Vlaamse overheid

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER MARLEEN VANDERPOORTEN

VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS EN VORMING 21 OKTOBER 2002


1ste Provinciale dag van de Stage in Antwerpen



Op 22 oktober organiseert de Kamer van Koophandel en Nijverheid Antwerpen-Waasland als eerste de Dag van de Stage. Dit voor de provincie Antwerpen. Later volgen de andere provincies.
Meer dan 100 scholen en 70 bedrijven uit de ganse provincie zijn reeds ingeschreven.
Met de steun van het departement Onderwijs, onderwijsinstanties en Antwerpse ondernemingen, ontwikkelde de Antwerps-Wase Kamer de format voor dit evenement. Men wil hiermee een model aanreiken om de kwaliteit en het rendement van schoolstages in ondernemingen in Vlaanderen te promoten en te ondersteunen.

Het is de bedoeling dat alle vragen, die er bij scholen en bedrijven leven over stages, op deze dagen van de stage een antwoord krijgen.

Bedrijven zoals Alken-Maes, Fourisol, Trappenmakerij MVL, Alfa-Laval,... ,verlenen hun medewerking door vanuit hun ervaring te getuigen. Deskundigen uit scholen, uit de Onderwijsinspectie, de verzekeringssector,. ,lichten op praktische wijze de reglementering toe.

De dag wordt afgesloten door Vlaams minister van Onderwijs en Vorming, Marleen Vanderpoorten.

Plaats van het gebeuren is het auditoriumcomplex van de UFSIA in de rodestraat 14 te Antwerpen. De dag van de stage begint om 8u.30. De slottoespraak van de minister is om 16u.30 gepland.

info : Jo De Ro, woordvoerder van
minister Vanderpoorten - tel. (0475) 98 33 73 en Chantal Dib, projectcoördinator Dag van de Stage - tel. (0476)21 11 23