Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-10-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 22 oktober 2002

Dagelijkse berichten

Veendam: snelheidscontrole
De politie heeft maandagochtend een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale Weg Veendam Pekelas. Daarbij werd van 1295 voertuigen de snelheid gemeten. Honderdvijftig bestuurders reden harden dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 124 km per uur.

Uithuizen: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie maandagmorgen op de Havenweg in Uithuizen een 48-jarige automobilist uit de gemeente De Marne aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar een bloedalcoholgehalte van 1.02 promille werd gemeten. Na verhoor is de automobilist heengezonden met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur.

Hoogezand: dronken automobilist botst tegen boom In zijn woning aan de Schorpioen in Hoogezand heeft de politie maandagnacht een 28-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden. De man was op de Gorechtlaan door onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom gebotst. Hij meldde het ongeval niet maar ging te voet naar huis. Daar werd hij door de politie aangetroffen. De man bleek te hebben gedronken. Aan het bureau werd een bloedalcoholgehalte van 1.8 promille gemeten. Ook bleek de automobilist een hoofdwond te hebben opgelopen. Die is door ambulancepersoneel behandeld. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en verlaten van de plaats van het ongeval.

Stadskanaal: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan de Krommewijk in Stadskanaal is maandagavond een automobilist uit Stadskanaal (leeftijd niet bekend) gewond geraakt. De man reed in de richting van de Atlantislaan en raakte bij een inhaalmanoeuvre de controle over de auto kwijt. Hij kwam daardoor in de berm terecht en na een stuurcorrectie botste hij tegen een boom. De bestuurder raakte bekneld in de auto en is door de brandweer uit zijn auto gehaald. Hij is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto is afgevoerd door een berger.

Onstwedde: letsel bij ongeval
Een 43-jarige automobilist uit Vlagtwedde is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Barkhoornweg in Onstwedde. De man reed in de richting van de Kampweg en zag een op de rijbaan stilstaande bestelauto met aanhangwagen over het hoofd. De bestuurster daarvan, een 38-jarige vrouw uit de gemeente Slochteren, was bezig achter uit een inrit in te rijden. De Vlagtwedder botste met onverminderde snelheid tegen de bestelauto aan. Hij liep nog onbekend letsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. Het verkeer op de Barkhoornweg is tijdelijk omgeleid.

Sappemeer: vernielingen
De politie heeft maandagavond in hun ouderlijke woningen aan de Goudsbloemstraat en de Wilhelminastraat in Sappemeer een 14-jarige en een 15-jarige jongen aangehouden. De knapen hadden bij een nieuwbouwproject aan de Goudsbloemstraat een cementsilo open gezet waardoor een grote hoeveelheid betonmortel verloren ging. Getuigen belden de politie. Ze hadden gezien dat één van de knapen een woning was binnen gegaan. De jongen werd van huis gehaald en kort daarna ook zijn vriend. Na verhoor zijn beiden weer aan de ouders overgedragen. Ze krijgen proces-verbaal voor vernieling en worden aangemeld bij het HALT bureau.

Leek: rijbewijs kwijt na diverse verkeersovertredingen Surveillerende politiemensen zagen maandagmiddag bij Leek een auto met hoge snelheid de A7 oprijden in de richting van Drachten. De bestuurder ging naar de linker baan en haalde met hoge snelheid (160 km per uur) in. Daarbij reed hij een aantal keren zeer kort op voor hem rijdende autos, dit bij een snelheid van 130 km per uur. De man kon vanwege de hoge snelheid niet worden staande gehouden. Bij de afslag Ureterp verliet de auto de A7 en reed richting Leeuwarden, nog steeds gevolgd door de politie. Ook nu bereikte de bestuurder snelheden van boven 160 km per uur, terwijl op de weg richting Leeuwarden 100 is toegestaan. Hij kon worden staande gehouden en werd meegenomen naar het bureau in Leeuwarden waar zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarna is de inwoner van Leeuwarden (50) met bekeuringen voor snelheidsovertredingen en bumperkleven heengezonden.

Stad volgt z.s.m.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)