogelijk mondeling bedenkingen in te brengen en van gedachten te wisselen over het ontwerp van de beschikking.
beperkt aantal gevallen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Bij de voorzieningenrechter van deze Afdeling kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

U kunt beroep instellen en om een voorlopige voorziening verzoeken indien u tijdig bedenkingen heeft ingebracht tegen het ontwerpbesluit of wanneer u kunt aantonen hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Ook kunt u beroep instellen indien het vergunningbesluit naar de inhoud afwijkt van het ontwerpbesluit. Bij de publicatie in de krant van het genomen vergunningbesluit wordt u geïnformeerd hoe, wanneer en door wie beroep kan worden ingesteld of om voorlopige voorziening kan worden gevraagd.
Kapvergunningen


In de week van 8 tot en met 14 oktober 2002 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 7 eiken en 1 beuk in de Beckumerkerkweg 13. Herplant: minimaal 7 bomen van een duurzame houtsoort in de maat 14/16, in het jaar na het kappen van de bomen

* 2 lindes en 2 sierappels in de Geerdinksweg, hoek Krabbenbosweg. Herplant: 2 bomen van een duurzame houtsoort in de maat 14/16, in het plantseizoen na de kap van de bomen

* 1 beuk in de Dorastraat voor huisnummer 20. Herplant: 1 plataan in de maat 14/16, binnen een jaar na het kappen van de beuk
* 1 beuk in de Dorastraat voor huisnummer 3. Herplant: 1 plataan in de maat 14/16, binnen een jaar na het kappen van de beuk De besluiten liggen gedurende zes weken ter inzage bij de balie van de sector Wijkbeheer, stadskantoor kamer 407. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van zes weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W van Hengelo, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Informatie
De besluiten zijn genomen in de week van 8 tot en met 14 oktober 2002. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 9459.
Parkeerplaatsen voor gehandicapten


In de week van 7 tot en met 18 oktober 2002 zijn besluiten opgemaakt voor toewijzing van gehandicaptenparkeerplaatsen aan:
* Gerard Doustraat, parkeerplaats gelegen voor woning nummer 32
* Mozartlaan, eerste haakse parkeerplaats gelegen naast woning nummer 51

* Parallelweg LS, rechter parkeerplaats van 2 parkeerplaatsen aan overzijde van het appartementencomplex met de oneven nummers 51 t/m 163

* H.C. Pootstraat, linker parkeerplaats van 2 parkeerplaatsen ter hoogte van de in- en uitgang '6' van het woonzorgcentrum Carint op Plein 5 van t Swafert

* Rudolfstraat, parkeerplaats grenzend aan de bloembak voor woning nummer 73

* Semmelweisstraat, vierde parkeerplaats gelegen voor woning nummer 34

* Sloetsweg, parkeerplaats gelegen voor woning nummer 127
* Sparweg, eerste linker parkeerplaats gelegen ter hoogte van de blokcontainers en het appartementencomplex aan het Kastanjeplein
* Straatsburg, tweede meest links gelegen parkeerplaats, naast 4 bestaande gehandicaptenparkeerplaatsen en tegenover de ingang van het woon(zorg)centrum met de huisnummers 140 t/m 170, 232 t/m 258 en 332 t/m 358

* Eduard Verkadestraat, eerste meest rechts gelegen parkeerplaats direct voor woning nummer 34

* Cruys Voorberghstraat, parkeerplaats gelegen voor woning nummer 127

* Ida Wassermanstraat, parkeerplaats tegenover woning nummer 88
* Wingerdstraat, eerste linker parkeerplaats ter hoogte van woning nummer 18

De parkeerplaatsen mogen, zodra het desbetreffende verkeersbord is aangebracht, alleen worden gebruikt door de eigenaar van de auto, waarvan het kenteken ter plaatse wordt vermeld. Wet Bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van zes Weideweg, gelegen tussen de Bornsestraat-Bankastraat-Wegtersweg, tot ongeveer eind 2002 afgesloten voor alle verkeer. Dus ook voor fietsers en voetgangers.
Klein Driene
In verband met het aanbrengen van drempels in de wijk Klein Driene worden de volgende wegen afgesloten:

* Ravelstraat - C.Franckstraat, van 21 tot en met 28 oktober
* Schubertstraat - Diepenbrockstraat, van 25 tot en met 30 oktober
oktober 1 8 15